وی یادآور شد: این که چرا به یکباره ناشران کتابهای کنکور و کمک درسی علاقهمند به حضور در این بازار شدهاند، خود جای بررسی و واکاوی دقیق دارد. اما آنچه از آثار تولید شده مشخص است، این ناشران اطلاع درستی از ادبیات کودک و نوجوان و نیازها و علایق این گروه مخاطب ندارند. از متخصصان این حوزه برای تصمیمگیریها و سیاستگذاریها بهره نگرفتهاند، سرعت و کمیت برایشان هدف است ظاهرا و نه کیفیت آثار، احترامی برای حقوق ناشران و پدیدآورندگان قائل نیستند و به راحتی آثار نشرهای متفاوت را بازنشر میکنند (کارهایی که ناشران مطرح ادبیات کودک آنها را تولید یا کپیرایت اثر را خریدهاند).»
ترهنده ادامه داد: «این ناشران به دلیل امکانات مالی فراوان (به جهت کار در حوزه کتابهای کمک درسی و کنکور) میتوانند آثار خود را در رسانهها تبلیغ کنند و این امر رقابت و امکان فروش را برای ناشران خصوصی که در حال تولید آثار با کیفیت هستند، دشوار میکند. از همه مهمتر تولید حجم زیادی کتاب شتابزده و با حداقل کنترل کیفی باعث خواهد شد مخاطبان اندک کتابهای کودکان به مرور اعتماد و علاقهشان به خواندن کم شود یا در آینده نزدیک با حجم بالای مخاطب با سلیقهای بازاری و سطحی مواجه شویم!»
ترهنده تاكيد كرد: «خوب است که پدیدآورندگان ادبیات کودک تا جایی که برایشان امکان دارد، نسبت به انتخاب ناشر حساس باشند و با نشرهایی که در حال صدمه زدن به پیکره نحیف ادبیات کودک هستند، همکاری نکنند. نقدها و نظرها با صراحت طرح شود و افراد به حقوق فردی و صنفی خود آگاه باشند و پيگیر این حقوق باشند.»
گفتنی است؛ برنامههای روز جهانی و هفته ملی کودک از ۱۵ تا ۲۱ مهر در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
انتهای پیام/