وی با اشاره به داوری جشنواره منطقه ۳ از بیست و پنجمین جشنواره تئاتر «سوره» اظهار داشت: در جشنواره منطقهای تئاتر سوره، شاهد آثار خوبی از هنرمندان استانها بودیم که برخی از آن آثار ما را شگفتزده میکرد. در آن رویداد نمایشهایی اجرا شد که قصد نداشتند کپی نازلی از آثار تهرانی باشند بلکه با اتکا به قصههای بومی و نیز بروز استعدادهای سرشارشان، آثاری جذاب، دلچسب و قابل احترام را عرضه میکردند. بنابراین معتقدم در شرایط فعلی، ویژگی بومی تئاتر استانها میتواند برای تماشاگران تهرانی بسیار جذاب باشد.
این هنرمند بازیگر درباره برگزاری سومین «مهرواره تئاتر ماه» (رپرتوار تئاتر استانها) در حوزه هنری گفت: اجرای عمومی نمایشهای برتر تئاتر استانها در پایتخت، اتفاق فرخنده و مبارکی است. اینکه شرایط خوب و حرفهای برای دیده شدن آثار هنرمندان تئاتر شهرستانها در تهران فراهم شود، برکات بسیاری دارد. این حرکت، تشویق کوچکی برای هنرمندان تئاتر استانهاست که بیشتر دیده شوند.
وی افزود: با توجه به شرایط فعلی تئاتر تهران که با آسیبهایی چون توسل به هر ترفندی برای رونق گیشه و روشنفکرنمایی مواجه است، صمیمیت تئاتر استانها که بر قصههای بومی استوار است میتواند برای تماشاگران پایتخت بسیار جذاب و دلچسب باشد. اما بیشک، جذب تماشاگر نیاز به تبلیغات موثر دارد.
این هنرمند تصریح کرد: مدیریت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری حمایت از تئاتر استانها را در اولویت کاری خود قرار داده و به نظر میرسد فقط اولویتهای حمایتی را شعار نمیدهد بلکه در عمل نیز این حمایتها را ارائه میکند. این روند جای تقدیر و قدردانی دارد اما اجرای عمومی تئاتر استانها در پایتخت، نیاز به تبلیغات بیشتر دارد. اگر هنرمندان تئاتر استانها با سالنهای خالی از تماشاگر مواجه شوند سرخورده میشوند. اساسا کار فرهنگی نیاز به اطلاع رسانی و تبلیغات موثر دارد و این کار نیز از وظایف مدیران فرهنگی است.
شیرین بینا در پایان گفت: خلوص و صمیمیت تئاتر استانها احتیاج به پاسداری و مراقبت و البته ارتقا و پشتیبانی دارد. همه اینها نیازمند نگاه حمایتی و هوشمندانه مسئولان فرهنگی کشور است که امیدوارم با حمایت و بلندنظری مسئولان ذیربط شاهد افق بالنده تئاتر کشور باشیم.
انتهای پیام/