سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جنت در نشست خبری اعلام کرد:

مزارع كشاورزى به منظور كاهش سموم شناسه‌دار مى‌شوند/ غنى سازى آرد با ويتامين دى مورد تاييد نيست

مديركل اداره نظارت بر غذا سازمان غذا و دارو گفت: براى كنترل سموم محصولات کشاورزی كشاورزان و مزارع شناسنامه‌دار می‌شوند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بهروز ‌جنت، مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در نشست خبرى همایش ملی روز جهانی غذا گفت: استفاده از برچسب نشانگر تغذیه صددرصد اجرایی شده است اما در بازار هنوز به طور کامل از برچسب جدید استفاده نمی‌شود.

وى ادامه داد: در سازمان غذا و دارو از این قبیل همایش‌ها برای تشویق‌ تولیدکننده‌ها استفاده می‌کنیم و برای اهدای نشان سلامت گاهی به سمت ارتقا ایمنی و در مواردى به سمت کاهش مصرف نمک و کاهش کربوهیدرات‌های ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و ترویج محصولات پروبیوتیک پیش رفتیم.

 جنت با بيان اينكه امسال تمرکز روی کمبود ویتامین دی ٣ است افزود: آقایان نیزمانندخانم ها با کمبود این ویتامین و پوکی استخوان دست‌ پنجه نرم می‌کنند که به علت محدود بودن زمان استفاده از نور آفتاب است، زيرا ما بیش‌تر در محیط بسته زندگی می‌کنیم و نور uv کمتر در دسترس ماست كه باعث شده بیماری و سو تغذیه گسترش پیدا کند.

اهدای نشان ایمنی به تولیدكنندگان محصول حاوی‌ ویتامین دی۳ 

وى ادامه داد: امسال به تولیدكنندگانی نشان ایمنی اهدا مى شود که محصولاتشان حاوی‌ ویتامین دی۳ باشد، این نشان ایمنی به خارج از مرزهای ایران نیز گسترش پیدا کرده است و برخی از صادر کنندگان با لزوم وجود این نشان برای صادرات مواجهند.

جنت گفت: فرآیندی که در کشور اتفاق افتاده بر مبنای همکاری بوده است و سازمان بهداشت جهانی نیز همکاری بین وزارت صنایع و وزارت بهداشت را تایید کردند و از ایران به عنوان سخنران اصلی در مجمع اروگوئه دعوت کردند و وزیر بهداشت در این مجمع دستاوردهای موفق ایران به ‌ویژه در حوزه غذا و دارو را بیان می‌کند.

هيچ كالاى وارداتى وجود ندارد كه برچسب اصالت سلامت نداشته باشد

وى عنوان كرد: براى كنترل اصالت و سلامت موادغذايى نظام رهگيرى رديابى كه با برچسب سلامت آن را مى شناسند، ايجاد كرديم و هيچ كالاى وارداتى با مجوز ورود و مورد تاييد وجود ندارد كه برچسب اصالت سلامت نداشته باشد و اگر محصولى برچسب نداشت مورد تاييد سارمان غذا و دارو نيست.

جنت بيان كرد: برخى می‌خواهند محصولات وارداتى خود را بفروشند و با بازى روانى مى گويند محصول ما مورد تاييد است، بيش از ٩٥ درصد محصولات بدون برچسب اصالت، تقلبى هستند يا اگر تقلبى نباشند شركت توليدكننده در صورت آسيب به سلامت فرد هيح پاسخگويى ندارد زيرا محصول خود را به ايران نفروخته است.

ماجراى برچسب هاى تقلبى روى محصولات قاچاق

وى با بيان اينكه هميشه متخلف در حوزه غذا وجود دارد، گفت: برخى وقتى ديدند بازار سوداگرى با برچسب اصالت كمرنگ مى‌شود برچسب تقلبى ايجاد كردند كه توجه به اين موضوع به اطلاع رسانى رسانه ها و كمک مردم بر مى‌گردد مهم اين است كه مردم برچسب را كنترل كنند و اسم كامل آن برچسب كنترل و اصالت محصولات است و به همين دليل مردم بايد با پيامک، اپليكشن اين برچسب را كنترل كنند.

وى با اشاره به برخى برچسب هاى تقلبى افزود: برخى برچسب تقلبى توليد كردند و يک مركز پيامک جعلى ايجاد كردند كه مردم در صورت پيامك به اين شماره پاسخ درست دريافت مى كردند شماره مورد تاييد سازمان غذا و دارو براى كنترل برچسب اصالت ٢٠٠٠٨٨٢٢ است كه درصورت ارسال پيامک  پاسخ درست دريافت مى كنند در چک كردن با اپليكشن عكس محصول نيز وجود دارد.

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو تصريح كرد: هيچ گاه جعل و تقلب در دنيا صفر نمى شود، توليد برچسب جعلى و راه اندازى مركز پيامكى تقلبى 2 راهى بود كه متقلبان از آن استفاده كردند البته در چند ماه گذشته تيمى كه ٩ سرشماره جعلى ايجاد كرده بودند با كمک قوه قضاييه دستيگر شدند.

چراغ راهنمايى رنگى روى موادغذايی وسیله هدايت مردم در انتخاب موادغذايى متناسب

جنت با اشاره به چراغ راهنماى تغذيه اى روى موادغذايى گفت: چراغ راهنمايى رنگى روى موادغذايى براى هدايت مردم در انتخاب موادغذايى متناسب نياز است زيرا كودكان و نوجوانان به كالرى بالاترى نياز دارند و افراد پشت ميز نشين به محصولات كم كالرى تر نيازمند هستند.

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: ما به عنوان حاكميت وظيفه نظارت كنترل و ايجاد ابزارى نظارتى براى كمک گرفتن از مردم است زيرا ممكن است ١٠٠ ميليون نمونه محصول توليد شده باشد و ناظرى كه مى تواند همه محصولات را كنترل كند مردم هستند.

 وى افزود: ٢ سياست در زمينه چراغ راهنماى تغذيه اى داريم يكى اينكه فرهنگسازى است و ديگرى اينكه روى همه محصولات غذايى چراغ راهنماى تغذيه اى زده شود و تلاش مى كنيم به كمک رسانه ها در اين زمينه فرهنگسازى كنيم و درصد بالايى از مردم توجهى به چراغ راهنماى تغذيه اى ندارند البته محصولى ممكن است كه تمام رنگ ها ى آن قرمز باشد اما فردى نياز به كالرى بالا بايد اين محصول را استفاده كند.

چالش تراريخته در كشور و نبود اطلاع رسانی شفاف

چالش تراريخته در كشور با اشاره به وضعیت محصولات تراریخته در ایران و نگرانی‌های موجود در این زمینه، گفت: چالشی که در کشور ما وجود دارد به دلیل اين است كه اطلاع رسانی ها شفاف نيست و این محصولات در دنیا از 2 جنبه بررسی می‌شوند. اول از لحاظ زیست محیطی و دوم از لحاظ سلامت محصولات است. بیشترین چالشی که در جهان وجود دارد از لحاظ زیست محیطی و حفظ گونه‌ها و تنوع گونه‌ها است.

وی افزود: محصولاتی که رخداد آن‌ها در کمیته‌های مختلف در کشورهای مختلف از لحاظ سلامتی به تایید می‌رسد قابلیت مصرف در تمام کشورها را بعد از تایید کمیته‌های علمی کشورهای مقصد دارند، در حوزه سلامت کلیه کالاهایی که وارد کشور می‌شوند از مواد اولیه تا فرآوری شده، آن‌هایی که ماده اولیه‌شان به صورت تجاری تعریف شده اند که به صورت تراریخته نیز تولید می‌شود، از جمله سویا، ذرت و برخی محصولات پنبه‌دانه و محصولات کلزا، تمام محصولات وارداتی‌را وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از مبادی رسمی کنترل می‌شوند.

جنت گفت: مردم خیال‌شان راحت باشد که محصولات تراریخته مورد تایید سازمان غذا و دارو از لحاظ استفاده انسانی مجاز و مورد تاييد است.

اما و اگر سلامت برنج هاى‌داخلى

وى با بيان اينكه برنج هاى داخلى هنوز ساماندهى نشده است گفت: در كشور ما بسيارى از مشاغل خرده مالكى است يعنى توليد كننده خودش محصول را بسته‌بندى و به فروش مى رساند و ما با وزارت جهاد كشاورزى و بسيج سازندگى به سمتى مى‌رويم تا محصولاتى كه به صورت خرده فروشى عرضه مى‌شود با ايجاد كارگاه‌هاى شناسه‌دار ساماندهى كنيم تا قابليت رديابى، رهگيرى و شناسه‌دار شدن پيدا كنند زيرا در اين صورت كنترل و نظارت ساده تر مى شود.

وى افزود: ممكن است چند برنج با يك نام وارد بازار شود به همين دليل رديابى آن براى پاسخگويى درست ممكن نيست، اين گونه محصولات چون شناسنامه مالك وجود ندارد مشكل انهدام و اصلاح محصول براى ورود مجدد به بازار دارند.

شناسنامه‌دار شدن محصولات كشاورزى پرمصرف ايرانى‌ها

جنت از شناسنامه‌دار شدن كشاورزان و زمين‌هاى كشاورزى با كمك وزارت جهادكشاورزى خبر داد و گفت: در گام اول محصولات پرمصرف غذايى توليدى در كشور شناسنامه‌دار مى شوند.

كاهش واردات روغن پالم

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خصوص روغن پالم گفت: در این رابطه دو مشکل بروز كرد، اول تقلب برای استفاده تولید کنندگانی بود که اجازه استفاده از این روغن را نداشتند و دوم اينكه هر محصولی باید به میزان مشخص استفاده شود.

وى افزود: اختلاف قیمت زیاد این روغن باعث شد تولیدکنندگان و واردکنندگان به سمت روغن گیاهی ارزان قیمت حرکت کنند و به همین دلیل وزارت بهداشت برای کنترل این موضوع به صورت قهری برخورد کرد؛ یعنی به شدت کنترل انجام شد و واردات كنندگان باید از سازمان غذا و دارو سهمیه واردات می‌گرفتند.

جنت ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای سال ۹۵ و انتهای سال ۹۴ با راه‌اندازی سامانه ttac در سازمان غذا و دارو، سهمیه بندی حذف شد، اما این سامانه به دقت هر چیزی که از گمرک خارج یا ثبت سفارش می‌شود را کنترل می‌کند و عددها و رقم‌های دقیق داده می‌شود.

وی با بیان این‌که در سال ۹۲ و ۹۳ تقریبا ۷۲۰ هزار تن واردات پالم داشتیم، تصريح كرد: سازمان غذا و دارو با محاسباتی که انجام داد این میزان را به ۴۲۰ هزار تن در سال رساند، متخصصان تغذیه و سازمان غذا و دارو توصیه می‌کنند مردم در مصرف روغن به تنوع توجه داشته باشد.

جنت با بيان اينكه واردات پالم كاهش پيدا كرده است، عنوان كرد: سال ٩٤ تمام ٤٢٠ هزارتن واردات شد اما در سال ٩٥ واردات كمتر شد و به بيش از ٣٠٠ هزار تن رسيد .

سردرگمى مردم در بازار داغ تبليغات روغن

جنت در پاسخ به سوالى مبنى بر اينكه تبليغات مختلف در زمينه مصرف انواع روغن وجود دارد و مردم سردرگم هستند، گفت: يكى از موضوعاتى كه وجود دارد اين است كه يكى از سخت ترين علوم تجربى حوزه غذاست زيرا ٢٠ سال بعد عوارض استفاده از يک محصول غذايى مشخص مى شود و شاهد آن هستيم كه به صورت دوره اى مصرف يک روغن به شدت در كشور به دنبال تبليغات افزايش پيدا مى كند.

 مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو ادامه داد: بايد تنوع مصرف و منابع غذايى را الگوى خود قرار بدهيم زيرا وقتى به يک نوع ماده رجوع مى كنيد ممكن است يک مخاطره وجود داشته باشد و با تكرار مصرف آن مخاطره ها در بدن تجميع شود و به سلامت فرد آسيب برسد.

آيا روغن هاى جامد از سفره ايرانى ها جمع مى شود؟

جنت با اشاره به روغن هاى جامد و بحث حذف آن از سبد غذايى مردم گفت: ما با شكل فرآورده ها مشكلى نداريم اما وقتى روغن ها جامد بودند 2 نشانگر براى ما وجود داشت يعنى اين امكان وجود داشت اسيدچرب اشباع و ترانس بالا باشد تلاش سازمان غذا و دارو اين است كه اسيد چرب ترانس به صفر برسد.

وى افزود: برخى توليدكنندگان روغن هاى جامد وقتى مجبور مى شدند كه اسيد چرب ترانس را به صفر مى رسانند ناچار مى شدند اسيد چرب اشباع را بالا ببرند، اكنون برخى كارخانه‌ها به تكنولوژى دست پيدا كردند كه محصول خود را به صورت نيمه جامد يا جامدى درآوردند كه اسيدچرب اشباع و ترانس پايينى دارد.

چالش سلامت محصولات غذايى فله‌اى

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بيان اينكه محصولات فله به دليل اينكه شناسنامه دار نيستند و نظارتى بر آن وجود ندارد مشكل آفرين است، گفت: با تعامل با اصناف در تلاشيم تا اين مشكل برطرف شود و وزارت بهداشت با همكارى هر صنف سلامت موادغذايى را بررسى و نظارت كند.

وى افزود: هيچ محصولى مصرف زياد آن مورد تاييد نيست براى همين توليد اين قبيل محصولات در دنيا ممنوع نيست اما عرضه و تبليغات را محدود كردند و بايد موادغذايى بر اساس هرم غذايى مورد استفاده قرار گيرد يكى از ابزارها براى رعايت هرم غذايى چراغ راهنماى تغذيه اى است.

مزارع كشاورزى به منظور كاهش سموم شناسه‌دار مى‌شوند/ كاهش سموم محصولات كشاورزى با همكارى وزارت كشاورزى

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوال خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد مصرف بيش از حد سموم در كشاورزى گفت: واقعيت اينطور نيست كه سموم بيشتر محصولات كشاورزى بيش از حد مجاز باشد و كشاورزان مجاز به استفاده از هر سمى باشند، كميسيونى در وزارت كشاورزى وجود دارد كه مجوز ورود سموم را صادر مى كند و سموم قبل از ورود به كشور بررسى مى شوند.

وى افزود: شناسنامه‌دار كردن كشاورزان و زمين هاى كشاورزى براى كنترل اين موضوع است، همچنين آموزش‌هايى به كشاورزان داده مى‌شود، وزارت بهداشت كنترل سموم محصولات غذايى را انجام مى‌دهد که به شوراى عالى سلامت هر سال گزارش مى‌دهيم.

قاچاق شكلات و شيرينى بالاتر از ميانگين

جنت عنوان كرد: در حوزه غذا خوشبختانه ما به علت تنوع و ارتقا محصولات ايرانى در سال هاى گذشته قاچاق بسيار كم است البته برخى افراد علاقه به استفاده از برخى برندهاى خاصى دارند و اين موضوع در شكلات و شيرينى بيشتر است که درصد قاچاق آنها بالاتر از ميانگين است، البته با همكارى كانون صنايع غذايى و واردكنندگان غذايى در تلاش هستيم تا سر و سامانى به اين وضع بدهيم و در عين حال وارادات محصولات باكيفيت افزايش پيدا كند.

غنى سازى آرد با ويتامين دى مورد تاييد نيست

مدیر کل امور غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به چالش كمبود ويتامين دى در بين ايرانى ها و مطرح شدن غنى سازى آرد با اين ويتامين گفت: غنى سازى آرد با ويتامين دى مورد تاييد قرار نگرفته است و ما به دنبال غنى سازى لبنيات با ويتامين دى هستيم



در حال تكميل/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۲ مهر ۱۳۹۶
چرا اونوقت ؟؟؟؟؟؟؟؟نکنه باز مافیای قدرت شرکت های لبیناتی منتج به این کار شده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یا دلیل علمی وجود دارد ؟