در راستای اقتصاد مقاومتی و قطع وابستگی به درآمدهای نفتی و شکلگیری اقتصادی متکی بر توان داخلی، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) انجام فعالیتهای معدنی در حوزههای اکتشاف، استخراج و فرآوری را در دستور کار خود قرار داده است و احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد میانه با ظرفیت تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، یکی از پروژههایی است که با رویکرد برقراری توازن در زنجیره فولاد کشور انجام شده است.
در راستای قانون برنامه سوم و چهارم توسعه در بخش صنایع معدنی و به منظور تأمین فرآوردههای فولادی و رفع نیاز به واردات فولاد و کسب بخشی از سهم جهانی فولاد، همزمان هشت طرح فولادی در شهرهای مختلف کشور شروع شد که یکی از آنها شهرستان میانه است. این طرح شامل سه بخش احیا، ذوب و نورد میباشد که بخش احیای مستقیم در قالب پروژه کارخانه تولید آهن اسفنجی میانه، از طرف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، به قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) واگذار شد و موسسه عاشورای گروه تخصصی کربلا به صورت «مهندسی، تأمین کالا و ساخت» (EPC) این پروژه را به انجام رساند که در حال حاضر به بهرهبرداری رسیده است.
شهر میانه دارای شاخصههای مهمی بود که آن را به گزینه مناسبی برای این طرح تبدیل کرده بود. نزدیکی به سد برای تأمین آب، مجاورت با کارخانه فولادسازی میانه، دسترسی به خط آهن و خط ترانزیت میانه- تبریز از جمله این شاخصهها بود.
قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء(ص) با هماهنگی کارفرمای این پروژه و تأیید مشاور، زمینه تأمین کالای مورد نیاز این کارخانه را از طریق شرکتهای داخلی فراهم نمود که این امر باعث جلوگیری از خروج ارز و اشتغالزایی در راستای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی شد. در طول اجرای این طرح، برای بیش از ۳۰۰ نفر به طور مستقیم و برای ۸۰۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی شده است که بعد از افتتاح آن، برای ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۱۵۰۰ نفر به طور غیرمستقیم اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.
در اجرای قسمتهای مختلف این پروژه از جمله سیویل و ساخت تجهیزات با ایجاد کارگاههای ساخت و تجهیز و آمادهسازی از توانمندی نیروهای بومی و کارگاههای منطقه استفاده شده است که در این راستا آموزش نیروی انسانی و ایجاد ایمنی از مهمترین کارهای پروژه بوده است. رعایت استانداردهای ایمنی، بهداشت کار و حفظ محیط زیست از جمله موضوعات اساسی قرارگاه در اجرای این پروژه است. برنامهریزی و اقدام منظم و مداوم به منظور پیشگیری از آلودگیهای محیط زیست به خصوص پیشگیری از آلودگی خاک و هوا و آب در واحدهای اجرایی و نیز پیشگیری از وقوع جراحات، بیماری و حوادث ناشی از کار و کنترل عوامل زیانآور محیط کار از جمله اقدامات مهم در این زمینه است.
در این پروژه تمام مدارک و مستندات تجهیزات، تستها، نقشهها و دستورالعملها به صورت یک کتاب گردآوری شده است. همچنین بر اساس تجربیات به دست آمده در این پروژه، کتاب دانش فنی و اجرایی در پروژههای صنعتی با رویکرد پروژه کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد میانه نیز تدوین و چاپ شده تا گامی مثبتی در جهت انتقال تجربیات و ارتقای بنیه علمی کشور باشد.
قرارگاه طبق یک سنت همیشگی، در شعاع ۷۰ کیلومتری پروژههای عمرانی خود در سراسر کشور به انجام حداقل یک یا چند پروژه محرومیتزدایی اقدام مینماید که پروژه احداث کارخانه تولید آهن اسفنجی فولاد میانه نیز از این امر مستثنی نبوده است. بازسازی مدرسه روستای نیکآبادکوه در مجاورت محوطه شرقی کارخانه و همچنین نوسازی مسجد بخشی از تلاش برای محرومیتزدایی در منطقه است.
قرارگاه سازندگی خاتمالأنبیاء(ص) با در اختیار داشتن نیروی انسانی متخصص و متعهد و نیز برخورداری از بهروزترین دانش در زمینه صنعت آهن و فولاد و با تعهد و روحیه جهادی خود، با اجرای این پروژه سترگ، برگ زرین دیگری در راستای اقتدار صنعتی ایران اسلامی برداشته است و با اجرای این پروژه در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و ایجاد ارزش افزوده فرآوردههای معدنی کشور گام برداشته است.
انتهای پیام/