سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفتگوی 18:30 بررسی شد؛

چرایی واردات برنج در فصل برداشت/میزان واردات بیش از نیاز داخلی است

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از واردات برنج در فصل برداشت گفت: واردات این محصول بیش از نیاز داخل است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر با انتقاد از واردات برنج در فصل برداشت این محصول گفت:طبق قانون واردات برنج از اول مرداد تا آخر آبان ماه(فصل برداشت) ممنوع است که امسال این تاریخ به اول شهریور تا آخر آبان تغییر کرداما در حال حاضر شاهد واردات برنج به کشور هستیم.

وی ادامه داد:کشاورزان که با سختی فراوان برنج را تولید می کنند در فصل برداشت شاهد واردات این محصول هستند که این امر قیمت ها را نامتعادل می سازد.

شاعری تصریح کرد:مصرف سرانه برنج کشور سالانه 36 تا 37 کیلو  و میزان تولید داخلی 2 میلیون و 250 هزار تن است بنابراین نیاز به برنج وارداتی نهایت 800 هزار تن برآورد می شود اما واردات این محصول بیش از یک میلیون تن است و این امر تولیدکننده داخلی را متضرر می سازد.

شاعری گفت: با کمک وزارت جهاد کشاورزی توانستیم جلوی واردات را در زمان برداشت بگیریم  اما امسال در تیر ماه با فشار دلالان مصوبه ای گذاشتند و در زمان برداشت اجازه واردات از هند دادند؛در آن زمان با اصرار مجلس این موضوع منتفی شد اما همچنان پافشاری آنها بر واردات برنج خارجی وجود دارد.

وی ادامه داد:حجتی به ما قول داده بود به هیچ عنوان اجازه واردات نمی دهد و بازی دولتمردان به مدت یکماه در مورد واردات برنج ادامه داشت که به دلیل فشار مجلس، واردات برنج متوقف شد.

بر اساس این گزارش علی آبادی فراهانی مدیر کل واردات و صادرات سازمان توسعه تجارت در خصوص چرایی واردات برنج در فصل برداشت گفت:در فصل ممنوعیت واردات یعنی از ابتدای شهریور ماه دیگر هیچ ثبت سفارشی انجام نگرفته است.

وی افزود: در سال جاری در تاریخ 10 تیر وزارت جهاد کشاورزی یک ماه دوره واردات را تمدید کرده است.

این مقام مسئول گفت: ثبت سفارش هایی که مربوط به قبل این تاریخ بوده اجازه ترخیص کالا داشته اند اما ثبت سفارش جدیدی انجام نگرفته است.

علی آبادی ادامه داد: ما آمار دقیقی از واردات برنج در فصل برداشت  نداریم اما میزان واردات در دوره مجاز یعنی 4 ماه ابتدای سال 650 تن بوده است.

بر اساس این گزارش جمیل علیزاده شایق نیز با انتقاد از واردات بی رویه برنج در فصل برداشت این محصول  اظهارداشت: اکنون شاهد بروز نابسامانی هایی در حوزه برنج هستیم.

وی ادامه داد: بنا بود میزان تولید، نیاز و کسری برنج در کشور مشخص شود که در این راستا ما با وزارت جهاد به جمع بندی رسیدیم که میزان تولید بین2میلیون و 250 هزارتن است.

دبیر انجمن برنج با بیان اینکه میزان نیاز کشور به برنج حدود 3 میلیون تن است، افزود: بنابراین کسری ما حداکثر 800 هزارتن خواهد بود.

شایق در خصوص خبر اختلاط برنج مرغوب شمال با محصول بی کیفیت وارداتی در استان های شمالی گفت:این امر بسیار نادر است و در شهرهایی غیر از استان های شمالی انجام می گیرد.

انتهای پیام/

واردات برنج در فصل برداشت

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
یزدان نورانی
۲۱:۱۳ ۰۳ مهر ۱۳۹۶
شاعری گفت: با کمک وزارت جهاد کشاورزی توانستیم جلوی واردات را در زمان برداشت بگیریم اما امسال در تیر ماه با فشار دلالان مصوبه ای گذاشتند و در زمان برداشت اجازه واردات از هند دادند؛در آن زمان با اصرار مجلس این موضوع منتفی شد اما همچنان پافشاری آنها بر واردات برنج خارجی وجود دارد.اینکه فرمودند دلالان اینهاشامل چه کسانی اند اینها چه کسانی را شامل میشوندآیا مردم کوچه بازارچنین قدرتی دارند یا اینها از بزرگان و آقازادگان هستند
علی
۲۰:۴۷ ۰۳ مهر ۱۳۹۶
برنج وارد نشه!!!!!!!!!!!!!!برنج ایرانی را به قیمت مناسب بدهید تا برنج خارجی نخریم*
ناشناس
۲۱:۴۱ ۰۲ مهر ۱۳۹۶
چرا باید از واردات برنج جلوگیری بشه آیا همه میتوانند برنج 12000 تومنی ایرانی را بخرند خواهش میکنیم برنج اروگوئه یا آرژانتینی وارد کنید لااقل بتونیم از اون بخریم بچه های ما طعم برنج ایرانی ندیدند گیر نمیدند.