سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پهلوگیری نفتکش 25هزار تنی قیر صادراتی در بندر خلیج‌فارس

نفتکش 183 متری با ظرفیت 25 هزار تن برای بارگیری محموله قیر صادراتی در بندر خلیج‌فارس پهلو گرفت.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از بندرعباس ،اله مراد عفیفی پور مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت:با پهلوگیری یک کشتی نفتکش 183 متری با ظرفیت 25 هزار تن در بندر خلیج فارس برای بارگیری محموله قیر صادراتی، یک رکورد جدید عملیاتی در منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی به عنوان دروازه طلایی اقتصاد دریایی ایران به ثبت رسید. 

وی افزود: از اواسط تابستان سال 96 موضوع خدمات‌دهی و پذیرش کشتی‌های تانکر نفتکش بالای 25هزار تن در این اداره کل مطرح و امکان‌سنجی انجام چنین عملیاتی توسط گروه راهنمایان کشتی بندر شهید رجایی پیگیری شد.

مدیر منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی گفت: با توجه به رونق گرفتن صادرات قیر در بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور، پهلوگیری کشتی‌های بزرگ اقیانوس‌پیما برای استفاده بهینه از اسکله‌ها و همچنین کاهش حجم انباشت محموله قیر صادراتی درون مخازن نگهداری فرآورده‌های نفتی در بندر خلیج‌فارس در دستور کار قرار گرفت.

عفیفی پور افزود: بر همین اساس، برای نخستین بار بزرگ‌ترین شناور نفتکش ویژه حمل قیر صادراتی به نام مارونی (MARONI) در اسکله‌های 56 و 57 بندر خلیج‌فارس پهلو گرفت.

وی گفت: با توجه به عمق کانال دریایی و اسکله‌های بندر خلیج‌فارس، پهلو دهی چنین شناورهایی با در نظر گرفتن شرایط مانور کشتی درون حوضچه، دارای حساسیت‌ها و پیچیدگی‌های خاصی بود که با تکیه‌بر دانش و توان فنی و تخصصی تیم راهنمایان کشتی و سایر واحدهای دریایی، ضمن رعایت ضوابط ایمنی و کنوانسیونی، افزایش یدک‌کش‌های حاضر در عملیات راهنمایی و تغییر رویه معمول مانور کشتی، چنین اقدام خطیری عملیاتی شد.

عفیفی پور افزود:  تا پیش‌ازاین کشتی‌های با طول حداکثر 125 متر و ظرفیت 3 هزار تن در بندر خلیج‌فارس پهلوگرفته بود که استفاده از چنین شناورهایی با توجه به ظرفیت پایین آن‌ها، هم باعث افزایش ضریب اشغال اسکله‌ها می‌شد و هم در بحث ترافیک دریایی معایب و پیامدهایی را به دنبال داشت.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان گفت:کشتی نفتکش مارونی با حدود 183 طول و بیش از 31 متر عرض، دارای پرچم ثبتی کشور پاناماست و 25هزار و 738 تن ظرفیت دارد.

عفیفی پور افزود:  عملیات بارگیری محموله قیر روی این کشتی با نرم عملیاتی 200 تا 280 تن در ساعت در حال انجام است و پیش‌بینی می‌شود ظرف دو روز کاری، عملیات بارگیری آن به پایان برسد.

وی گفت:بندر خلیج‌فارس با ظرفیت یک‌میلیون و 500 هزار مترمکعب نگهداری فرآورده‌های نفتی باهدف افزایش سهم ایران از بازار بانکرینگ، صادرات، واردات و ترانزیت این‌گونه محموله‌های تجاری در منطقه خلیج‌فارس و دریای عمان در حال فعالیت است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان بنزین، قیر، نفت گاز، نفت کوره، نفت سفید، هیدروکربور، فورفورال و انواع روغن‌ها را ازجمله فرآورده‌های نفتی دانست که عملیات تخلیه و بارگیری آن‌ها در این بندر انجام می‌شود.

عفیفی پور گفت: بندر خلیج‌فارس با احتساب اراضی پشتیبانی آن دارای 320 هکتار وسعت و 9 پست اسکله به طول مجموع 1200 متر است.

بندر خلیج‌فارس به‌عنوان زون نفتی منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی در 23 کیلومتری غرب شهر بندرعباس واقع‌شده است و به دلیل موقعیت راهبردی آن، قرارگیری در مسیر ترانزیتی راهگذر شمال- جنوب و همچنین هم‌جواری با پالایشگاه‌ها و صنایع بزرگ منطقه، مهم‌ترین بندر نفتی زیرمجموعه سازمان بنادر و دریانوردی محسوب می‌شود.

 انتهای پیام/ف

نفتکش 25هزار تنی قیر صادراتی در بندر خلیج‌فارس پهلو گرفت

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.