یکی از طرق مؤثر در جلوگیری از ورود خسارت های زیست محیطی، به کار بردن راه آموزش است که از این میان می توان به مسؤولیت مدنی آلوده کنندگان محیط زیست اشاره کرد که می تواند در حفظ محیط زیست مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
مسؤولیت مدنی ناشی از لطمه و اختلال بر محیط زیست، راه و طریقی است برای اجبار و الزام آلوده کنندگان محیط زیست به جبران خسارتی که سبب شده اند یا روشی برای جبران خسارت متحمل شده توسط زیان دیده است.
آموزش در زمینه محیط زیست به عنوان ابزاری جدید محسوب می شود که در جهت پیشگیری و جبران خسارات زیست محیطی اقدام می کند و از وقوع خسارات در آینده نیز، جلوگیری خواهد کرد.
محمد درویش مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، با اشاره به دغدغه های رهبر انقلاب در زمینه محیط زیست اظهار کرد:با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در منشور 15 ماده ای که همزمان با تدوین برنامه ششم توسعه مبنی بر استفاده از تشکل های مردم نهاد و آگاهی های بخشی در حوزه محیط زیست و منابع و تقویت شیوه آموزش در این حوزه در خور فرزندان این سرزمین مدرسه طبیعت شکل گرفت.
مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر همکاری سازمان آموزش و پروش افزود:دفتر مشارکت های مردمی سازمان حفاظت از محیط زیست با امضا تفاهم نامه ای با سازمان آموزش و پرورش و حمایت بخش خصوصی اقدام به تاسیس مدرسه طبیعت کرد و تا در حوزه های تربیتی به شکل ساده و جذاب اهمیت محیط زیست و منابع طبیعی را به کودکان آموزش دهد.
وی افزود:از 5 دی ماه1393 تا کنون 55 مدرسه در 22 استان با کمک بخش خصوصی راه اندازی شده و 60 هزار دانش آموز آموزش را دریافت کردند و برای بیش از 800 نفر فرصت اشتغال ایجاد شد و در نظر داریم تا پایان برنامه ششم توسعه این مدارس را به مدرسه 500 افزایش دهیم.
انتهای پیام/