وی افزود: صید این کشتی ها برای گونه فانوس ماهیان است، که دارای سایز کوچک حداکثر هفت سانتی متر با وزن چهار تا پنج گرم و عمر کوتاه حدود یکسال هستند، به صورت گله ای و در حجم زیاد در مناطق عمیق بیش از ۲۰۰ متر زیست می کنند و از این رو امکان صید این ماهی با شناورهای کلاس لنج و قایق (صیادان سنتی) که جامعه بهره بردار سنتی را تشکیل می دهد وجود نداشته و تداخل با صید خرد ندارد و تنها به روش صید ترال میان آبی توسط کشتی های توانمند با برداشت از آب های عمیق امکان پذیر است.
سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران ادامه داد: با توجه به بیولوژی این آبزی و عمر کوتاه در صورت عدم برداشت به طور طبیعی از بین خواهند رفت.
کاکولکی با اشاره به آخرین وضعیت ذخیره فانوس ماهیان بیان کرد: ذخیره این ماهیان نزدیک به ۵۰ سال پیش در دریای عمان شناسایی و طی اقدامات موثر و صرف هزینه هایی در طول این سال ها ذخایر ارزیابی و تکنولوژی صید از آب های عمیق شناسایی شده است.
وی ادامه داد: بر اساس اعلام موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ذخیره فانوس ماهیان حدود ۲.۳ میلیون تن و حداکثر میزان مجاز قابل برداشت آن ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن در هر سال است.
به گفته این مقام مسوول امروزه کمتر از ۱۰ درصد از میزان مجاز قابل برداشت، توسط کل کشتی های فعال برداشت می شود.
کاکولکی با بیان اینکه تجهیزات نظارتی مانند سیستم کمترل از راه دور VMS واف لاین بر روی تمام کشتی ها نصب است، گفت: از سوی دیگر با نظارت دقیق بر تخلیه، پایش مستمر تمام کشتی ها صورت می گیرد و با کوچکترین تخلف برابر ضوابط و مقررات برخورد می شود.
انتهای پیام/