سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با حضور سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد؛

جزئیات حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت تشریح شد/ رونمایی از اثر استاد فرشچیان در این نمایشگاه

نشست خبری حضور ايران در نمايشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نشست خبری محمد سلگی سرپرست معاونت فرهنگی وزير ارشاد با موضوع حضور ايران در نمايشگاه کتاب فرانکفورت امروز یکشنبه 16 مهر 96 برگزار شد.

در آغاز نشست محمد سلگی سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به برقراری نمایشگاه کتاب فرانکفورت از 19 تا 23 مهر ماه گفت: سیاستی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیش گرفته، این نمایشگاه را تا حدودی برای ما متفاوت کرده است. برپایی این رویداد به شکل متفاوت و جدیدی در دستور کار مسئولان فرهنگی و موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران قرار دارد. امسال در نمایشگاه فرانکفورت در غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران سه بخش مستقل بزرگسال، کودک و طرح حمایت از ترجمه و انتشار کتاب ایرانی (گرنت) خواهیم داشت.

وی افزود: بخش اصلی غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، بخش بزرگسال است. همچنین بحث حضور پررنگ تشکل‌ها یکی از موضوعاتی بوده است که همواره مورد توجه ما بوده است. 

سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به حضور پنج تشکل در بخش بزرگسال بیان کرد: اتحادیه ناشران و کتابفروشان از جمله انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در بخش بین‌الملل با هدف تبادل کتاب و معرفی آثار برگزیده اعضای انجمن یکی از این تشکل‌هاست. تشکل بعدی مجمع ناشران انقلاب اسلامی است که آثار حوزه انقلاب اسلامی و ادبیات پایداری را عرضه می‌کنند. همچنین مجمع ناشران دفاع مقدس، آثار ویژه دفاع مقدس را که از طریق فراخوان جمع‌آوری شده است، در معرض نمایش عموم قرار می‌دهد. آخرین تشکل، انجمن فرهنگی زنان ناشر است.  معاونت فرهنگی به بحث حضور تشکل زنان ناشر توجه ویژه دارد. این انجمن رویدادهای خود را ارائه خواهد داد. علاوه بر این تشکل‌ها 16 ناشر فعال کشور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور دارند.

سلگی با بیان به اینکه حضور آژانس‌های ادبی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت فرصت ویژه‌ای را برای تعامل با کشورهای دیگر فراهم می‌کند، اظهار کرد: دو آژانس ادبی در بخش ناشران اصلی حضور خواهند داشت. توجه ویژه به بخش کودک سبب شده است این بخش در یک سالن مجزا مستقر شود. حدود 300 اثر از 50 ناشر داخلی در این نمایشگاه ارائه می‌شود. مدیریت این بخش را انجمن نویسندگان کودک و نوجوان برعهده دارد. افزون بر تشکل‌ها، چند ناشر مستقل و یک آژانس ادبی هم در نمایشگاه فرانکفورت حاضر می‌شود. یکی از کارهای مناسب دیگر در این بخش، معرفی 105 نویسنده کودک و نوجوان است.

وی ادامه داد: امسال نویسندگان منتخب ما برای حضور در نمایشگاه کتاب فرانکفورت از برگزیدگان جایزه کتاب سال و پروین اعتصامی هستند. تصویرگران کتاب کودک و نوجوان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت نیز حاضر می‌شوند. 40 نشست و میزگرد در غرفه ملی ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار خواهد شد. در نمایشگاه امسال کتاب فرانکفورت با کشورهای افغانستان، عمان، روسیه و ایتالیا که میهمان نمایشگاه کتاب ایران بودند؛ همچنین با کشورهای روسیه، صربستان و چین که ایران میهمان ویژه نمایشگاه‌های کتاب در این کشورها بوده است، تعامل و دیدار خواهیم داشت. بحث دیپلماسی فرهنگی از یک سو و ترجمه آثار به زبان‌های دیگر باعث شده طرح گرنت در دستور کار قرار بگیرد. دبیرخانه این طرح کار خود را در این نمایشگاه آغاز کرده و تعامل خوبی با آژانس‌های ادبی داشته است. ما همچنین نشست‌هایی را درباره طرح گرنت با ناشران خارجی برگزار کرده و  از آنها  حمایت خواهیم کرد.

سرپرست معاونت فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: حداکثر حمایت‌ها هزار دلار در بخش کودک و نوجوان و سه هزار دلار در بخش بزرگسال خواهد بود. ادبیات داستانی و غیر داستانی، هنر، اسلام شناسی و ایرانشناسی و کودک و نوجوان موضوع‌هایی هستند که در اولویت قرار دارند. تعداد صفحات، نوع اثر، کیفیت ترجمه و نوع ناشر در میزان اعطای اعتبار در نظر گرفته می‌شود. همچنین، با مسئولان نمایشگاه کتاب پاریس برای حضور در این نمایشگاه وارد مذاکره خواهیم شد.

در ادامه این مراسم امیر مسعود شهرام‌نیا مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران با اشاره به وجود بیش از 90 نمایشگاه کتاب بزرگ در دنیا گفت: مهم‌ترین و گسترده‌ترین نمایشگاه کتاب، نمایشگاه کتاب فرانکفورت است. سال گذشته 7106 غرفه در این نمایشگاه در متراژ 192 هزار مترمربع ایجاد شد. امسال میهمان ویژه این نمایشگاه، کشور فرانسه است. این کشور 134 نویسنده را همراه خود به نمایشگاه کتاب فرانکفورت می‌آورد. حدود 80 تا 85 کشور امسال در این نمایشگاه حضور دارند. در چهار سال اخیر به صورت غرفه ملی در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حاضر شدیم. امسال یک غرفه 210 متری در بخش بزرگسال و 40 متری در بخش کودک و نوجوان نمایشگاه کتاب فرانکفورت داریم. از جمله 16 ناشری که در سال جاری در بخش بزرگسال حضور دارند؛ هرمس، پیدایش، ایران‌شناسی، خانه هنرمندان، فرهنگ و هنر و پژوهشکده وزارت علوم هستند. افزون بر این دو آژانس ادبی کلم و تماس هم در نمایشگاه کتاب فرانکفورت هستند. امسال بخش گرنت با دست پر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت حضور می‌یابد. همچنین فضایی را به معرفی نمایشگاه کتاب تهران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت اختصاص دادیم.

وی خاطرنشان کرد: سعی کردیم نشست‌های داخل غرفه ملی ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت محتوایی‌تر و حرفه‌ای‌تر برگزار شود. امسال با توجه به اینکه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، اثر استاد محمود فرشچیان رونمایی می‌شود، می‌خواستیم شاهد حضور ایشان باشیم اما متاسفانه به دلیل برنامه‌های وی این امر امکان‌پذیر نبود. برنامه موسیقی و تعزیه را در نمایشگاه کتاب فرانکفورت پیش‌بینی کردیم. مسئولان کتاب فرانسه از غرفه ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت بازدید می‌کنند. نویسنده‌های مهمان در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، الهام فلاح برنده جایزه ادبی پروین اعتصامی، محمدرضا شمس در بخش کودک و نوجوان هستند. مصطفی رحماندوست، ضحی کاظمی، نسیم مرعشی و شیوا مقانلو هم در این نمایشگاه حضور دارند. از رئیس نمایشگاه کتاب فرانکفورت دعوت کردیم در غرفه ایران در این نمایشگاه، حاضر شود. شیوه حضور در نمایشگاه مانند سال گذشته است. ناشران حاضر در نمایشگاه کتاب فرانکفورت می‌توانند طرح گرنت را به عنوان برگ برنده‌ای در نمایشگاه کتاب فرانکفورت ارائه کنند. همچنین ما همکاری‌ با نمایشگاه کتاب فرانکفورت در زمینه برگزاری ورک شاپ را آغاز کرده‌ایم. در زمینه بورسیه نمایشگاه کتاب تهران هم با آنان مذاکره خواهیم داشت.

  

انتهای پیام/

نشست خبری حضور ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت برگزار شد

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.