در دسترس بودن این نقش برجسته باعث شده که گردشگران آن را لمس کنند و این لمس شدن به مرور موجب صیقلی شدن بخش هایی از این آثار شده است. عجیب آن که هر نقش برجسته ای که بیشتر در دسترس بوده، بیشتر نیز به دلیل لمس شدن، صیقلی شده است و آثاری که هزاران سال است سالم مانده اند، به راحتی می توانند به دلیل بی توجهی گردشگران از بین بروند.
مسعود رضایی منفرد، مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید در باره این اتفاق گفت: این صیقلی شدن به دلیل اثرات شیمیایی چربی دست در مرور زمان است.
وی با اشاره به این که تخت جمشید اکنون مشکلات مهم تری دارد گفت: امکان مرمت این اثر با لیزر و شستشو با آب وجود دارد و مرمت آن را در نظر داریم.
رضایی منفرد درباره نصب هشدار به گردشگران گفت: بنر و هشدار به اندازه کافی وجود دارد و مردم باید بیشتر توجه داشته باشند. هر چند که پیش از این وضع بدتر بود و اکنون نسبت به چند سال گذشته گردشگران بیشتر رعایت نمی کنند.
مدیر پایگاه جهانی تخت جمشید درباره استفاده از حصار شیشه ای گفت: در تخت جمشید هر جا از نظر کارشناسی امکان داشت، از شیشه استفاده کردیم و مسیر بازدید هم مشخص است. در جاهایی که امکان نصب شیشه نیست، زنجیر کشی کردیم.
وی افزود: پلکان کاخ آپادانا یکی از مهمترین بخش های تخت جمشید است و شیشه کشی منظر بصری آن را تحت تاثیر قرار می دهد و دیگر حتی نمی توان از آن عکس گرفت.
منبع:میزان
انتهای پیام/