رئیس دانشگاه زابل ادامه داد: هدف از انعقاد این تفاهمنامه، علاوه بر رویکردهای آموزشی و پژوهشی و استفاده از توانمندیهای بالقوه سرزمینی در ورود به حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، فرهنگسازی در سطوح مختلف جامعه و ترسیم افق چشماندازی برای بدل شدن به یکی از بزرگترین قطبهای بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور است.
وی افزود: با همین رویکرد و پیرو مذاکرات انجام شده میان دانشگاه زابل و شرکت (توسعه انرژیهای نوین نیروگاهی) و بر اساس مطالعات مقدماتی انجام شده توسط این شرکت، رایزنیهای لازم برای طراحی و اجرای سیستم نیروگاه فتوولتائیک متصل به شبکه، با ظرفیت اسمی ۱۰۰ کیلووات و راندمان ۱۶.۳ درصد در زون انرژی دانشگاه زابل انجام شده است.
بهلولی تصریح کرد: این سیستم نیروگاهی نسبت به شبکه سراسری انتقال نیرو به صورت هوشمند عمل کرده و تولید خود را در هر لحظه به شبکه سراسری و یا خطوط مصرف، انتقال میدهد. بر اساس توافقات صورت گرفته، پس از انجام و اتمام زیرساختها و نصب ۲۰ کیلووات پنل و اتصال آن به شبکه، این نیروگاه کار اجرایی خود را آغاز کرده و در مدت ۶ ماه تکمیل و به ظرفیت ۱۰۰ کیلووات نهایی ارتقاء پیدا میکند.
رئیس دانشگاه زابل گفت: این مجموعه نیروگاه ۱۰۰ کیلوواتی در قالب بخشهای حدوداً ۲۰ کیلوواتی و متصل به هم طراحی شده و در نهایت شامل ۳۷۸ پنل ۲۶۵ واتی خواهد بود که به صورت هماهنگ شده و با گستره مفید ۷۳۲ مترمربعی خود، با شیب جذب حداکثری تابش (۳۱ درجه) روی فریمهای مخصوص و مقاوم به خورندگی نصب شده و با مبدلهای مستقر شده توسط پست ۱۲۰۰ کیلوواتی دانشگاه، آماده اتصال به خطوط محلی یا شبکه سراسری خواهد بود و همه تولید سالیانه خود را برابر با آئین نامهها و مصوبات جاری کشور به شبکه منتقل خواهد کرد.
انتهای پیام/گ