وی افزود: حدود 85 درصد واحدهای تولیدکننده نان سنتی از گندم دولتی و یارانه برخوردارند که براساس قیمت مصوب دولت اقدام به عرضه می کنند، اما در مقابل این ثبات قیمتی هزینه های مالیات، بیمه، اجاره بها روندی صعودی داشته و این امر موجب شده این واحد بالاجبار از وزن خمیر نان می کاهند و بخش دیگر هم به صورت آزاد به فعالیت می پردازند البته نرخ نان واحدهای آزاد پز براساس وضعیت بازار توسط خودشان تعیین می شود.
رئیس اتحادیه نان های حجیم و نیمه حجیم با اشاره به مبحث حذف قیمت از روی کالاها عنوان کرد: عدم درج قیمت بر روی کالاها موجب می شود تا قیمت براساس هزینه های تولید و وضعیت بازار تعیین شود و بازار رقابتی آزادی برای افراد تشکیل شود همچنین به دنبال این امر نرخ کالا نه تنها صعودی نشده بلکه کاهش می یابد.
کرمی در این راستا ادامه داد: یکسان سازی نرخ گندم موجب ثبات در بازار نان خواهد شد. اکنون دولت گندم را از کشاورزان با نرخی معین خریداری کرده و به صورت متغیر میان واحدهای صنعتی و سنتی عرضه می کند در حالیکه اگر نرخ گندم براساس قیمت جهانی خریداری و عرضه شود تولیدکنندگان هم ملزم به ارائه ی کالای با کیفیت خواهند بود.
وی در خصوص کیفیت گندم داخلی اظهار کرد: گندم های داخلی کیفیت پائینی دارند،به طوریکه این گندم از کیفیت مناسبی برای عرضه نان در فصل های سرد مناسب نبوده و تولیدکنندگان صنعتی و صنتی مجبور استفاده بیشتر نمک در نان شده که این امر سلامت نان را تحت شعاع قرار می دهد.
محمد جواد کرمی درباره وضعیت تولیدکنندگان صنعتی نان های حجیم و نیمه حجیم بیان کرد: میزان مصرف نان های سنتی در کشور نسبت به نان های صنعتی بالا بوده در حالیکه در عمده مناطق دنیا افراد به تولید نان های حجیم و نیمه حجیم پرداخته اند، زیرا سلامت نان های حجیم نسبت به تولیدات سنتی در رده بالاتری قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه طبق برنامه پنجم و ششم توسعه باید 40 درصد تولید نان های کشور به سمت تولید نان های حجیم برود، عنوان کرد: بخش زیادی از توجه دولت برای ارائه تسهیلات به واحدهای سنتی بوده تا صنعتی، به همین سبب اکثر کارخانجات تولیدی نان های حجیم در آستانه تعطیلی قرار گرفته و یا بخشی از این تولیدکننده ها دست به تولید سنتی نان با بسته بندی زده اند.
انتهای پیام/