به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، کریم حاجی زاده، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: این حمام در مرکز شهر و در محله پیرزگر واقع شده و متعلق به دوره قاجار است.
وی با بیان اینکه عرصه بنای حمام هزار و 155 متر مربع و قسمت اعیانی بر جامانده 746متر مربع است، اضافه کرد: این حمام در سال 82 به عنوان اثر ملی به ثبت رسیده و در حال حاضر تحت مالکیت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل با اذعان به اینکه در سال 1374 گنبد سربینه زنانه به صورت کامل تخریب شده بود، ادامه داد: از آن مقطع زمانی میراث فرهنگی به مرمت این اثر تاکید داشت و در نهایت از سال 1385 عملیات مرمت آغاز شد و تاکنون مرمت اکثر دیوارها، سقف ها، پی ها، طاق ها و قوس ها انجام شده است.
حاجی زاده با اشاره به هزینه کرد 445میلیون تومانی سال های گذشته برای مرمت و بازسازی این اثر از محل اعتبارات ملی و استانی ادامه داد: در سال جاری نیز با اختصاص 215 میلیون تومان اعتبار، نماسازی ضلع شمال شرقی، شرق و جنوب شرقی مشرف به معبر و همچنین تکمیل آجر فرش پشت بام و گنبدها، تکمیل پوشش کف کانال ها با دال بتنی و تعمیر دیوارها و نیز خاک برداری و پی گردی ضلع جنوبی بنا به اتمام رسید.
وی متذکر شد: بر اساس پی گردی های اخیر که قسمت های به جا مانده از انتهای بخش های زنانه و مردانه به مساحت تقریبی 128 متر مربع در آن مشخص شده بود، طراحی و مطالعه تکمیلی کل مجموعه توسط مشاور طرح انجام گرفت.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ادامه داد: در وضعیت فعلی حمام پیرزرگر آماده واگذاری از طریق صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی است و با وجود اینکه پیش از این مزایده برگزار شده اما استقبالی از سوی بخش خصوصی نداشتیم.
ابراهیم شکری،مسوول دفتر فنی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری استان، افزود: پیش بینی شده برای راه اندازی مجدد حمام یک میلیارد و 300 میلیون تومان اعتبار مورد نیاز است.
وی تاکید کرد: حمام پیرزرگر در کاربری اصلی خود مجددا راه اندازی می شود اما در صورتی که بخش خصوصی پیشنهادی برای تغییر کاربری ارائه دهد، مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انتهای پیام/ح