بر این اساس، قائممقام سابق وزارت خارجه آمریکا و سرپرست تیم مذاکرهکننده این کشور در گفتوگوهای هستهای با ایران درباره پیامدهای اقدام احتمالی دولت کشورش در خروج از برجام اظهار نظر کرد.
به گزارش خبرگزاری یونهاپ، شرمن در نشستی که روز چهارشنبه در کره جنوبی برگزار شد، درباره تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا برای خروج از برجام گفت: کره شمالی این را نشانهای از غیرقابل اعتماد بودن و بیاعتبار بودن ما خواهد دید.
شرمن اضافه کرد: این باعث نمیشود ما بتوانیم در برابر کره شمالی سرسختتر باشیم. این اقدام ما را در جهان منزوی میکند.
دولت ترامپ به موجب قوانین داخلی آمریکا موظف است هر 90 روز یکبار گزارشی درباره پایبندی ایران به برجام به کنگره ارائه کند. موعد گزارش جدیدی که دولت ترامپ بایستی ارائه بدهد، 15 اکتبر (23 مهرماه) است.
گزارشهای متعددی حاکی است که رئیسجمهور آمریکا در این گزارش از صدور تأییدیه برجام برای ایران خودداری خواهد کرد.
با این وجود «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد چندی پیش در یک سخنرانی گفت که عدم تأیید ترامپ به معنی خروج واشنگتن از توافق هستهای با ایران نیست و این کنگره است که نظر نهایی را در این خصوص اعلام خواهد کرد.
طبق قوانین داخلی آمریکا، در صورتی که دولت این کشور از صدور چنین تأییدیهای خودداری کند، کنگره 60 روز برای تصمیمگیری درباره بازگرداندن تحریمهایی علیه ایران که به موجب برجام رفع شدهاند فرصت خواهد داشت.
رأی کنگره به بازگشت تحریمها به معنی خروج عملی آمریکا از توافق هستهای ایران و گروه 1+5 خواهد بود.
انتهای پیام/