سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

وقتی حقوق کارگران نیم‌بند اضافه می شود/ناهمخوانی افزایش 5 درصدی حقوق کارگران با واقعیت‌های اقتصادی

پیشنهاد افزایش 5 درصدی حقوق کارگران در بخشنامه لایحه بودجه سال 97،از نمونه تصمیماتی است که با واقعیت های اقتصادی جامعه همخوانی ندارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،بدون تردید،کارگران یکی از شریف ترین اقشار اجتماعی جامعه محسوب می شوند که با وجود حقوق حداقلی،عدم ثبات شغلی،مشکلات صنفی متعدد،نقش بسزایی در حصول سیاست های اقتصاد مقاومتی و پیشبرد اهداف اقتصادی کشور ایفاء می کنند.

مطالبات جامعه کارگری در طول سالیان گذشته،به یکی از دغدغه آمیزترین موضوعات این طیف تبدیل شده و با وجود طرح مشکلات این گروه در محافل رسمی و غیر رسمی،همچنان مسیر برای بهبود معیشتی کارگران ناهموار به نظر می رسد.

در این میان،نقش دولت در کاهش مشکلات این طیف،بسیار برجسته و حائز اهمیت به نظر می رسد و با تدابیر و تمهیدات هوشمندانه می توان بخش قابل توجهی از نارسایی های شغلی گروه مذکور را مرتفع نمود.

با همه این اوصاف،بعضا اتخاذ برخی از تصمیمات باعث می شود چشم انداز امیدوارکننده ای برای حل مشکلات و تامین مطالبات کارگران در  افکار عمومی ترسیم نشود.

پیشنهاد افزایش 5 درصدی حقوق کارگران در بخشنامه لایحه بودجه سال 97 از نمونه مواردی است که با واقعیت های اقتصادی جامعه و مشکلات پیش روی این قشر مناسب و همخوان به نظر نمی رسد.

پیشنهاد مذکور در بستر و شرایطی مطرح شده که بر اساس آمار منتشر شده از سوی دولت،نرخ تورم 10 درصد برآورد شده و این در حالی است که برخی معتقدند نرخ تورم فراتر از آمار منعکس شده مذکور می باشد،به واقع حتی با ملاک قرار دادن آمار دولتی،افزایش 5 درصدی حقوق کارگران از توجیه و منطق محکم و معقولانه ای برخوردار نیست.

از سوی دیگر آنچنان که در گزارش ها منتشر شده،اساسا تعیین حقوق کارگران در حیطه اختیارات سازمان برنامه و بوجه(مجموعه ای که افزایش حقوق 5 درصدی را پیشنهاد نموده)نیست و تصمیم گیری در این خصوص(بر اساس قانون کار)در حیطه اختیارات شورای عالی کار است ،ساز وکاری که به موجب آن دولت می تواند از طریق نماینده خود اقدام به طرح نظرات خود کند،اما برخلاف این قاعده،در اقدامی تامل برانگیز،پیشنهاد مذکور(افزایش 5 درصدی حقوق کارگران)،بصورتی یک طرفه از سوی سازمان برنامه و بودجه مطرح شده،امری که برخلاف قانون به نظر می رسد.

در این میان،برخی معتقدند این اقدام،یک زمینه سازی محسوب می شود تا بر مبنای آن،سازمان برنامه و بودجه بستر مسیر رشد تک رقمی دستمزد کارگران را هموار سازد.

ماده 41 قانون کار چه می گوید؟

آنچنان که در ماده 41 قانون کار ،قید شده،دستمزد کارگران باید بر اساس تورم کشور و با مد نظر قرار دادن حداقل معیشت کارگران تعیین شود.

به واقع فلسفه تصویب و تعریف قانون به این منطق معطوف می شود که حقوق کارگران متناسب با نرخ تورم افزایش یابد تا در سایه این قانون،فشار اقتصادی و محدودیت های موجود در تامین معیشت کارگران تعدیل و مدیریت شود.

مجید خزائی،فعال حوزه کارگری در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی،با اشاره به لزوم حمایت هر چه بیشتر از قشر کارگری جامعه،اظهار داشت:متاسفانه درگفتار و عمل برخی مسئولان،فاصله ای بسیار احساس می شود و مصداق این ادعا را به روشنی می توان در تصمیمات اخذ شده از سوی برخی از دستگاه های ذیربط مشاهده نمود.

وی افزود:یقینا مشکلات جامعه کارگری آنچنان محسوس و عیان است که اثبات آن نیازی به تحلیل، واکاوی و هوش و ذکاوت چندانی ندارد و به تعبیری می توان گفت،رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون.

خزائی عنوان کرد:در شرایطی که مشکلات شغلی،صنفی و اقتصادی،قدرت خرید جامعه کارگری را به شدت تحت الشعاع قرار داده و همین دغدغه ها و معضلات باعث شده تا برخی از کارگران برای جبران و تامین هزینه های سنگین زندگی به فعالیت در مشاغل دوم و سوم نیز مبادرت می ورزند،پیشنهاد افزایش 5 درصدی حقوق کارگران آن هم با تورم 10 درصدی،فاقد مبنا و استدلال منطقی به نظر می رسد و حداقل اینکه می توان اینچنین استنباط کرد که کارگران در این تصمیم در اولویت قرار نداشتند و جنبه های حمایتی از این قشر آنچنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

عواملی دست به دست هم می دهند تا در جامعه نارضایتی بوجود آید

واکنش ها به پیشنهاد افزایش 5 درصدی حقوق کارگران در شرایطی ادامه می یابد که علی دهقان کیا،نماینده کارگران در شورای عالی کار،آن را تصمیم غیر قانونی و حتی غیر شرعی عنوان نموده است.

چندی پیش،وی در گفت و گویی با رسانه ها در خصوص تصمیم مذکور عنوان کرد:به نظر می رسد عواملی دست به دست هم می دهند تا در جامعه نارضاتی بوجود بیاید وکارگران هر بخش مانند هپکو و آذرآب،ناچارا به خیابان بیایند تا حقشان را بگیرند که این چهره زشتی را از جامعه ترسیم می کند.

دهقان کیا معتقد است در حالی دولت تورم 10 درصدی را ملاک تصمیم گیری قرار می دهد که در واقع امر، تورم در جامعه و خانواده کارگری 20 درصد برآورد می شود.

وی با اشاره به مبنا قرار دادن ثبات قیمت مسکن و خودرو به عنوان یکی از عوامل برآورد میزان تورم می گوید:بسیاری از کارگران،مستاجر هستند و سئوال این است که آیا میزان اجاره بها هیچگونه تغییری نکرده است(که مبنای تعریف شده در این خصوص بر نرخ ساختمان استوار می شود).

میزان افزایش حقوق کارگران بر اساس مصالح  جامعه تعیین می شود

نورا...چمنی،فعال حوزه کارگری،در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی،با اشاره به لزوم مد نظر قرار دادن مصالح اقتصادی جامعه در تعیین حقوق کارگران گفت:یقینا افزایش 5 درصدی حقوق کارگران به هیچ عنوان تامین کننده نیازهای اقتصادی این قشر نیست و تنگ تر شدن سفره معیشتی این قشر از تبعات مستقیم و بارز قطعی شدن این پیشنهاد خواهد بود.

وی افزود:وقتی سخن از افزایش حقوق کارگران می شود منظور نظر ارتقای دستمزد و حقوق این قشر بصورت تصاعدی نیست،زیرا افزایش افسار گسیخته حقوق کارگران باعث تعدیل نیرو و هراس کارفرما از جذب نیرو می شود.

چمنی در خاتمه یادآور شد:به اعتقاد بنده افزایش حقوق کارگران باید بصورتی منطقی و مبتنی بر بایدها و نبایدهای جامعه و شرایط و فضای حاکم بر اقتصاد کشور انجام پذیرد و هرگونه افراط و تفریط در اتخاذ تصمیمات مرتبط با این امر می تواند با هزینه ها،مشکلات و پیامدهای مخرب و زیان باری همراه شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۱
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۷ مهر ۱۳۹۶
فقط متاسفم
ناشناس
۰۸:۳۲ ۱۷ مهر ۱۳۹۶
ضریب معکوس در دولت قبل دو سال اجرا شد که خیلی خوب بود ولی متوقف شد
ناشناس
۲۳:۲۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
وقتی به کارگر و حقوق کارگر میرسه آسمان تیره و تار میشه انگار تمام هزینه ها ی تولید مال کارگر بینوا هست
ناشناس
۲۰:۱۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
توی مملکت ما اصلا کارگر برای اقایون مهم نیست. باید میلیاردی جای دیگه خرج کنن و هر وقت هم صحبتش میشه بگن باید فلان کار انجام بشه باید بهمدان کارو بکنیم. ما که عادت کردیم به نداری و بد قولی. فقط شرمندگی مونده واسه ما پیش زن و بچه
دانیال
۱۹:۲۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
متاسفم
ناشناس
۱۹:۱۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حتما اینم تقصیر دولت احمدی نژاده
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا به همه ما کمک کنه
ناشناس
۱۶:۴۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا به هم کارگران کمک کنه تا هرچه زودتر مشکلات آنها با افزایش حقوقشان با توجه به هزینه های معیشتی شان حل بشه
ناشناس
۱۶:۲۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
اوضاع کارگری خرابه،وقتی پنجاه هزار از حقوق رو افزایش میدین هزینه زنگی چند صدهزار مهاجرت بیشتر میشه...کارگران چگونه خرج میکنه یک ماه اون رو مثلا برای خانوار سه نفری،آخر سال پس انداز هم داشته باشه که پول پیش خونه رو حداقل بتونه بیشتر کنه،سفر وسرگرمی و خرید خونه و هیچ گونه خرج اضافی هم ممنوع مثل دید وبازدید خرید لباس فقط خرج روزانه.
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا به همه کارگران کمک کنه تا هرچه زودتر مشکلاتتشان حل بشه
ناشناس
۱۶:۰۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
با افزایش حقوق با توجه به هزینه های معیشتی کارگران تمام مشکلات آنها رفع میشه
ناشناس
۱۵:۵۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
ضریب معکوس در دولت قبل دو سال اجرا شد که خیلی خوب بود
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
فقط حقوق کارمندان درست بشه ، بقیش مهم نیست .
ناشناس
۱۵:۴۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۵:۰۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حقوق ما کارگران رو با تومان میدن ولی از مغازه یا هر خریدی رو با دلار
ناشناس
۱۴:۴۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حقوق کارگران باید با توچه به افزایش تورم گرانی و افزایش هزینه ها افزایش پیدا کنه با پنج در صد افزایش حقوق مشکلی حل نمیشه چون بیشتر کارگران جزء اقشار ضعیف یا متوسط هستن و مستاجرند
ناشناس
۱۴:۴۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حقوق کارگری نمیتونه جوابگوی هزینه های ماهانه بشه با وجود هزینه های تحصیل و خیلی از مخارج دیگه و بیکاری جوانان این افزایش حقوق منطقی نیست بهتره این موضوع ریشه یابی بشه
ناشناس
۱۴:۲۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
زندگی برای ما هر روز داره سخت تر میشه
ناشناس
۱۴:۰۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
واقعا متاسفم
ناشناس
۱۴:۰۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
کارگری از استان گیلان.آقا ما افزایش حقوقشون نخواستیم ،حقوق به موقع پرداخت کنن راضی هستیم.الان 6 ماهه حقوق نگرفتیم کسی هم به داد کارگر نمیرسه؟
یلدا
۱۳:۴۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
رای بدید خوب میشه
ناشناس
۱۳:۳۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
ناشناس
۱۳:۱۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
امسال کمتر از صد تومان به حقوق اضافه شده ولی همه چیز تقریبا ۵۰در صد گرانتر شده به جز خیلی اجناس که بیش از این بیشتر شده
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
این نتیجه انتخاب خودتونه
ناشناس
۱۲:۵۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
چرا 5 درصد
ناشناس
۱۲:۲۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
از ماست که بر ماست
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
ناشناس
۱۲:۰۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
بهتره به حقوق کارگران از نظر معیشتی و احترام و منزلت توجه بیشتری بشه
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
فرض کنیم بجای 10درصد حقوق ها 20درصد اضافه شود کسی که مثلا" 40.000000 تومان میکیرد افزایشی برابر8.000000 تومان خواهد داشت ولی کسی که حقوقش 1.200.000 تومان است افزایشی معادل 240.000 تومان دارد.افزایش حقوق نفر اول حدودا" 34 برابر نفر دوم است .به همین دلیل هر افزایشی فاصله قشر ضعیف را با قشر مرفه بشدت زیاد کرده واین نوع افزایش حتی به ضرر رده های پایین نیز هست وچه بسا با این حساب کاهش حقوق به نفع کم درآمد ها باشد. حالا ما نجومی بگیر ها را کنار می گذاریم پس لطف کنید و حقوق ها را افزایش ندهید.
ناشناس
۱۵:۵۶ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
ضریب معکوس در دولت قبل دو سال اجرا شد که خیلی خوب بود ولی متوقف شد
ناشناس
۱۱:۱۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
عزیزای دلم میدونید هزینه نگهداری پورشه چقدر زیاده یه روغن موتورشون ۲۸۰ تومنه
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
اگر حقوق های نجومی ده درصد افزایش پیدا کنه برابر با حقوق چند کارگر میشه ولی افزایش ده درصدی حقوق کارگران پاسخگوی هزینه های آنها نیست
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
عزیزای دلم میدونید هزینه نگهداری پورشه چقدر زیاده یه روغن موتورشون ۲۸۰ تومنه
ناشناس
۱۱:۱۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
عزیزای دلم میدونید هزینه نگهداری پورشه چقدر زیاده یه روغن موتورشون ۲۸۰ تومنه
ناشناس
۱۱:۱۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
عزیزای دلم میدونید هزینه نگهداری پورشه چقدر زیاده یه روغن موتورشون ۲۸۰ تومنه
ناشناس
۱۰:۳۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
متاسفانه کارگر ان هر چند ماه یک بار یک میلیون دریافتی دارند
ناشناس
۱۰:۳۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
سلام.ما نیرو های طرح تحول سلامت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هنوز افزایشی نداریم.لطفا اینو به گوش مسیولین برسانید
علیجان
۱۰:۲۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
متاسفانه ابتدای سال که میشه و می خواهد حد اقل حقوق اضافه بشه کف هر چیزی هم در نظر گرفته نمیشه ... آن وقت من همسر به دادگاه شکایت کرده و موقه نفقه با دست و دل بازی هر چه تمام تر برای همسرم با دو فرزند ماهانه 800هزار تومان نفقه بردیه اند آن وقت حقوق مصوبه دولت 1100می گیرم چرا موقع حقوق حق زون بچه را 250هزارتومن تعریف می کنید اون وقت موقه نفقه اینطور؟
ناشناس
۱۰:۱۵ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا زیادش کنه
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حقوق بیشتر زندگی بهتر
ناشناس
۱۰:۱۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خداکنه حقوق ها زیاد بشه
ناشناس
۰۹:۵۱ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خواهشا به فکر حقوق کارگران باشید تشکر
ناشناس
۰۹:۲۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
حقوق ما خیلی کمه
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
ناشناس
۰۹:۲۷ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
این روند بیکاری درست نیست چه وقت این مشکل رفع میشه
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
سلام و خسته نباشید به دوستان خبرنگار من تو بخش اداری فعالیت میکنم و در محل پروژه که معمولان میان کوها هست مشغول به کارم یعنی تو کارگاه دوراز شهر و در شرایط سخت کار می کنم حدود 6 ماه حقوق نگرفتیم بعداز 6 ماه یه حقوق دادن اونم مر بوط به 3 ماه آخر سال 95 بود بعداز چندروز که معترض شدیم به وضعیت کاری و حقوقی خودمون به ما گفتن تازه یک ماه حقوق گرفتین انگار اون حقوقی که دادن مال ماه بعد بود ...ما 6 ماه حقوق طلب داریم ... میخوام اینو بگم سال 96 که افزایش حقوق داشتیم خوشحال بودم دوزار میاد رو حقوق مون ولی تو ماه خرداد پیمانکار که حقوق میده (راستی اینو فراموش کردم بگم من تو قسمت اداری یک شرکت دولتی کار میکنم و لی حقوق مزایام رو پیمانکار میده) عوض شد و مدیران ما قرارداد رو جوری با پیمانکار بستند که ما همون حقوق 6 ماه دوم سال 95 که 30 روز است رو تو 6 ماه اول96 که 31 است بگیریم طوری که با حقوق امسالمون با سال قبل یکی سال دیگه هم همین نه حقوق خوبی داریم نه سختی کار ی داریم نه مضایایه خاصی جای خواب و غذای خوبی هم نداریم تازه جای خواب و دو وعده غدای گرم رو هم منتشو میزارن
ناشناس
۰۹:۱۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
چراکارگران را بااخراج ویا بیکاری تهدید می کنید که با900هزاریایک میلیون تومان بسازند وبسوزند ؟چرایک قانون درست وعادلانه ایجادنمی شود که تکلیف کارگر وکارفرما در ان مشخص باشد؟
ناشناس
۰۹:۱۳ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
اگر ماده 41 قانون اساسی اجرا بشه خیلی از مشکلات رفع میشه
ناشناس
۰۹:۰۹ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
من کارمند دولت هستم و 6 درصد افزایش داشتم. چون قراردادی هستیم اینطور برخورد کردند ولی رسمی ها همگی 10 درصد افزایش داشتند.
ناشناس
۰۹:۰۲ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
سلام.خدا میدونه این حقوق چه با 5 درصد چه بی 5 درصد به اندازه یک یا دوروزمون.من یادمه پارسال وضع ما بهتر بود یعنی اینکه این حقوق بیشتر برا مون میموند ولی امسال نمیشه باهاش خرج کرد از همه هزینه ها داریم کم میکنیم نسبت به پارسال کمتر خرج میکنیم ولی هیچ فاید ه ای نداره.پولدار روز به روز به داراییش افزوده میشه ولی آدمایی مث ما اوضاع مالی روز به روز بدتر میشه؛من ی سوال دارم که این آقایانی که فقط حرف میزنن میتونن با این حقوق زندگی کنن؛این پول هابرا بچه پولدارا پول خورد تو جیبشون هم نیست.میخوام بدونم وضع کارگر ونگهبان وامثالهم با گذشته چه تغییری کرده؟پولدار که پولدارتر شده!بابا بیاین به دادما برسید.بدبختر از ما ها کجا پیداست که این همه جون میدیم آخرسر هم شرمنده زن وبچه هستیم.یعنی خدا راضیه که بداد ماها نمیرسید.
ناشناس
۰۸:۵۸ ۱۵ مهر ۱۳۹۶
متاسفم