وی افزود: نشستی که در آن هستیم در ارتباط با ساختار گردشگری کشور بوده است. همه میدانند که در سالهای اخیر وضعیت حوزه گردشگری کشور متغیر بوده و در ساختار فعلی با مباحث مختلفی مواجه شدهایم. گردشگری ما در سطح جهان سهم چندانی ندارد و همه این امر به ساختار برمیگردد؛ لذا ما از نمایندگان مجلس میخواهیم که این وضع بررسی شود.
رئیس مجمع هماهنگی تشکلهای گردشگری تصریح کرد: ساختار فعلی به هیچ وجه مناسب بهبود وضعیت صنعت گردشگری نیست و از نظر نظارت نیز فعالان گردشگری را با مشکلاتی مواجه کرده است؛ یعنی سازمان میراث فرهنگی و ما که همواره باید مکمل کار هم باشیم، مقابل یکدیگر قرار گرفته ایم.
حسن انصاری رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران در بخش دیگری از این نشست گفت: به هر حال طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به گردشگری تصویب شده؛ ولی به نظر من نقش بخش خصوصی باید در شوراهای عالی و تصمیمات کلان وزارتخانه پر رنگ شود.
همچنین؛ شیروانی دبیر جامعه هتلداران به تغییرات ماهیتی سازمان میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: این تغییرات باعث شد که سازمان میراث فرهنگی نتواند جذب سرمایهگذار داشته باشد.
وی افزود:ما واقعاً در استانها متوجه نیازها نیستیم و این نیازسنجی هرگز صورت نگرفته است.
رئیس جامعه گردشگری الکترونیکی ایران به نبود قوانین برای گردشگری اشاره کرد و اظهار داشت: ما از وضعیت فعلی سازمان میراث فرهنگی ناراحت هستیم و با تغییرات ممکن عملا سرمایههای ما در خطر است.
جهانگیری رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران با بیان اینکه بخش گردشگری به صورت خاص و تا اندازه زیادی به بخش خصوصی متکی است، گفت: بهتر است که همه کارها را به تشکلها بسپاریم.
رئیس انجمن توسعه گردشگری سلامت ایران خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما در حوزه های حمایتی ضعف داریم.
همچنین؛ پورفرج رئیس جامعه تورگردانان ایران در بخش دیگری از این نشست گفت: وزارتخانه سازمان میراث فرهنگی حتما باید وزارتخانه گردشگری شود. مشکل ما زیرساخت موجود است که پاسخگو نیست.
عباس بیدگلی مدیر اجرایی جامعه هتلداران ایران، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کرد کمیسیون گردشگری را در مجلس شورای اسلامی ایجاد کنند.
همچنین؛ میرهادی قره سید رومیانی معاون حقوقی سازمان میراث فرهنگی گفت: ما میدانیم که بخشهای خصوصی فعال در حوزه گردشگری با ساختار سازمان میراث فرهنگی مشکلاتی دارند؛ اما به نظر نمیرسد که مشکلات آنها با تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه رفع شوند.
خدادادی نماینده مجلس و رئیس کمیسیون مشترک مجلس در مورد طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی به وزارتخانه اظهار کرد: اعتقاد من بر بهبود وضعیت گردشگری سلامت است. ولی بزرگترین مرکزی که در بخش گردشگری سلامت فعال بود، به دلیل رفتارهای نسنجیده از دست رفت. ما باید فرهنگ گردشگری را جا بیندازیم و این امر وظیفه تشکلهاست.
وی افزود: وقتی که طرحی را بیش از صد نفر در مجلس امضا کنند، یعنی خبرهایی هست. بحث گردشگری در کشور ما به یک انقلاب نیاز دارد.
همچنین پروانه سلحشور عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای عالی میراث فرهنگی در بخش دیگری از این نشست گفت: میراث فرهنگی برای افراد حاضر در شورای عالی میراث فرهنگی اهمیت چندانی ندارد؛ زیرا در این شورا وزیری نیست و معاون رئیس جمهور به عنوان رئیس سازمان میراث فرهنگی حضور پیدا میکند. بنابراین نهادهایی که باید نمایندهای در این شورا داشته باشند، معمولاً نفر دومشان را به این شورا میفرستند و این به معنی نبود اهمیت کافی برای میراث فرهنگی است.
انتهای پیام/