به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر کدام از مواد غذایی دارای طبع و مزاج خاص خودش است, در هر فصل باید میوههای همان فصل را مصرف کرد تا از بیماریها پیشگیری شود.
1. دارای دو نوع است که نوع کوچک آن را ترنج و نوع بزرگ آن را بالنگ میگویند.
2. طبیعت پوست زرد آن، گرم و خشک است و شحم آن یعنی گوشت آن که زیر پوست زرد آن است و شیرینمزه و سرد و تر است ولی سردی آن زیادتر از تری آن است و مغز ترش آن سرد و خشک است.
3. بالنگ ترش، ملطف و صافکننده روح طبیعی و خون از صفرا و مسکن قی (استفراغ) صفراوی است.
4. بالنگ ترش برای خفقان قلب, تقویت کبد, معده و تسکین حرارت احشا مفید است.
1. لیموترش سرد و خشک است.
2. ملطف و از بین برنده خلطهای غلیظ و لزج است.
3. برای سردرد, سرگیجه و ورمهای حلق مفید است.
4. برای خفقان ناشی از سودا, جوشش خون, التهاب معده و قی صفراوی مفید است.
5. برای سردمزاجان, اعصاب و سرفه زیانآور است و مصلح آن شکر و عسل است.
6. طبیعت لیموی شیرین، سرد و تر است و از نظر منافع، بسیار ضعیفتر از لیموترش است اما مضر اعصاب نیست.
1. طبیعت آن سرد و تر است.
2. نارنگی مفرّح قلب است و خفقان قلب را از بین میبرد.
3. موجب تسکین تیزی خون و صفرا میشود و تشنگی را نیز کم میکند.
4. گُرگرفتی کبد و معده را کم میکند و ادرارآور است.
1. ترش آن سرد و خشک است.
2. نارنج ترش لزوجتی دارد که برای نزلههای سینه و سرفههای گرم مفید است مخصوصاً اگر با پوست از وسط دو نیم کرده و پس از درآورن تخمهای آن مقداری نبات کوبیده بر آن پاشیده شود و تا حدّ جوش حرارت داده شود، سپس میل شود.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/