سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تقا مطرح کرد:

‎شيوع ١٤ درصدى ميگرن در جهان/ مهمترين عوامل بروز سردرد

‎رئیس پنجمین کنگره سردرد گفت: سردردهای میگرنی معمولا شدید هستند و ۱۱ تا ۱۴ درصد شیوع جهانی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ منصوره تقا در افتتاحیه پنجمین کنگره سردرد و اولین کنگره بین المللی سردرد و درد گفت: این کنگره از امروز ۱۹ تا ۲۱ مهرماه سال جاری با موضوعات مختلف و مرتبط با سردرد با حضور صاحبنظران و اساتید داخلی و خارجی این حوزه در حال برگزاری است.

وی به شايعترين سردردها اشاره كرد و گفت: سردردهای ‎شایع، دو نوع تنشی و میگرنی است که در همه کشورها این شیوع مشابه است و به طور کلی ٣٠ تا ۸۰ درصد افراد سردردهای تنشی را در زندگی خود تجربه می‌کنند و شدن این سردرد  معمولا بسیار شدید نیست ولی سردردهای میگرنی معمولا شدید هستند و ۱۱ تا ۱۴ درصد شیوع جهانی دارد.

‎رئیس پنجمین کنگره سردرد در مورد میگرن گفت: علت قطعی میگرن هنوز مشخص نیست ولی فرضیه‌ها در مورد علت آن زیاد است و در جدیدترین مطالعات مشخص شده است در میگرن تغییرات میانجی‌های شیمیایی در مغز وجود دارد لذا در درمان‌های جدید به این مسئله توجه شده است.
‎تقا تاکید کرد: بی‌خوابی، پرخوابی، گرسنگی، پرخوری، هوای آلوده، مواد افزودنی، استفاده از پنیر چرب و کاکائو، بوی غذای سرخ کرده، عطر تند، استرس جزو عوامل محرک میگرن به شمار می‌روند.


‎وی با بیان اینکه وراثت در بروز میگرن می تواند نقش داشته باشد، گفت: در نوع میگرن شایع وراثت حتی تا ۸۰ درصد در بروز میگرن نقش دارد ولی میگرن در افراد خانواده ممکن است در فردی خفیف و در دیگری شدید باشد.

رئیس پنجمین کنگره سردرد در ارتباط با درمان سردرد گفت: میگرن به دو دسته کلی مزمن و دوره‌‌ای تقسیم بندی می‌شود که در نوع دوره‌ای افراد به طور گاه به گاه سردرد دارند که از چند ساعت تا 3 روز ممکن است طول بکشد.

کاهش کیفیت زندگی بر اثر سردرد میگرنی مزمن

وى افزود: در نوع مزمن فرد ۱۵ روز یا بیشتر از روزهای ماه درگیر سردرد است و بسیاری از این بیماران به دلیل طولانی بودن زمان سردرد اقدام به مصرف مسکن زیاد کرده و این موضوع عوارض زیادی را برای آنان به همراه دارد و همچنین نوعی سردرد وابسته به داروی مسکن را نیز ایجاد می کند. سردرد میگرنی مزمن کیفیت زندگی را کاهش می دهد.

‎تقا عنوان کرد: درمان میگرن به دو صورت درمان حمله سردرد و درمان پیشگیری است. در درمان پیشگیری فرد روزانه دارو مصرف می‌کند که دفعات و شدت سردردش کاهش یابد. همچنین باید توجه داشت که درمان پیشگیری روزانه در سردردهای میگرنی که ۸ روز یا بیشتر در ماه وجود دارند توصیه می شوند.

‎وی خاطرنشان کرد: درمان پیشگیری انواع مختلف دارد و بر حسب شدت بیماری، جنسیت و سن، چاقی، لاغری و شرایط روحی فرد توسط پزشک انتخاب می‌شود. همچنین در درمان پیشگیری حداقل مصرف منظم به مدت دو ماه نیاز است که متوجه شویم دارو موثر بوده است یا نه، پس بیماران نباید انتظار درمان سریع داشته باشند.

در حال تكميل

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.