کارشناسان با بیان اینکه دولت با ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا با یک تیر دو نشان زده است، معتقدند با این روش هم روند پرداخت پول به کشاورزان تسریع می یابد و هم از افزایش قیمت محصولات کشاورزی که در نهایت به سفره مردم فشار می آورد، جلوگیری میشود.
مهدی طحانی تحلیل گر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه در خصوص ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا اظهار کرد: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا توانسته به شفافیت اقتصادی کمک کند.
وی با اشاره به مزیت عرضه گندم دربورس کالا گفت: تسریع در پرداخت مطالبات گندم کاران و کاهش بازار مالی دولت از اهم این مزایا محسوب می شود.
طحانی با بیان اینکه شفافیت در اقتصاد قیمتها از مزایای دیگر ورود عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به حساب میآید، تصریح کرد: این شفافیت سبب شده که پایه قیمتها براساس عرضه و تقاضا کشف شود.
این تحلیل گر بازار سرمایه درخصوص دیگر مزیتهای ورود محصولات کشاورزی به بورس کالا گفت: برای روشن شدن قیمت واقعی محصولات ، باید تمام معاملات در بازار صورت گیرد که متاسفانه اکنون اینگونه نیست؛ پیش بینی می شود با تصمیم عرضه این محصولات در بورس ، مشکل فوق حل شود.
همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک و بیمه در این باره گفت: کارنامه موفق وزارت جهادکشاورزی در دولت یازدهم موجب شده که محصولات متعدد کشاورزی در بورس کالا عرضه شود.
وی ادامه داد: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا علاوه بر شفافیت، به کاهش وابستگی به کشورهای دیگر منتج شده و کمک رسان تولیدات داخل خواهد بود.
دارابی کشف قیمت در بازار را از دیگر مزیتهای این تصمیم دانسته و تصریح کرد: عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا موجب نمایان شدن قیمتهای واقعی در بازار شده و کشاورزان میتوانند از ابزار تامین مالی خود استفاده کنند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در چند سال اخیر به مرز خودکفایی دست یافته ایم، بیان کرد: ابزارهای تأمین مالی میتواند برای تعادل بخشی عرضه و تقاضا کمک رسان باشد.
به گفته دارابی، بورس کالا باید بسترهای مناسب تری برای معامله گران سنتی در نظر گیرد.
انتهای پیام/