سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

استفاده از نذری‌هایی که با مال شبهه‌دار تهیه شده، چه حکمی دارد؟

پاسخ سوال استفاده از نذری‌هایی که با مال شبهه‌دار تهیه شده را در اینجا بخوانید.

به گزارش خبرنگارحوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از کارهایی که مردم در ماه محرم انجام می‌دهند تهیه نذری است اما در این باره پرسش های متفاوتی مطرح می شود یکی از این پرسش ها مربوط به حلال بودن این نذری است که مقام معظم رهبری در این باره پاسخ داده است.

خوردن آن غذا، چون یقین به حرام بودن یا مخلوط به حرام بودن آن ندارید، یعنی یقین ندارید این غذا حرام است، یقین ندارید که متعلق خمس است، خوردنش اشکال ندارد. اما از نظر اخلاقی چون پرسیدندبعضی‌ها می‌گویند اگر پول خمس در آن باشد ممکن است اثر وضعی داشته باشد.

اگر بتوانید احتیاط کنید خوب است؛ به این معنا که اگر تبعات سویی ندارد نخورید، قبول نکنید، یا اینکه اگر مثلا متعلق خمس است نه به این معنا که حتما متعلق خمس است یعنی شبهه دارید خودتان خمسش را بپردازید یا اگر موردی است که ممکن است از باب شبهه حرام شک داشته باشید، یعنی مثلا مال مردم باشد، به عنوان رد مظالم بپردازید؛ گرچه واجب نیست. در حکم اولی که گفتیم شما یقین ندارید غذا از حرام است یا مخلوط به حرام است، خوردنش اشکالی ندارد. بنابراین در مجالس عزا که شرکت می‌کنید و طعام برای شما می‌آورند و امثال اینها، خوردنش اشکال ندارد، از نظر فقهی حرام نیست. اما اگر کسی بخواهدخلاصه به قول معروف جز اولیای الهی باشد پرهیز بیشتری داشته باشد احتیاط خوب است.

انتهای پیام/

احکام شرعی اطعام در محرم

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.