سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آیا واریکوسل خطرناک است؟

واریکوسل، سیاهرگ واریسی است که در بیضه‌ها و معمولاً در بیضۀ سمت چپ اتفاق می‌افتد و باعث ایجاد توده‌ای در یک یا هر دو بیضه می‌شود که معمولاً با لمس قابل تشخیص است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ واریکوسل از مشکلات شایعی است که احتمالاً در جریان درمان‌های ناباروری با آن مواجه می‌شوید.

واریکوسل وجود سیاهرگ‌های واریسی در بیضه است که معمولاً بین مردان ۱۵ تا ۲۵ ساله شایع است، اما مردان ممکن است در سن‌های دیگری نیز به آن دچار شوند. واریکوسل می‌تواند در مرد باعث کاهش کیفیت اسپرم‌ها و در نتیجه ایجاد مشکلات باروری شود. در این مطلب می‌توانید با مشکل واریکوسل و نحوۀ درمان آن آشنا شوید.

واریکوسل و تأثیر آن در باروری
واریکوسل، سیاهرگ واریسی است که در بیضه‌ها و معمولاً در بیضۀ سمت چپ اتفاق می‌افتد و باعث ایجاد توده‌ای در یک یا هر دو بیضه می‌شود که معمولاً با لمس قابل تشخیص است. پس از لمس واریکوسل، پزشک معمولاً آن را بین درجات یک تا سه تقسیم‌بندی می‌کند. درجۀ یک کوچک‌ترین نوع توده و درجۀ سه بزرگ‌ترین است. برخی واریکوسل‌ها آن‌قدر کوچک است که قابل دیدن یا لمس کردن است و برخی دیگر آن‌قدر بزرگ که بدون لمس قابل تشخیص است.


واریکوسل می‌تواند باعث افزایش دمای بیضه شود که در برخی مردان به کاهش تولید و کیفیت اسپرم منجر می‌شود. این موضوع به این معنا نیست که تمامی ‌مردان مبتلا به واریکوسل نابارور می‌شوند، بلکه در مواردی که علت ناباروری مشخص نیست، واریکوسلی که تشخیص داده نشده است می‌تواند علت اصلی کاهش ناباروری باشد. گاهی هنگام ایستادن می‌توانید واریکوسل را حس کنید یا ببینید، اما هنگامی ‌که دراز کشیده‌اید، قادر به دیدن آن نیستید که این موضوع بسیار شایع است. اگر متوجه هر نوع برجستگی غیرطبیعی در بیضه‌های خود شده‌اید، فوراً به پزشک مراجعه کنید تا مشکل را تشخیص دهد. واریکوسل با معاینۀ بیضه‌ها توسط پزشک تشخیص داده می‌شود و در برخی موارد ممکن است از سونوگرافی عادی یا داپلر بیضه برای تشخیص استفاده شود.

روش درمان واریکوسل
در برخی موارد، به این دلیل که واریکوسل از نظر سلامتی یا طول عمر مشکلی ایجاد نمی‌کند، درمان آن ضروری نیست. اگر پزشک تشخیص دهد که نیاز به درمان است، معمولاً با انجام یک عمل جراحی و بستن جریان خون رگ واریسی، جریان خون به رگ‌های سالم هدایت می‌شود. پس از درمان واریکوسل توسط پزشک، معمولاً قدرت باروری مرد به حالت طبیعی بازمی‌گردد. در برخی موارد، اسپرم‌ها هرگز به حالت طبیعی برنمی‌گردند، اما در این موارد نیز استفاده از راه‌هایی مانند لقاح خارج از رحم یا IVF و میکرواینجکشن برای افزایش باروری در عین کم بودن تعداد و کیفیت اسپرم‌ها وجود دارد.

منبع: بهداشت نیوز

انتهای پیام/

واریکوسل و روش درمان آن

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
اسماعیل
۱۷:۱۲ ۰۲ مهر ۱۴۰۰
سلام من واریکسل دارم گرید۳ ۱۷ سالمه ایا بچه دار نمیشوم
Zarefyan
۲۳:۰۹ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
آیاحتمأباید عمل کرداگر عمل نکردغیرازناباروری مشکل دیگه ای پیش میاد یانه؟؟
Zarefyan
۲۳:۰۳ ۱۹ آبان ۱۳۹۹
آیاحتمأباید عمل کرداگر عمل نکردغیرازناباروری مشکل دیگه ای پیش میاد یانه؟؟
محمد امین
۲۱:۴۰ ۰۳ تير ۱۳۹۹
من ۱۵ سالمه درجه ۱ تا ۲ رو گرفتم حلا دکتر دارو داده گفته خوب میشه حالا گفته دکتر مجاری ادرار هم باید بروم
متین
۱۷:۰۸ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
آیا واريکوسل رو باید حتما عمل کرد یا نه ?
اگر کاری به آدم نداشته باشه چی بازم باید عمل کرد ?
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۲ خرداد ۱۳۹۸
ایا واریکوسل هم اگر عمل شود دیگه بچه دار میشود
بهادر
۲۰:۱۴ ۰۹ دی ۱۳۹۶
خوب و پر محتوا بود