عزتی ضمن اعلام این مطلب که به زودی تئاتری با عنوان «زندانی خیابان دوم» با بازی وی به روی صحنه میرود؛ در پاسخ به این پرسش که با توجه به تجربه موفقتان در فیلم «ماجرای نیمروز» آیا در فیلم جدید محمد حسین مهدویان حضور دارید؛ گفت: اکنون سر پروژه بهرام توکلی با نام «تنگه ابوغریب» هستم، بعد هم پروژه ابراهیم ابراهیمیان شروع میشود. هماهنگ کردن این پروژهها سخت است اما اگر «لاتاری» پروانه ساخت بگیرد، صد در صد در فیلم محمد حسین مهدویان حضور دارم.
او همچنین درباره اینکه آیا همکاری با کسانی چون رضا عطاران و رضا گلزار تو را نگران نمیکند که تلاشت زیر سایه این اسامی قرار بگیرد؛ اذعان داشت: من اصلا به این مسئله فکر هم نمیکنم. این اتفاق نمیافتد چون هر شخصیت در فیلم کارکرد خودش را دارد. در «ماجرای نیمروز» شاید شخصیت پررنگی نداشتم؛ حتی می توانم بگویم آنچه هم بود گوشه و کنارش را در مشورت با آقای مهدویان حذف میکردیم اما دیده شد؛ فکر میکنم هر شخصیتی در فیلم کار خودش را میکند و میتواند تاثیرگذار باشد، به شرط اینکه خوب به آن پرداخته شود و بازیگر از عهده ایفای آن به خوبی برآید.
اما مسئله مهمی که در سینمای ایران مدتهاست مورد بحث بوده این است که آیا چند دفتر پخش پرقدرت به عنوان مافیای اکران وجود دارند و برای فروش فیلم ها تصمیم میگیرند؟ شایسته یکی از مدیران این دفاتر سینمایی در این برنامه پاسخ داد: هیچ مافیایی وجود ندارد. اگر چند دفتر خاص فعال است به خاطر سرمایه گذاری و نیروی بیشتری است که بر این کار متمرکز کرده. الان حدود ۳۰ دفتر داریم که از این تعداد حدود ۱۲ موسسه فعالند، برخی کم کار و دستهای به تازگی وارد این عرصه شده اند. امسال برای فعالیت مان پرسنل اضافه کردیم و سرمایهگذاری بیشتری اختصاص دادیم. آقایان سرتیپی، صابری، اسماعیلی و فرجی و چند تن دیگر هم همین طور. من به هیچ عنوان قضیه مافیا را قبول ندارم.
عنقا در این قسمت از بحث یادآور شد: چند سال است همه این صحبت را میکنند. آنها میگویند برخی دفاتر صاحب سالنهای سینمایی هستند و یا به خاطر ارتباطی که با بعضی پردیسها دارند باعث میشوند برخی فیلمها بیشتر بفروشند که شاید به دلیل ماهیت تجاری این کار بشود قبول کرد. اما در این میان برخی تهیهکنندهها معتقدند از جایی به بعد برخی فیلمها که در مسیر پخش شما قرار نمی گیرند یا با ذائقه تجاری شما همسو نیستند، پشت در اکران می مانند.
شایسته بیان کرد: همه فیلمهایی که ما پخش می کنیم بفروش نیستند. دفاتر پخش سرگروه ندارند. اگر سرگروه داشتیم بله. بسیار پیش آمده که تهیه کنندگان فشار می آورند تا فیلمشان را پخش کنیم و ما توان این کار را نداریم.
عنقا پاسخ داد: طبیعی است وقتی شما به عنوان یک دفتر پخش اکران فیلمهایی را برعهده داشتید که پرفروش بودهاند، تهیه کننده ترجیح می دهد در این دفتر فیلمش پخش می شود.
عنقا در ادامه پرسید: آیا فکر می کنید رقابت بین دفاتر سالم است؟ که شایسته پاسخ داد: ما حدود ۲۵ سال است این دفتر را تاسیس کرده ایم. با همه دوستان هم ارتباط دوستانه داریم هیچ رقابت غیر اخلاقی هم وجود نداشته. با آقای سرتیپی، اسماعیلی، قاضی، بانکی، باباییان، علیخانی و … همیشه رابطه خوبی وجود داشته.
در بخشی از برنامه علی سرتیپی روی خط تلفنی برنامه «سینما دو» آمد و در این بحث شرکت کرد. سرتیپی درباره مافیای اکران عقیده داشت: ما قطعا مافیا نیستیم. برخی دفاتر بیشتر کار می کنند و انرژی می گذارند. این کار کردن هم به عشق سینماست.
فرمول تقسیم درآمد اکران موضوع گزارش ویژه این برنامه بود. سرتیپی در این باره گفت: انعام سینماها حدود یک درصد از درآمد فیلم را به خود اختصاص میدهد و هزینه های بعد از تولید که صرف تبلیغاتی مانند تیزر، بیلبورد، پوستر، عکس، تبلیغات مکتوب و … می شود و از صاحب فیلم کسر می شود، در این گزارش نیامده بود. بسیاری از فیلم ها هزینه تبلیغ شان را هم در نمی آورند. من امیدوارم مالیات بر ارزش افزوده از سینما گرفته نشود.
عنقا در این باره بیان کرد: گاهی فیلمی به خاطر اهداف فرهنگی خاصی که دارد باید مورد حمایت قرار بگیرد؛ اما فیلم تجاری که از امکانات کشور استفاده میکند و فروش بالایی دارد چرا نباید مالیات بدهد؟
سرتیپی پاسخ داد: این مالیات سهم تهیهکننده و سینمادار را کم می کند. چرا این همه سینما طی این سال ها بسته شده اند. بعد هم نمی توان فیلم ها را اینگونه تقسیم بندی کرد؛ بسیاری از فیلم های فرهنگی فروش بالایی داشته اند و برخی فیلم های تجاری فروش کمی کرده اند. مجموعه شاخص سینمای ایران را اگر یک کار فرهنگی بدانیم و بخواهیم یک تفریح ارزان قیمت را به مردم ارزانی کنیم، دولت باید کمک کند. فقط هم فیلمهای پرفروش را نبینید، بسیاری فیلم ها ضرر می کنند و سالن های زیادی بسته می شوند.
شایسته اضافه کرد: پردیسهای سینمایی موفقند اما سینماهای قدیمی و تک با مشکل مواجهند. ضمن اینکه پردیسها هزینههای زیادی دارند.
سرتیپی در پایان گفت: سینما مجبور است سرمایه وارد پخش کند و پخش، تولید و سینماداری باید ادغام شوند. او در پاسخ به این پرسش که آیا فضای پخش فیلم عادلانه است ؟ بیان داشت: با توجه به همه جوانب رانتی وجود ندارد.
شایسته نیز در پایان از اکران فیلمی که مدتها توقیف شده بود و اخیرا مهر توقیف از آن برداشته شده خبر داد و گفت: «خانه دختر» از هفته دیگر اکران می شود.
انتهای پیام/