سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

به مناسبت هفته دفاع مقدس؛

ورزشکارانی که ماندگاری ایران را به مدال و قهرمانی ترجیح دادند

شاید باورش سخت باشد، اما جبهه‌های جنگ تحمیلی در دوران هشت سال دفاع مقدس، میزبان ورزشکاران رشته‌های مختلف از جمله فوتبال بود.

به گزارش خبرنگار گروه ورزش باشگاه خبرنگاران جوان مهدی رضایی مجد فرزند حسین در زمستان سال 1342 در محله‌ پاچنار به دنیا آمد.

دوران نوجوانی شهید رضایی مجد توام با درس و ورزش بود که در ورزش پله های ترقی را به سرعت می پیمود.

مهدی رضایی مجد فرزند چهارم خانواده ای ورزشی است که با کشتی ورزش خود را آغاز کرد و حتی قهرمان هم شد و با توصیه برادر بزرگ تر حاج اکبر رضایی مجد به سمت فوتبال رفت.

مهدی رضایی مجد در فوتبال در تیم های آذر ، اکباتان و تهران جوان بازی کرد، سپس به تیم ‏پرسپولیس پیوست و با این باشگاه قرارداد امضا کرد و 4 ماه در تمرینات پرسپولیس حضور داشت. با حضور در تیم پرسپولیس ‏می توانست به تیم ملی بزرگسالان هم دعوت شود اما مهدی رضایی مجد برای دفاع از کشور و اسلام حضور در جبهه را به ‏بازی در پرسپولیس ترجیح داد.

مهدی رضایی مجد همدوره امیر قلعه نویی، صمد مرفاوی، قنبرپور و رضا رجبی و بسیاری از چهره های مطرح دیگر فوتبال ‏بود. مهدی 15 گل برای تیم ملی جوانان زد و کاپیتان تیم ملی جوانان بود. یکی از گل های به یاد ماندنی او در بازی ایران و کره ‏جنوبی زده شد در مسابقات جام قهرمانی در بنگلادش که فدراسیون تیم ملی جوانان را به جای تیم ملی بزرگسالان به مسابقات ‏اعزام کرده بود.‏

مهدی سرآمد اخلاق بود و همواره تلاش می کرد بین ‏سه ضلع ورزش، جنگ و مذهب ارتباطی نزدیک برقرار کند.

مهدی رضایی مجد همدوره امیر قلعه نویی، صمد مرفاوی، قنبرپور و رضا رجبی و بسیاری از چهره های مطرح دیگر فوتبال ‏بود. مهدی 15 گل برای تیم ملی جوانان زد و کاپیتان تیم ملی جوانان بود.

مهدی رضایی مجد مدال قهرمانی ‏فوتبال را رها کرد و پلاک شهادت را انتخاب کرد تا از اسلام و کشور دفاع کند.

شهید مهدی رضایی مجد در 10 اسفند سال 65 در عملیات تکمیلی کربلای 5 در منطقه عمومی شلمچه به فیض شهادت نائل شد. مهدی دهم اسفند ماه به دنیا آمد و دهم اسفند ماه هم به سوی معبود خود شتافت.

شهید محمد قورچانی

محمد قورچانی متولد محله خمینی‌شهر اصفهان در سال ۱۳۴۸ تکواندو را نزد استاد کره‌ای به نام جونگ که دان شش داشت فراگرفت.
در سال ۱۳۵۰ پس از بازگشت از تهران بنیانگذار تکواندو در اصفهان شد و باشگاه ورزشی ولیعصر را در ملک‌شهر تأسیس کرد  و پس از درگیری در فلسطین و لبنان، وی به همراه شهید دکتر چمران و تعدادی از ورزشکاران باشگاه به لبنان رفت و به آموزش نیروهای فلسطینی و مبارز اسرائیل پرداخت .

پس از آغاز جنگ تحمیلی به همراه جمعی از ورزشکاران باشگاه (کمربند مشکی‌ها) در جبهه حاضر شد و به همراه دکتر شهید چمران نقش بسزایی در سازماندهی اوضاع داشت. او فرمانده گردان تیپ ۲۵ کربلا بود و سرانجام در سال ۶۱ و در عملیات فتح در جبهه شوش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

از شاگردان بزرگ او می‌توان به مرحوم حاج‌زمان خلیلی، استاد عباس خسروی و دو تن از کارگردانان سینمای دفاع مقدس (ابوالقاسم طالبی و مجتبی راعی) و بسیاری از داوران و مربیان رده بالای فدراسیون تکواندو کشور اشاره کرد.

شهید حسن غازی

سردار شهید حسن غازی در سال ۱۳۳۸ در خانواده‌ای مذهبی در اصفهان متولد شد. او در سن ۱۶ سالگی به عنوان کاپیتان تیم فوتبال جوانان سپاهان بسیار خوش درخشید و با شرایط فنی و تکنیکی بالایی که داشت در مسابقات قهرمانی آسیا به تیم ملی جوانان کشور دعوت شد.

شهید غازی همچنین بازوبند کاپیتانی تیم سپاهان را هم به بازو بست. پس از پایان دوره دبیرستان در رشته پزشکی دانشگاه اصفهان پذیرفته و مشغول به تحصیل شد. با شروع جنگ تحمیلی شهید غازی عزم نبرد با بعثی را نمود .

شهید غازی پس از چند ماه حضور در جنگ و کسب تجربه در آبشار های توپخانه به عنوان فرمانده گردان توپخانه منصوب شد.
شهید غازی فرماندهی کل سپاه و فوتبالیست بااخلاق سرانجام در عملیات خیبر به سوی معبود خود شتافت.

 شهید سعید طوقانی

از ورزشکاران باستانی بنام تهران بود. در سن هفت سالگی در سال ۱۳۵۶ توانست تنها در عرض ۳ دقیقه ۳۰۰ بار به دور خود بچرخد و با اجرای حرکات منحصر به‌فرد، بازوبند پهلوانی کشور را از آن خود سازد. بعد از انقلاب به همراه گروهی از ورزشکاران و پهلوانان ورزش باستانی به دیدار حضرت امام (ره) رفت و در حضور ایشان به اجرای عملیات چرخ باستانی پرداخت.

سعید با حضور در پادگان دوکوهه، به همراه شهید «عباس دائم‌الحضور» توانست رزمندگان را به ورزش باستانی جذب کند و با بهره‌گیری از کمترین امکانات، زورخانه‌ای نیز در اردوگاه برپا کند.

شهید سعید طوقانی در سال ۶۳ در شرق دجله به درجه رفیع شهادت نائل شد. و به سوی معبود خود شتافت.

انتهای پیام/

جبهه‌های جنگ تحمیلی و نقش آفرینی ورزشکاران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.