وی به ظرفیت 7 میلیون و 748 هزار و 414 قطعه تخم مرغ در سال فعالند، اشاره کردوگفت: عمده تولیدات این واحدها در استان مصرف و بخشی از آن نیز به سایر استان ها و برخی کشورهای همسایه صادر می شود.
وی با بیان اینکه آذربایجانی ها سالانه 11 کیلو تخممرغ مصرف می کنند، خاطرنشان کرد: متوسط سرانه مصرف در کشورهای توسعه یافته نزدیک به 20 کیلوگرم است.
بهروزین افزایش سرانه مصرف تخم مرغ را یکی از سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد.
وی افزایش سرانه مصرف تخم مرغ، بهینه سازی، تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی را از سیاست های معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی عنوان کرد و گفت: درصدد افزایش بهره وری و ارتقای کیفی تخم مرغ تولیدی و افزایش صادرات هستیم.
یک عدد تخم مرغ متوسط دارای 155کیلو کالری انرژی بوده و سرشار از پروتئین است.
ارزش بیولوژیکی تخم مرغ نسبت به سایر منابع پروتئینی مانند لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است و دارای تمامی اسید آمینه های ضروری برای سلامتی است.
12.5 درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می دهد که هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.
بیشتر ویتامین های مورد نیاز بدن در تخم مرغ وجود دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه (آ، ای ، بی) بوده و تمامی املاح تامین سلامتی فرد مانند ید، فسفر روی، سلنیوم، آهن و کلسیم را داراست.
کاهش وزن، کلسترول خوب، پروتئین با کیفیت بالا، سلامت چشم و غیره برخی از مزایای شگفت انگیز مصرف تخم مرغ است.
انتهای پیام/خ