سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد

هم ‌نوایی شیرخوارگان حسینی با لالایی رباب برای علی اصغر (ع)

مادران و کودکان مازندرانی امروز در سراسر استان با لالایی رباب برای حضرت علی اصغر (ع) هم نوا شدند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، مصلی امام خمینی(ره) ساری امروز شاهد حضور شیرخوارگان حسینی بود که به عشق طفل شیرخوار دشت نینوا، لباس سربازی حضرت را بر تن کرده بودند.

مادرانی با چهره ‌های حزن آلود همراه با قطرات اشک ردای سبز بر تن شیرخواره خود می‌کردند، بی ‌اختیار فریاد «یا حسین» سر می ‌دادند.

این همه جمعیت برای این آمده بود که با مصیبت جانکاه رباب (س) همدردی کنند، هر چند که از آن واقعه سال‌ ها می ‌گذرد، اما مادران با حضور خویش می‌ خواستند دردی از دردهای رباب را تسکین بخشند.

امروز روز مادرانی بود که یا به تازگی مادر شده بودند یا اینکه برای چندمین بار طفل شیرخواره خود را آورده بودند. امروز روز مادرانی بودند که پرواز طفل کوچکشان را نظاره کردند.

 

آمده بودند تا بگویند ما نیز در غم مادر علی‌اصغر(ع) شریک هستیم.

با این حال سخت ‌ترین صحنه امروز زمانی بود که گهواره نمادین سبز علی‌اصغر(ع) بر روی دستان مادران تشیع می ‌شد و توان و رمق آدمی را تحلیل می‌رفت، بی‌اختیار نقش بر زمین می‌شدی و این‌گونه می‌گفتی: وای از دل رباب! وای از لحظه‌ای که گلوی علی اصغر از گوش تا گوش بریده شد، آن هم بر روی دستان پدر، وای از گهواره خالی علی اصغر(ع)، وای از دل مادری که جگرگوشه کوچکش در مقابل رویش پرپر ‌شد.

شاید در آن شرایط تنها مرحم دل رباب(س) یاد خدا بود، شاید او می‌دانست با شهادت شیرخواره‌اش بقای اسلام امضا می‌شود و تنها شاید همین مسئله او را سرپا نگه داشت، آری مادران با طفل‌ های سبزپوش خود آمده بودند تا فرزند شیرخواره خود را نذر قیام مهدی کنند و در روز رستاخیز سربلند در برابر مادر علی‌اصغر(ع) باشند.

 

همدردی مادران با مادر حضرت علی اصغر(ع)

آخر به کدامین گناه، حرمله گلوی کوچکت را شکافت و با تیر سه شعبه، تو را برای همیشه سیراب کرد.

لب‌ های کوچک و ناز علی اصغر همانند دشتی کویر در جست ‌و جوی جرعه‌ای آب بود که ناگاه با تیر گران دشمن به اجابت رسید.

یکی از مادران در این مراسم که به همراه نوزاد شش ماه خود حضور پیدا کرد، می گوید: در شیرخوارگان حسینی شرکت کردم تا فرزندم حسینی و عاشورایی بزرگ شود.

مادر دیگری که سربند یا علی اصغر (ع) بر سر فرزندش بسته بود، در گفتگو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،می گوید: از اینکه بچه ‌ام را آوردم در این مجلس تا حسینی شود حس بسیار خوبی دارم و امیدوارم تا آخر عمر، ادامه دهنده راه علی اصغر(ع) باشد.

تاریخچه برگزاری همایش شیرخوارگان حسینی

نخستین همایش شیرخوارگان حسینی در سال ۱۳۸۲ برپا شد و پس از آن، هرساله ادامه یافته است.

در محرم سال ۱۳۹۵ خورشیدی، چهاردهمین دوره از مراسم همایش شیرخوارگان حسینی در شهرهای مختلف ایران و برخی کشورهای جهان برگزار شد.

همایش شیرخوارگان حسینی در نخستین جمعه در دهه اول محرم هر سال برگزار می‌شود و در سال ۱۳۹۵ خورشیدی نیز این برنامه در روز جمعه ۱۶ مهرماه در ۴۱ کشور و بیش از ۴۰۰۰ شهر و روستا برپا شده است.

همایش شیرخوارگان حسینی یکی از مناسک مذهبی بزرگداشت عاشورا است که به یاد کودکان کشته شده در روز عاشورا از سوی مسلمانان در ایران و کشورهای دیگری همچون هند، پاکستان، بحرین، عراق، عربستان، ترکیه، افغانستان همه ساله در نخستین جمعه ماه محرم برگزار می‌ شود.

این مراسم که تعداد شرکت کنندگان در آن تنها در شهر تهران در سال ۱۳۹۰ بیش از ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده ‌است، در ایران ثبت ملی شده و در خواست ثبت آن در میراث جهانی یونسکو نیز ارائه شده ‌است.

بر سر دست گرفتن کوکان شیرخوار در مراسم شیرخوارگان حسینی

یکی از مادران در این مراسم در گفتگو با  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،گفت: کودکمان را بر سر دست میگیریم و این کار نمادی از برسردست‌گرفتن علی اصغر، طفل شیرخوار حسین بن علی توسط پدرش در روز عاشورا برای طلب آب از لشکر دشمن است.

عزاداری و بزرگداشت کودکان واقعه عاشورا و ایجاد گهواره و لالایی خواندن برای کودکان توسط مادران از مراسمات مذهبی کهن در ایران بوده‌ است.

تصویر و گزارش از سیده حکیمه موسوی

انتهای پیام/آ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.