سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

آبشار افرینه، آبشار شگفت انگیز در شهرستان خرم آباد از بی مهری مسئولان رنج می برد/ آبشاری در مرز بین استان‌های لرستان و خوزستان + تصاویر

آبشار زیبای افرینه از زیباترین و پر آب ترین آبشارهای کشورمان است که در ۳۸ کیلومتری شهر خرم آباد واقع شده که این روزها حال و روز خوشی ندارد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ در استان لرستان بیش از ۳۳ رودخانه دائمی جریان دارد که بر اساس حوضه آبریز به سه دسته اصلی تقسیم می‌شوند.رود‌های حـوضـه دز و رودهـای حوضـه کـرخه در مجـموع ۹۶ درصـد سطح استـان را در بـر می‌گیرند و رود‌های حوضه مرکزی که سطح کوچکی از شرقی‌ترین قسمت استان را به خـود اختصاص داده اند.

رودخانه سزار، تیره، رودخانه بختیاری، سرخاب، کشور، سبز، چم چیست، اسک، رودخانه الیگودرز و ازنا از جمله رودخانه‌های حوضه آبریز دز هستند. رودخانه سیمره، کشکان، کهمان، دره شهر، گند، خرم آباد و گرگانه نیز حوضه آبریز کرخه را تشکیل می‌دهند.

 

 

در جوار جاده خرم آباد – اندیمشک و در حدود ۸۰ کیلومتری جنوب شهرستان خرم آباد آبشاری چشم نواز و دلفریب خودنمایی می‌کند که در جوار روستای افرینه قرار دارد و به همین نام نیز معروف و مشهور است.

این آبشار که یکی از پر آب‌ترین آبشار‌های ایران است، مابین دو شهر خرم آباد و پل دختر قرارگرفته و در فصل‌های تابستان وبهار پذیرای گردشگران بی شماری است.

استان چهارفصل لرستان از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بکر و فراوانی برخوردار بوده که بیشترین سهم را از مناظر دیدنی و طبیعی به خود اختصاص داده است.

آبشار افرینه آبشاری عریض و پر آب در حریم روستایی به نام افرینه در بخش معمولان شهرستان خرم آباد استان لرستان قرار دارد.

سرچشمه آبشار افرینه در شهرستان خرم آباد

سرچشمه آبشار افرینه در ۳۸ کیلومتری جنوب خرم آباد است که از تلاقی رود‌های چشمک و افرینه تشکیل شده و پس از عبور از دره پر پیچ و خم بسیار آبشار افرینه را می‌سازد و راهی رودخانه کشگان می شود.

قبل از این آبشار پل تاریخی و آبشار فصلی معمولان قرار دارند که در این منطقه، مجموعه‌ای از پل و آبشار‌های تاریخی را ساخته اند. نزدیکی آبشار افرینه به پل دختر و پل تاریخی معمولان استراحتگاهی مهم را برای مسافران ایجاد کرده است.

 

این آبشار بسیار زیبا و پر آب در فصل‌های تابستان و بهار پذیرای گردشگران بی شماری است و کسانی که قصد سیاحت از این آبشار را دارند میتوانند از شمال از طریق جاده خرم آباد به سمت پل دختر و از جنوب از جاده اندیمشک به سمت خرم آباد خود را به این آبشار برسانند.

 

در حال حاضر بیش از ۵۰ آبشار بزرگ و کوچک در پهنه استان لرستان وجود دارد که بخش عمده‌ای از این آبشار‌ها در مسیر رودخانه‌های این استان قرارگرفته که می‌توان به آبشار‌های بسیار زیبا و دیدنی از جمله بیشه، آب سفید، چکان، وارک، افرینه و نوژیان نام برد.

 

ویژگی‌های منحصر به فرد آبشار زیبای افرینه

این آبشار به دلیل راه دسترسی آسان برای مسافران، نزدیک بودن به جاده سراسری و نمای زیبای آن باعث جذب گردشگران از سراسر دنیا می‌شود.

 

این آبشار به دلیل نحوه‌ی ریزش آب آن در بین شیار‌های صخره‌ای نمایی شگفت انگیز ایجاد کرده است.

 

بی مهری مسوولان بر پهنه گردشگری لرستان

اگر چه روستای افرینه در منطقه‌ای وجود دارد که زمستان‌های سرد و تابستان‌های گرمی دارد، ولی وجود این آبشار باعث شده است که این منطقه آب وهوای معتدلی داشته باشد.

این در حالیست که آبشار‌های هفتگانه لرستان هرکدام در نوع خود آبشار‌های منحصر به فردی هستند که شاید نتوان مانند آن‌ها را در دیگر نقاط کشور مشاهده کرد.

آبشار "شوی یا تله زنگ"، "آبشار بیشه"، "آبشار آب سفید"، "آبشار نوژیان"، "آبشار چکان"، "آبشار سرکانه"، "آبشار وارک" و "آبشار افرینه" از جمله آبشار‌های لرستان هستند که هر کدام زیبایی‌های منحصر به فرد خود را دارند.

 

 آبشار زیبای افرینه از کمبود امکانات و زیرساخت‌های تفریحی و گردشگری رنج می‌برد که در طول ماه‌های اخیر با پیگیری‌های استاندار لرستان و میراث فرهنگی استان بخشی از مشکلات این آبشار رفع شده است.

سلیمانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان از پایان کار ساخت پروژه‌های زیرساختی این آبشار و  آبشار‌های بیشه و نوژیان  خبر داد و گفت: این پروژه‌ها با حضور جمعی از مسئولان استان و اصحاب رسانه به زودی به بهره برداری می‌رسد.

 

سلیمانی با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به ظرفیت گردشگری آبشار‌های استان گفت: از آنجا که بهترین جاذبه‌ها و مناظر دیدنی نیز بدون زیرساخت‌های لازم با استقبال گردشگران مواجه نمی‌شوند تمام تلاش و توان خود را به کار بسته ایم تا بتوانیم حداقل امکانات رفاهی را در این مناطق ایجاد کنیم.

سلیمانی برای ساخت زیرساخت‌هایی از قبیل نمازخانه، سرویس بهداشتی و سکو‌های پیک نیکی در حاشیه آبشار نوژیان و  نیز برای ترمیم پله‌ها و هموار کردن راه دسترسی به آبشار بیشه گفت: برای تکمیل و تجهیز این آبشارها به منظور دسترسی گردشگران به خدمات رفاهی نیازمند تامین اعتبار است.

سلیمانی همچنین از توجه ویژه این اداره کل به جاذبه‌های دیگر شهرستان‌های استان خبر داد و افزود: در این راستا با توجه به تعامل خوبی که با فرماندراری پلدختر و شهرداری این شهر به عمل آمد و مقرر شد که زیرساخت‌های لازم همچون دیگر آبشار‌ها در اطراف آبشار افرینه نیز احداث شود.

 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
آزادبخت
۱۷:۳۵ ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷
با سلام
1-آبشار افرینه جزوی از شهرستان پلدختر می باشد.
2-رودخانه سزار،بختیاری،تیره یکی هستند.
موسوی
۲۳:۲۲ ۰۲ آبان ۱۳۹۶
عجب