او در این یادداشت آورده است: اگر دولت ترامپ پایبند نبودن ایران به برجام را اعلام کند، طبق «قانون بررسی توافق هستهای ایران» مصوب ۲۰۱۵، سرنوشت این توافق در دستان کنگره قرار خواهد گرفت. در این صورت، تصمیم درباره سرنوشت برجام نباید رفراندومی برای انتخاب بین ترامپ و اوباما باشد بلکه کنگره باید بر اساس منافع امنیتی آمریکا تصمیمگیری کند.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در ادامه نوشت: زمانیکه سناتور بودم، هنگام رای دادن به قوانین کنترل سلاح، به این فکر نمی کردم که آیا آن قوانین، قوانین کاملی هستند یا نه. بلکه به این فکر می کردم که بودن آنها بهتر است یا نبودنشان.
کری افزود: از نمایندگانی که ممکن است بهزودی در چنین وضع مشابهی قرار بگیرند نیز می خواهم چنین تفکری داشته باشند و به اهمیت این توافق فکر کنند.
او در ادامه یادداشت خود نوشت: زمانیکه برای نخستین بار در سال ۲۰۱۳ با وزیر خارجه ایران دیدار کردم، ایران به چرخه کامل سوخت هستهای دست یافته بود و در آستانه هستهای شدن قرار داشت.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا مدعی شد: ما تحریمهای فلجکنندهای علیه ایران اعمال کرده بودیم، اما حتی این تحریمها هم نتوانست سرعت برنامه هستهای آن را کم کند. تا اینکه تنها مذاکره توانست برنامه هستهای این کشور را متوقف کند و به عقب برگرداند.
کری در یادداشت خود در واشنگتن پست اضافه کرد: برخی میپرسند چرا ما در توافق خود با ایران سایر اقدامات این کشور مانند حمایت از حزبالله را لحاظ نکردیم. در پاسخ به آنها باید گفت آنچه در آن زمان برای ما اهمیت داشت تنها برنامه هستهای ایران بود و اگر ما موارد دیگری را به آن اضافه میکردیم نمیتوانستیم با شرکای خود بر سر آنها یا حفظ تحریمها به توافق برسیم.
او خاطرنشان کرد: ما توافقی مشابه توافق کره شمالی با ایران امضا نکردیم. توافق کره شمالی تنها ۴ صفحه بود و صرفا به موضوع پلوتونیوم محدود میشد، اما برجام ۱۵۹ صفحه است و تمام ابعاد برنامه هستهای ایران را در نظر میگیرد.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا نوشت: در توافق هستهای گام اول برعهده ایران بود. پیش از آنکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تایید کند که ایران قلب راکتور آب سنگین اراک و ۹۷ درصد از ذخایر اورانیوم خود را نابود کرده و برنامه غنیسازی خود در فردو را نیز متوقف کرده، حتی یک دلار هم از محل برداشته شدن تحریمها عاید این کشور نشد.
جان کری در ادامه این یادداشت آورده است: درباره بند موسوم به «غروب آفتاب» که بسیار مورد توجه و انتقاد قرار گرفته نیز باید گفت تمامی توافقهای تسلیحاتی دارای محدودیتهای زمانی هستند تا پس از آنکه اعتماد بین دو طرف شکل گرفت درباره توافقات بعدی با یکدیگر گفتگو کنند.
او تاکید کرد: محدودیتهای غنیسازی اورانیوم ایران تا سال ۲۰۳۰ ادامه خواهند داشت، اما اقدامات راستیآزمایی و نظارتهای بیسابقهای که ما به آنها دست یافتیم هرگز منقضی نخواهند شد.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا در ادامه خطاب به دولت ترامپ نوشت: عقلانی نیست که توافقی که کارساز است را از بین ببریم. لغو برجام تنها باعث منزوی شدن و بیاعتمادی به آمریکا خواهد شد و ایران را به نقطه اول باز خواهد گرداند.
کری در انتهای یادداشت خود نوشت: با باقی ماندن در توافق هستهای ما اهرمی برای پرداختن به سایر اقدامات ایران در اختیار خواهیم داشت، اما با خارج شدن از توافقی که میدانیم ایران به آن پایبند است چه اهرمی در دست خواهیم داشت؟
انتهای پیام/
دارند زمینه سازی می کنند که اگر برجام لغو شد بازرسی های آنها لغو نشود
ایران باید در قبال لغو برجام بازرسی های آژانس را محدود کند نه اینکه هرکجا و 24 ساعته در سایت های هسته ای
قدری اقتدار از کره شمالی یاد بگیرید
الان نوبت دفاع جانانه ظریف ازمنافع ملی در صفحه شخصی یعنی توییتر است البته با لبخند مقتدررانه و ...