سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عضو هیئت مدیره‌ شورای کتاب كودك:

نگران پیکره‌ نحیف ادبیات کودک باشیم

سحر ترهنده گفت: خوب است که پدیدآورندگان ادبیات کودک، با نشرهایی که در حال صدمه زدن به پیکره نحیف ادبیات کودک هستند، همکاری نکنند.

به گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، سحر ترهنده عضو هیئت مدیره‌ شورای کتاب كودك، در آستانه‌ هفته‌ ملی کودک، در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین چالش یک سال گذشته در حوزه‌ کتاب کودک چیست، گفت: «در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان چالش‌های بسیار از سالیان دور وجود داشته که هنوز هم گریبانگیر ماست. بحث ممیزی‌های سلیقه‌ای، رعایت نكردن حقوق ناشران و پدیدآورندگان، تعداد کم خریداران کتاب، نبود کتابخانه در مدارس، حجم بالای کتاب‌های بازاری و بی کیفیت و... اما چالش اساسی یکی دو سال اخیر ادبیات کودک به نظر من، تغییر مسیر ناشران کتاب‌های کمک درسی و کنکور به سمت تولید کتاب کودک است.

وی یادآور شد: این که چرا به یک‌باره ناشران کتاب‌های کنکور و کمک درسی علاقه‌مند به حضور در این بازار شده‌اند، خود جای بررسی و واکاوی دقیق دارد. اما آنچه از آثار تولید شده مشخص است، این ناشران اطلاع درستی از ادبیات کودک و نوجوان و نیازها و علایق این گروه مخاطب ندارند. از متخصصان این حوزه برای تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌ها بهره نگرفته‌اند، سرعت و کمیت برایشان هدف است ظاهرا و نه کیفیت آثار، احترامی برای حقوق ناشران و پدیدآورندگان قائل نیستند و به راحتی آثار نشرهای متفاوت را بازنشر می‌کنند (کارهایی که ناشران مطرح ادبیات کودک آن‌ها را تولید یا کپی‌رایت اثر را خریده‌اند).»

ترهنده ادامه داد: «این ناشران به دلیل امکانات مالی فراوان (به جهت کار در حوزه کتاب‌های کمک درسی و کنکور) می‌توانند آثار خود را در رسانه‌ها تبلیغ کنند و این امر رقابت و امکان فروش را برای ناشران خصوصی که در حال تولید آثار با کیفیت هستند، دشوار می‌کند. از همه مهم‌تر تولید حجم زیادی کتاب شتاب‌زده و با حداقل کنترل کیفی باعث خواهد شد مخاطبان اندک کتاب‌های کودکان به مرور اعتماد و علاقه‌شان به خواندن کم شود یا در آینده نزدیک با حجم بالای مخاطب با سلیقه‌ای بازاری و سطحی مواجه شویم!»

ترهنده تاكيد كرد: «خوب است که پدیدآورندگان ادبیات کودک تا جایی که برایشان امکان دارد، نسبت به انتخاب ناشر حساس باشند و با نشرهایی که در حال صدمه زدن به پیکره نحیف ادبیات کودک هستند، همکاری نکنند. نقدها و نظرها با صراحت طرح شود و افراد به حقوق فردی و صنفی خود آگاه باشند و پيگیر این حقوق باشند.»

گفتنی است؛ برنامه‌های روز جهانی و هفته ملی کودک از ۱۵ تا ۲۱ مهر در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود.

 

انتهای پیام/

 

  تغییر مسیر ناشران کتاب‌های کمک درسی به سمت تولید کتاب کودک

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.