در حالیکه قیمت تمام شده هر لیتر بنزین برای دولت 2700 تومان است اما روی قیمت فعلی آن 1700 تومان یارانه داده می شود.با یک حساب سر انگشتی در می یابیم که برای هر 2 لیتر بنزین اضافه مصرف شده توسط خودروهای ایران ،دولت روزانه 64 میلیارد و 600 میلیون تومان یارانه بیشتری را خوراک غول های پر مصرف بنزین و آلوده کننده هوا می کند.
با ادامه روند محاسبات در این زمینه در می یابیم که بطور ماهانه 1 بیلیون و 938 میلیارد تومان یارانه برای همان 2 لیتر بنزین اضافه، بر دولت یعنی بیت المال تحمیل می شود.
هر چند رسیدن اجناس و كالاها، با قيمت ارزان به دست مردم باید در اولویت قرار گیرد، ولی رکورد زنی مصرف غيرمتعارف بنزین به عنوان یک کالای استراتژیک ، همراه با آلودگی بيشتر هوا ، ترافيك پر دردسر ، خروج ارز بيشتر و تحمیل هزینه گزاف بر بیت المال كه در واقع همه اینها از جيب مردم پرداخت می شود،باید هر چه زودتر در راس کار تصمیم سازان و مدیران دولتی قرار بگیرد.بنابراین افزایش قیمت سوخت به عنوان نخستین راهکار کنترل کننده مصرف غیر معمول در بین صاحب نظران انرژی کشور مطرح شده است.
هر چند محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت درنشست خبری چهارشنبه 5 مهر امسال در جمع خبرنگاران اعلام کرده است "با وجود احتمال موافقت مجلس شورای اسلامی با افزایش قیمت سوخت، دولت به علت اهمیت تورم ، با موضوع افزایش مخالف بوده و آن را تکذیب می کنم" اما برخی از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از مطرح بودن این امر در بدنه دولت برای سال آینده خبر داده و تحقق آن رامستلزم بستر سازی هایی از جمله افزایش درآمد مردم و توسعه سیستم حمل و نقل عمومی دانسته اند.
حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ما در این باره می گوید:هنوز خبری از افزایش نرخ بنزین نیست ،این موضوع باید در ابتدا از جانب دولت مطرح شده و پس از آن مجلس در خصوص آن اظهار نظر کند.
وی ادامه داد: قانون کارت سوخت که دولت اشکالات و ابهاماتی برای آن مطرح کرده بود به وسیله مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و شورای نگهبان هم مغایرتی در آن نیافت.
حاجی دلیگانی با اشاره به ابلاغ قانون فوق از سوی مجلس شورای اسلامی ،تصریح کرد:تاکنون خبری از ابلاغ آن به وسیله دولت مطرح نشده ، اگر هم ابلاغ و اجرا شده باشد هنوز آثار آن در جامعه نمایان نگشته است.
این عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی گفت:بااینکه چند ماه از تصویب و ابلاغ قانون کارت سوخت می گذرد اما هنوز دولت پاسخی مبنی بر اجرایی نکردن دستورالمعل فوق ارائه نکرده است.
هدایت اله خادمی نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو باخبرنگار اقتصاد و انرژی ما دراین باره می گوید:با وجود شایعات مطرح شده ازرسانه ها وجراید مبنی بر افزایش قیمت بنزین ،نوبخت سخنگوی دولت در جدیدترین سخنان خود در جمع خبرنگاران اعلام کرد که دولت هیچ برنامه ای برای افزایش قیمت حامل های انرژی و بنزین ندارد.
وی با اشاره به تاثیر افزایش قیمت سوخت در صعود قیمتی سایر کالاها ،افزود:هر چند سوخت به عنوان یک کالای استراتژیک در جهان شناخته شده اما نرخ آن در کشور ما کمتر از سایر کشورهای منطقه است ،ازاین رو تعادل بخشی به قیمت آن منجر به کاهش قاچاق در این زمینه خواهد شد.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:هر چند بین افزایش نرخ سوخت با کاهش مصرف ارتباط معنا داری وجود دارد ولی در کشور ما در دراز مدت این قاعده چندان مستحکم و حاکم نیست.
خادمی بیان کرد:تجربه نشان داده ، در کشور ما تنها سیستم دو نرخی سوخت و سهمیه بندی منجر به کنترل و کاهش میزان مصرف شده است.
وی ادامه داد:در شرایط فعلی هر چه قیمت سوخت افزایش یابد به علت هزینه های حمل و نقل موجود در کشور ،باز هم نسبت به سایر کشورهای همسایه از نرخ پایین تری برخوردار خواهیم بود و چرخه قاچاق سوخت همچنان ادامه خواهد داشت.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به واگذاری بسیاری از جایگاه های سوخت به کسانی که اهلیت آن را نداشتند ،افزود:در جلسه ای که نماینده کردنشین با جایگاه داران و سازمان خصوصی سازی داشته دریافته است که جایگاه سوخت مستقر در منطقه به یک قاچاق چی سوخت واگذار شده است.
خادمی با بیان اینکه افزایش مصرف بنزین امروز کشور درحقیقت میزان مصرف غیر واقعی و قاچاق آن است ،افزود:اکنون با رسمیت یافتن قاچاق و افزایش غیر واقعی مصرف داخلی ،بهشتی برای قاچاق چیان و واردات سوخت فراهم شده است.
وی ادامه داد:از این رو در این شرایط با فروش ارزان سوخت ،بخشی از درآمد حاصل از آن را صرف واردات مواد سوختی با قیمت بالا کرده و بخش دیگر باقی مانده را هزینه ارائه سوپسیت می کنیم. درنهایت کسی که در این میدان ضرر می کند جوانان بیکار و مردم هستند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به علت متفاوت بودن شرایط کشورمان بسترلازم برای افزایش قیمت بنزین فراهم نیست،گفت:سیستم حمل و نقل عمومی ما از جمله مترو نسبت به سایر کشورهای همسایه از وضعیت قابل قبولی برخوردار نیست.
خادمی تصریح کرد:اگر امکان استفاده از مترو و اتوبوس برای مردم به ویژه در کلان شهرها به راحتی فراهم شود ،حتی اگر قیمت سوخت بالاتر از سایر کشورهای همسایه تعیین شود ،موردی نداشته و البته تصمیم بسیار خوبی هم خواهد بود.
وی ادامه داد:اما در کشوری مثل ایران که فاقد سیستم ریلی مناسب بوده و مردم درآمد کمی دارند ،افزایش قیمت سوخت به بسیاری از موضوعات صدمه خواهد زد.
جلال میرزایی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ما با اشاره به احتمال افزایش قیمت بنزین در بودجه سال 97، گفت: هر چند افزایش قیمت بنزین در سال 97 به عنوان ایده ای در دولت مطرح است اما برای تحقق آن باید در ابتدا بررسی های کارشناسی بسیاری انجام شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حتی ممکن است افزایش قیمت سوخت ،خارج از قالب لایحه بودجه سال 97 مطرح شود.
میرزایی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت بنزین باید متناسب با چالش ها و مشکلات کشور بوده و به رفع آنها بیانجامد ،تصریح کرد: نباید با پیش داوری وبی توجهی به پیامدهای موضوع فوق دست به افزایش قیمت بنزین زد.
وی گفت: برای افزایش قیمت بنزین، دولت ابتدا باید لایحه پیشنهادی خود را به مجلس ارائه دهد و سپس با بررسی های انجام شده در کمیسیون های ذیربط ،نتیجه نهایی در صحن علنی مجلس به رای گذاشته شود.
حسین امیری خامکانی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی ما در این باره می گوید: افزایش قیمت بنزین در برنامه دولت نیست چرا که این کار باید با نظر کارشناسی و با توجه به قیمت جهانی نفت انجام شود.
وی با بیان اینکه طبق قانون باید قیمت بنزین بر اساس فوب خلیج فارس تعیین شود، تصریح کرد: بر اساس قانون ،قیمت بنزین باید ۹۰ تا ۹۵ درصد فوب خلیج فارس باشد و از آنجایی که با کاهش قیمت جهانی نفت، قیمت بنزین کاهش می یابد، افزایش بنزین در سال ۹۷ ممکن نخواهد بود.
نماینده مردم زرند در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: با تغییر شرایط فعلی نفت در بازار جهانی، باید بررسی شود قیمت بنزین در حال حاضر چند درصد فوب خلیج فارس است و سپس برای تغییر قیمت این فراورده نفتی در دولت ومجلس تصمیم گیری شود.
وی در خصوص ثابت ماندن قیمت بنزین به مدت دوسال، گفت: به نظر می رسد عدم تغییر قیمت بنزین به دلیل ثابت ماندن فوب خلیج فارس است، در غیر اینصورت طبق قانون با تغییر فوب خلیج فارس، بهای بنزین نیز تغییر می کند.
اسدالله قرهخانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه زمزمههای درباره افزایش قیمت بنزین در سال آینده به گوش میرسد، گفت: صحبتهای درباره کنترل قیمت حاملهای انرژی در سال آینده مطرح شده و ممکن است افزایشی در قیمت بنزین داشته باشیم.
وی با بیان اینکه هزینههای تولید بنزین نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته است، ادامه داد: افزایش تعداد خودروها از دیگر عوامل افزایش مصرف است.
نماینده مردم علیآباد کتول در مجلس افزود: میانگین مصرف بنزین در کشور روزانه 72 میلیون لیتر است اما در مواقعی این مقدار به 100 میلیون لیتر میرسد که این وضعیت باید مدیریت شود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: البته باید قدری در این زمینه تامل کرد تا دولت لایحه بودجه سال 97 کل کشور را به مجلس ارائه کند تا مشخص شود چه تصمیمی درباره افزایش حاملهای انرژی بهویژه بنزین اتخاذ کرده است.
انتهای پیام/
گزارش از پریسا مهریان
ای داد از بیکاری...
خدایا خودت کمک کن. خدا کنه بنزین گرون نشه ..
تو هر خونه چند نفر بیکار هستند
وقتی فیش آب و برق و....میاد تن مردم می لرزه .....
از بی پولی مردم دارن مینالن ....بیایید ببینید مردم در 20 متر جا مستاجر هستند با 3 دختر دم بخت و بیکاری و...
فارغ التحصیل ها همه بیکارند و همه شکست خورده
هرکس هم که سرکاره و استخدام شده انقدر حقوقش پاییینه که داره میناله ...
به جای گرون کردن بنزین راه حل بهتری پیدا می شه
متاسفم قیمت تمام شده من درآوردی مینویسید قیمت تمام شده لیتری پونصد تومان هست
پولی که اونا به دلار می گیرن ضربدر 4000 تومان کنید.اگر حقوق یه نفر اونجا 4000 دلار باشه به پولما میشه 16000000 میلیون.
۱-تولید خودروهای پرمصرفتونو بعداز۳۰سال گرفتید وتولید وواردات خودروی ارزان وباکیفیت وبامصرف سوخت پایین ایجادکردید!؟۳-مفسدان اقتصادی وخودیهای امتیازی را محاکمه علنی گردید۴-تونستید جلوی قاچاق رابگیرید-آیادر اختیار وانتخاب مردم برای خوورو کاری کردید!!!؟؟؟۵-تونستید جلوی تحریم وجنگ افروزی،تورم،کمبود وگرونی رابگیرید!؟تونستید کیفیت وکمیت وبهره وری را افزایش دهید!؟تونستید خودرو را ارزان کنید
اولین وباصرفه ترین راه فشاربراین مردم مظلوم که این اهن قراضه های ایرانخودرو وسایپاراازپارکینگ بیرون نیاورندوفقط نگاه کنندوگاهگاهی خرجهای هنگفت مکانیکی بااین قطعات چینی دیگرنمی توانم بنویسم گریه ام می گیرد
راهدوم خروج خودروهای فرسوده پیکان اردی پراید
اخه تو انصاف داری مردم دارن از فقر میمیرند بعد تو داری می گی قیمت بنزین برای دولت زیاد در میاد
اكثر مردم با مشكل دارن زندگي ميكنن از پرداخت هزينه هاي لازم زندگي برنمي يان
موتور خوب و مصرف پایین حداقل بذارن رو ماشین بعد گرون کنن. اگه همچین کاری کردن که مصرف میاد پایین وگرنه تا ثریا رود دیوار کج است!!
بعد بنزین به قیمت جهانی برسونند یک دلار یا چهار هزار تومن
ترکیه حقوق کارگرش دو برابر ما هست و بنزین و برق شش برایر هست
جای صد هزار ماشین در جاده چالوس
یه مترو سریع سیر برنن و بودجه هم از بنزین و مالیات ماشین بگیرند . اما حمل و نقل عمومی سرمایه گذاری میشه
مالیات و بیمه ماشین هم چند برابر کنند
جای پل های هوایی و جاده و ماشین های سبک مثل پراید
باید مترو و قطار های برقی و اتوبوس داشته باشیم
کاش مسوولین چند سال توی اروپا زندگی می کردند
مردم تشویق به سیستم حمل و نقل عمومی کنید لطفا
مثل اروپا
یه روز به موتورسیکلت گیر میده یه روز به سواری شخصی یه روز گازسوز بودن خودروها یه روز به گازسوز نبودن خودروها.
هر عقل سلیمی میدونه که سیستم سهمیه بندی و استفاده از کارت سوخت بهترین روش کنترل و آمار گیری مصرف سوخت بود که این دولت تعطیلش کرد.
اونوقت انتظار دارید مصرف بیشتر نشه؟!!!
ايران خودرو و سايپا را ببنديد تا لگن توليد نككند ببينيد مصرف نصف مصرف جهاني بشه
انقدر به لين ملت قانع اجحاف نكنيد