کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: ادعاهای مقامات میانماری مبنی بر اینکه مردم روهینگیا خودشان خانههایشان را آتش میزنند، بههیچوجه باورکردنی نیست. اگر آنان (مقامات میانماری) تصور میکنند که این ادعاهایشان صحیح است، آنگاه باید اجازهی نظارت به بازرسان سازمان ملل بدهند و راه را برای ورود ما باز کنند. به عنوان مثال، تیمی از دفترِ من هماکنون در بازار کاکس (در بنگلادش، نزدیک مرز میانمار) مستقر هستند. مقامات میانماری باید به ما اجازه ورود به این کشور را بدهند تا حقایق را در این باره روشن کنیم.
الحسین افزود: بر اساس مصاحبههایی که با آوارگان روهینگیایی انجام دادهایم و برپایهی تصاویر ماهوارهای و همچنین تحقیقاتی که خودمان در اواخر سال گذشته انجام دادیم، کاملاً روشن است که ترتیب وقایع به چه نحو بوده است. پس از 55 سال ظلم و ستمِ شدید و محرومیت از حقوق اولیه مسلمانان روهینگیا، اجتنابناپذیر بود که واکنشی به این مسئله نشان داده شود.
وی گفت مقامات میانماری به انکار حقیقت عادت کردهاند. این نوع اظهارات بههیچوجه متقاعدکننده نیست، مگر اینکه آنان به ما اجازه ورود دهند تا پس از بررسی مشخص شود که آیا ادعاهای آنها صحیح است، اما آنان چنین کاری نمیکنند و به ما اجازهی ورود و تحقیق در این مورد نمیدهند.
رعد الحسین افزود: دبیرکل سازمان ملل نامهای به شورای امنیت نوشت و خواستار اقدام این شورا شد. البته ما نیز (در دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل) از (درخواست) دبیر کل حمایت کردیم، اما شورای امنیت صرفاً بیانیه ای مطبوعاتی منتشر کرد، که ضعیف ترین نوع موضعگیری (از سوی شورای امنیت) بود. آنچه ما واقعاً نیاز داریم، یک «قطعنامه» است، که فهرستی از اقداماتِ لازم را مشخص میکند که قطعاً یکی از آن ها لزوم توقف کشتار مسلمانان روهینگیا است. سازمان ملل میتواند ساز و کارهای گوناگونی را برای کمک به انجام این کار پیشنهاد دهد. به عنوان مثال، تمام کسانی که از استان راخین اخراج شده اند، باید به روستاهای خود بازگردانده شوند. آنگاه، اگر هیچیک از مفاد مندرج در آن قطعنامه (فرضی) به اجرا در نیامد، شورای امنیت باید به فکر اقدامات عملی دیگر از جمله تحریم باشد.
انتهای پیام/