سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت روز جهانی سلامت روان مطرح شد

شایع‌ترین بیماری‌های جسمی که منشا روانی دارند

یک روانشناس با بیان این‌که بیماری‌های روان‌تنی بخش گسترده‌ای از بیماری‌ها را در بر می‌گیرد، افزود:بسیاری از دردها تاثیر مشکلات روحی و روانی است که جسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک روانشناس با بیان این‌که بیماری‌های روان‌تنی بخش گسترده‌ای از بیماری‌ها را در بر می‌گیرد، افزود: بسیاری از دردهایی که در اندام‌های مختلف بدن در افراد مشاهده می‌شود، تاثیر مشکلات روحی و روانی است که جسم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

دکتر بهروز بی‌رشک با اشاره به روز جهانی سلامت روان اظهار کرد: شایع‌ترین مشکلات و دردهایی که ممکن است در ظاهر نشان دهنده یک بیماری جسمی باشد، درد در ناحیه قلب، دردهای عضلانی، مشکلات پوست مانند کهیر و سردردها هستند که در اغلب موارد در بررسی‌ها پزشکان به این نتیجه می‌رسند که عامل بروز این مشکلات فشارهای عصبی و مشکلات روحی است.

این روانشناس افزود: علاوه بر موارد ذکر شده زخم‌های گوارشی مانند معده، اثنی‌عشر و دیابت نیز از جمله دیگر مواردی است که در برخی مواقع تشخیص بیماری روان‌تی در فرد داده می‌شود.

بی‌رشک خاطرنشان کرد: بیماری‌های روان‌تنی، گاهی در زمانی که لازم است فرد مورد عمل جراحی قرار بگیرد، بروز می‌کند، به‌طوری که فرد از لحاظ فشار خون، قندخون و موارد دیگر دچار مشکل می‌شود و آمادگی لازم را برای عمل پیدا نمی‌کند که اغلب به دلیل استرس وترس فرد این اشکالات به وجود می‌آید.

به گفته این روانشناس، تشخیص قطعی این‌که آیا جسم فرد بیمار است و یا مشکلات روحی منجر به دردها و بروز اختلالات در نواحی مختلف بدن شده است باید با همکاری پزشکان مرتبط با آن درد و بیماری باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: در بررسی‌ها توسط یک پزشک متخصص، چنان‌چه علت عارضه‌، جسمی نباشد، بیمار به متخصصان دیگری مانند روانپزشکان و یا روانشناسان ارجاع داده می‌شود که در این میان در صورت نیاز توسط روانپزشک، درمان دارویی و توسط روانشناسان تحت مشاوره قرار خواهد گرفت و تا رسیدن به نتیجه قطعی و درمان بیمار، همکاری پزشکان در این زمینه ادامه خواهد یافت.

منبع:سلامت آنلاین 

انتهای پیام/

بیماری سایکوسوماتیک را بیشتر بشناسید

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.