به گفته وی پیش بینی می شود که امسال 780 هزارتن نارنگی،550 هزارتن لیمو ترش، 110 هزارتن گریپ فروت و 68 هزارتن نارنج تولید شود.
حسن پور با بیان اینکه تولید مرکبات 6 برابر متوسط مصرف جهانی است، افزود: بنابراین صادرات و ذخیره سازی به موقع مرکبات امری ضروری است.
این مقام مسوول با اشاره به تاثیر سرمازدگی سال گذشته باغات مرکبات بر تولید بیان کرد: براثر سرمازدگی برخی از شاخه های درختان آسیب دیدند که با اقداماتی نظیر به باغی، عملیات اصلاح باغ ها، استفاده از برنامه تغذیه، مبارزه با آفات به روش های نوین تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش7 درصدی روبرو خواهد شود.
وی با اشاره به راهکارهای پیش گیری و مقابله با سرمازدگی درختان مرکبات بیان کرد: برگزاری کارگاه های آموزشی و افزایش آگاهی باغداران،به کارگیری روش به باغی هرس، استفاده از ارقام اصلاح شده با عملکرد بالا، تولید نهال مرغوب و سالم، اصلاح عملیات باغداری، توسعه سردخانه ها، بهبود روش صادرات، اصلاح روش نگه داری در سردخانه و انبار های فنی، بهبود روش صادرات و حمل و نقل در کنار ساخت بخاری های مخصوص و متحرک قابل استفاده در باغات از سوی بخش خصوصی می تواند از سرمازدگی درختان جلوگیری کند.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری در بخش دیگر سخنان خود تشدید ترکیدگی مرکبات شمال در اثر سرمازدگی باغات را رد کرد.
وی افزود: علی رغم زحمات بالای کشاورزان، همه ساله تولید محصولات کشاورزی با مشکلاتی نظیر ترکیدگی ، سرمازدگی و... روبرو هست اما میزان آن به حدی نیست که در رسانه ها بحث برانگیز شده است و انتظار می رود با بکارگیری تمهیدات اندیشیده شده این مشکلات به حداقل ممکن برسد.
انتهای پیام/