سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

حذف برچسب قیمت به زمان دیگر موکول شد/پاپی زاده: این طرح تنها در کالاهای انحصاری اجرا شود

اجرای حذف برچسب قیمت از روی کالا در لحظه آخر به سبب بهره گیری حداکثری از نظرات کارشناسان به تعویق افتاد.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تصمیم دقیقه نودی وزیر سابق صنعت و معدن مبنی بر حذف قیمت از روی کالا در روزهای پایانی حضور خود در وزارتخانه با واکنش های مختلفی روبرو شد.

علی رغم آنکه برخی مسوولان معتقدند که اجرای این طرح در بازار خرده فروشی هرج و مرج ایجاد می کند، اما در مقابل برخی دیگر آرامش بازار را منوط به پیاده سازی حذف برچسب  قیمت از روی کالا می دانند.

البته ناگفته نماند که اجرای این موضوع در لحظه آخر به سبب بهره گیری حداکثری از نظرات کارشناسان و مسوولان به دستور وزیر جدید صنعت و معدن به تعویق افتاد.

کاوه زرگران رییس کمیسیون کشاورزی، آب و صنایع غذایی اتاق تهران در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی،  با اشاره به ضرورت حذف برچسب قیمت از روی کالاها اظهار کرد: براساس ضوابط وزارت بازرگانی تفاوت قیمت کالا از کارخانه تا خرده فروشی به طور متوسط باید 15 درصد باشد در حالیکه هم اکنون این تفاوت حدود 40 درصد است.

وی با اشاره به اینکه سود بالای قیمت کارخانه تا خرده فروشی قابل کنترل توسط قانون گذار نیست، افزود: براین اساس سیستم قیمت گذاری کالا باید به روش کشورهای توسعه یافته تغییر یابد چرا که حذف قیمت از سوی تولیدکننده موجب می شود که کالا با قیمت ارزان تری به دست مصرف کننده برسد.

به گفته زرگران دولت برای دومین بار عزم خود را برای اصلاح روش قیمت گذاری جذب کرد که متاسفانه در دقایق پایانی ابلاغیه اجرا منصرف شد.

این مقام مسوول ادامه داد: علی رغم آنچه که در رسانه ها مطرح شد، قرار نیست که درج قیمت بر روی کالا حذف شود بلکه تنها مسوولیت قیمت گذاری از تولید کننده بر عهده عرضه کننده گذاشته خواهد شد که این روش اجرایی هیچ گونه معضلی ایجاد نخواهد کرد.

رییس کمیسیون کشاورزی، صنایع غذایی و آب اتاق تهران با اشاره به اینکه اجرای این روش ارزانی قیمت را در بردارد، افزود: امروزه برندهای بزرگ با استفاده از فناوری های نوین اقدام به عرضه کالا با قیمت کمتر از آنچه که بر روی کالا درج شده می کنند  که به همین خاطر با حذف برچسب گذاری اتفاق خاصی در بازار رخ نمی دهد.

وی با اشاره به اینکه تخفیف های فروشگاهی قیمت واقعی کالاست، بیان کرد: بعد از اصلاح قیمت گذاری در تمامی مراکز عرضه محصولات با نرخ های تخفیف فروشگاهی در بازار عرضه می شود.

حذف برچسب قیمت کالا منطقی نیست

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگارصنعت،تجارت و کشاورزی،  با اشاره به اینکه برچسب قیمت بر روی کالا در شفافیت بازار تاثیرگذار است، گفت: برچسب قیمت بر روی کالا موجب شده که مغازه داران اقدام به عرضه کالا با نرخ دلخواه کنند.

وی افزود: عرضه و تقاضا تنها در بورس کالا تعیین کننده قیمت عادلانه کالاست.

پاپی زاده با اشاره به اینکه امکان کشف قیمت عادلانه در خرده فروشی وجود ندارد، بیان کرد: مصرف کنندگان نسبت به کیفیت و قیمت کالاها اطلاعات چندانی ندارند که بدانند از کدام مغازه و فروشگاه مایحتاج خود را خریداری کنند.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: حذف برچسب قیمت گذاری کالا در خرده فروشی ها نه تنها شفافیتی ایجاد نمی کند بلکه در هرج و مرج بازار تاثیر بسزایی دارد.

وی تصریح کرد: حذف برچسب گذاری قیمت اقلام اساسی و محصولات کشاورزی سیاست درستی نیست و تنها صنعت خودرو و کالاهای انحصاری این طرح باید اجرا شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۰
محمد
۱۱:۵۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
سلام..ولی در کل باید اجرای قانون انجام بشه.با تشکر.
ناشناس
۱۱:۵۶ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
این طرح خوبی نیست
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
حذف قیمت روی کالا باعث سر در گمی مردم خواهد شد! در جایی که کالا با قیمتی که رویش نوشته شده فروخته نمی شود . این یک طرح کارشناسی شده نیست و یا اینکه کارشناسی شده و برایشان مسلم شده که با این کار سردرگمی مردم افزایش و میزان نارضایتی افزایش خواهد یافت
ناشناس
۱۰:۴۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
کاهش قیمیت فقط
ناشناس
۰۸:۴۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
باید کاهش قیمیت داشته باشیم
ناشناس
۰۸:۲۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
برای من جای سواله که این که گفته شده:"چرا که حذف قیمت از سوی تولیدکننده موجب می شود که کالا با قیمت ارزان تری به دست مصرف کننده برسد."چطور ممکنه؟ با این همه آدم فرصت طلب که در بازار هستند و منتظر بهانه برای افزایش قیمت و سود بیشتر چطور ممکنه از حذف قیمتها سوء استفاده نکنند؟بهانه به دستشون ندیم. برچسب قیمت یکی از بهترین کنترل کننده های بازار است. البته قیمتی که کارخانه برای فروشندگان درنظر میگیرد پایین تر از قیمت روی کالاست که سود فروشنده را تامین می کند. این سازوکار چه ایرادی دارد که بخواهیم متوقفش کنیم.
ناشناس
۰۸:۰۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
عجبب
ایرانی
۰۷:۵۳ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
تا کی باید شاهد گرونی باشیم
ق
۰۷:۴۹ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
تنها طرح وزارت صنعت ومعدن همین طرح صددر صد اشتباه بود
ناشناس
۰۲:۴۲ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
چه جالب!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
۰۲:۳۱ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
حذف قیمت روی کالاباعث وعدم کنترل قیمت وفروش
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
حذف قیمت روی کالاباعث وعدم کنترل قیمت وفروش
ناشناس
۰۰:۲۵ ۱۰ مهر ۱۳۹۶
حذف قیمت روی کالاباعث وعدم کنترل قیمت وفروش
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
این طرح رفع مسئولیت کنترل و نظارت بر قیمتها توسط دولت است
ناشناس
۲۲:۵۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
در اکثر کشورها قیمت رو کالا نصب شده، نمیدونم اینا با این کار چرا میخوان باعث گرانی بشن
ناشناس
۲۱:۰۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
به مغز طراحان این طرح باید شک کرد هیچ عاقلی این طرح را درست نمیداند
ناشناس
۲۰:۳۹ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
در کشور ما کارهای مهمتر از این هست
ناشناس
۲۰:۳۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
آخه این چه طرحیه ،من با توجه به قیمتی که روی کالا هست خرید میکنم و همش نمیشود از فروشنده قیمت ها را پرسید ،
علی
۱۸:۵۰ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
چون متاسفانه دولت توان نگه داشتن قیمتهای کالاهای روزمره مردم را ندارد و با عناوین مختلف مرتب گران میشود عدم درج قیمتها شارژ میکرد ابن روند گران شدن ها را.
محمد نوروزی
۱۸:۰۲ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
اثلا قیمت باشه یا نباشه کدوم قانون در کشور ما درست اجرا میشه یک تولید کننده میتواند بر روی جنس خود 5 برابر قیمت بزند کی هست که بپرسه چرا
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
در اکثر کشورها کالا ها تاریخ انقضا دارند .
ناشناس
۱۶:۴۶ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
در اکثر کشورها کالا ها تاریخ انقضا دارند
ناشناس
۱۶:۳۵ ۰۹ مهر ۱۳۹۶
در اکثر کشورها کالا ها تاریخ انقضا دارند .