سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وقتی آمریکا به قدرت ایران اعتراف می کند+تصاویر و فیلم

اندیشکده آمریکایی آتلانتیک ضمن برشمردن چهار اهرم نفوذ منطقه‌ای ایران می‌نویسد جمهوری اسلامی جنگ ترکیبی را به کمال رسانده و در رقابت بر سر نفوذ در خاورمیانه یک سر و گردن از رقبایش بالاتر است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،قدرت منطقه‌ای و توان تأثیرگذاری تهران در غرب آسیا (خاورمیانه)، قدرت نظامی آمریکا را به چالش کشیده و اگرچه کمتر کارشناسی ارتش‌های ایران و آمریکا را از نظر تجهیزات و ابزارهای نظامی با یکدیگر قابل‌مقایسه می‌داند، اما نه تنها ناظران حوزه سیاست خارجی، بلکه مقامات دولت آمریکا نیز با استفاده از عبارت‌های مختلف اذعان می‌کنند که بزرگ‌ترین چالش پیش روی واشینگتن در غرب آسیا (خاورمیانه) و چه‌بسا در دنیا، ایران است.

کارشناسان بین‌المللی و تحلیلگران آمریکایی دلایل مختلفی را برای ناتوانی واشینگتن در مهار کردن ایران برشمرده‌اند: توان نظامی و به طور خاص ظرفیت‌های موشکی، به‌کارگیری روش‌های جنگ نامتقارن، برخورداری از شبکه گسترده‌ای از نیروهای نیابتی، استفاده کارآمد از راهبرد ضددست‌رسی و منع منطقه‌ای، نفوذ استراتژیک در غرب آسیا (خاورمیانه) و موارد دیگر.

با این وجود، اندیشکده «شورای آتلانتیک» (یکی از تأثیرگذارترین اندیشکده‌های آمریکایی) در گزارش جدید خود تحت عنوان «پرده‌برداری از انقلاب: نگاهی نزدیک‌تر به حضور و نفوذ ایران در غرب آسیا (خاورمیانه)» آن بخش از جنبه‌های قدرت ایران را بررسی کرده که مدعی است «جدید یا کم‌تر شناخته‌شده» هستند. آن‌چه در ادامه این گزارش می‌آید برگزیده‌ای از مهم‌ترین نکات گزارش شورای آتلانتیک است.

 

لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه سیاسی کشور از رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی این گزارش را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش‌ لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.

ایران جنگ ترکیبی را به کمال رسانده است

در حالی که برخی کارشناسان بین‌المللی، توانایی انجام «جنگ ترکیبی» را صرفاً منحصر به آمریکا می‌دانند و معتقدند هیچ کشور دیگری در دنیا ابزار نظامی، دیپلماتیک و رسانه‌ای لازم برای به راه انداختن جنگ ترکیبی را ندارد، «داو زخیم» معاون وزیر دفاع دولت جورج بوش پسر و عضو کنونی هیأت‌مدیره شورای آتلانتیک، در بخش پیش‌گفتار گزارش این اندیشکده اعتراف می‌کند که ایران بیش از آمریکا در به‌کارگیری جنگ ترکیبی موفق بوده است.

زخیم به‌رغم اشاره به تاریخ استفاده از جنگ ترکیبی درون آمریکا (طی انقلاب آمریکا) و توسط کاخ سفید در خارج از این کشور (در افغانستان و عراق)، توضیح می‌دهد که این نوع جنگ در انحصار آمریکا نیست و اقدامات روسیه در اوکراین و تسخیر کریمه با استفاده از «چریک‌های بومی و سربازان بدون یونیفرم مجهز به سلاح‌های مدرن، پول، ظرفیت‌های هکری و پروپاگاندا» نیز یکی از نمونه‌های موفق جنگ ترکیبی بوده است.

این مقام سابق دولت آمریکا در عین حال در توضیح مهارت ایران در استفاده از جنگ ترکیبی می‌نویسد: «بیش از همه این‌ها، ایران بوده که بر جنگ ترکیبی تکیه کرده است. در حقیقت اغراق نیست اگر بگوییم که ایرانی‌ها با انجام عملیات‌های نامتقارن و بسیار موفقیت‌آمیز در سرتاسر منطقه از ابتدای تشکیل جمهوری اسلامی در سال ۱۹۷۹، عملاً جنگ ترکیبی را به کمال رسانده‌اند.»

وی هم‌چنین در بیان یکی از نقاط ضعف کشورش مقابل ایران نیز اقرار می‌کند: «اگر قانون اصلی جنگ این است که دشمن خود را بشناسیم، ما راه زیادی درباره ایران در پیش داریم. چندین دهه تجربه و تماس مستقیم با مسکو، اطلاعات ارزشمندی را درباره طرز تفکر روسیه برای تحلیلگران و تصمیم‌گیران اطلاعاتی ما به ارمغان آورده است، اما در طرف مقابل، ما تا چند سال گذشته، چنین اطلاعاتی را درباره مقامات جمهوری اسلامی نداشتیم.»

زخیم ادامه می‌دهد: «با وجود تعامل محدود میان دیپلمات‌های ما و مقامات ایرانی طی مذاکرات هسته‌ای اخیر، ما هنوز هم از افراد مهم و تعیین‌کنندگان سیاست خارجی و امنیتی در تهران اطلاعات بسیار کمی داریم: چه آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران، و چه سپاه پاسداران که هم‌چنان برای ما ناشناخته هستند.»

سلاح تک‌تیرانداز ایرانی «ای‌ام50 صیاد»

اهرم‌های نفوذ منطقه‌ای ایران؛ ولایت فقیه، عامل تعیین‌کننده

نویسندگان گزارش شورای آتلانتیک چهار اهرم «حمایت از نیروهای نیابتی شیعه»، «صدور ایدئولوژی»، «ارائه تسلیحات» و «تشکیل شبکه‌های فراملی» را در موفقیت منطقه‌ای ایران مقابل آمریکا و متحدانش تأثیرگذار می‌دانند و معتقدند تهران به ویژه از شبکه‌های فراملی خود برای ظرفیت‌سازی در میان نیروهای نیابتی‌اش استفاده می‌کند به گونه‌ای که تکیه ایران بر شرکای قوی‌ترش برای انتقال تخصص و شیوه‌های کارآمد به گروه‌های کم‌تجربه‌تر موجب می‌شود تا میزان واقعی دخالت تهران در یک موضوع مخفی بماند.

به عقیده نویسندگان گزارش، این ابهام به ایران اجازه می‌دهد تا با استفاده از این شرایط در کشورهایی نظیر عراق، سوریه، بحرین و یمن جایگاه خود را به عنوان نیروی «مدافع» شیعیان در منطقه تحکیم کند. نهایتاً تصویری که اکنون از ایران در منطقه در حال شکل گرفتن است، این کشور را به عنوان بازیگر برجسته‌ای مطرح می‌کند که در تلاش است تا سیاست‌های آمریکا در غرب آسیا (خاورمیانه) را تضعیف کند و نظم منطقه‌ای را مطابق میل خود بازسازی نماید.

شورای آتلانتیک در توضیح اولین اهرمی که برای نفوذ منطقه‌ای ایران قائل است، می‌نویسد: «ایجاد نیروهای نیابتی قوی را شاید بتوان اصلی‌ترین اهرمی دانست که ایران به کمک آن، رقبای خود را به چالش می‌کشد و در عین حال وارد درگیری رسمی نظامی با آن‌ها نمی‌شود.» این اندیشکده آمریکایی البته گروه‌های متحد با ایران را به دو دسته «نیابتی» و «تحت کنترل» تقسیم می‌کند.

نویسندگان گزارش تصریح می‌کنند: «ارزیابی این‌که کدام گروه‌ها نیروهای «نیابتی» هستند و کدام گروه‌ها توسط ایران «کنترل» می‌شوند، اغلب مطابق این معیار صورت می‌گیرد که کدام گروه‌ها «ولایت فقیه» را پذیرفته‌اند. پیروی از ولایت فقیه نشانه‌ای واضح از ارتباط عمیق با تهران است. گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان، سازمان بدر، کتائب حزب‌الله، عصائب اهل‌الحق، و حرکه حزب‌الله النجباء در عراق، آشکارا از این عقیده تبعیت می‌کنند و تحت کنترل تهران قرار دارند.»

این کارشناسان آمریکایی، ولایت فقیه را تنها زمینه همکاری میان ایران و متحدانش نمی‌دانند و ادامه می‌دهند: «ایران ورای ولایت فقیه، برای جلب حمایت وابستگان خود در کشورهای همسایه بر ایدئولوژی و نمادگرایی نیز تأکید می‌کند. به عنوان مثال، تهران از ایدئولوژی «مقاومت مقابل اهداف سیاستی آمریکا» استفاده می‌کند و از این طریق حتی گروه‌هایی را که به ولایت فقیه اعتقادی ندارند را با خود همراه می‌کند. یکی دیگر از انگیزه‌های ارتباط میان ایران و گروه‌های نیابتی‌اش می‌تواند جلوه‌های نمادین، مانند احترامی باشد که این گروه‌ها برای آیت‌الله خمینی، آیت‌الله خامنه‌ای، یا سید حسن نصرالله قائل هستند.»

 

حزب‌الله لبنان یکی از گروه‌هایی است که به اصل ولایت فقیه اعتقاد دارد

گزارش مذکور درباره دومین اهرم نفوذ منطقه‌ای ایران تصریح می‌کند: «ارائه سلاح، کمک مالی، پشتیبانی مستشاری و مساعدت لجستیکی به نیروهای نیابتی و شبکه‌ای، یکی از روش‌های مستقیمی است که ایران به کمک آن‌ها نفوذ خود را اِعمال می‌کند. حضور سلاح‌های ایرانی در درگیری‌های مختلف (از سوریه گرفته تا عراق و یمن و فراتر از آن) علاوه بر نشان دادن ارتباط میان این کشور با طیفی از بازیگران منطقه‌ای، هم‌چنین می‌تواند به تهران امکان کنترل بر گروه‌هایی را بدهد که روابط خیلی ویژه‌ای هم با آن‌ها ندارد.»

به اعتقاد نویسندگان، استفاده ایران از روش‌های فوق در کشورهای سراسر منطقه خاورمیانه، نهایتاً به گسترش شبکه‌های فراملی‌ای کمک می‌کند که تهران برای تسهیل انتقال آموزش، دانش، و در برخی موارد، تجربه میدانی به گروه‌های نیابتی خود در کشورهای مختلف، به این شبکه‌ها تکیه دارد.

نفوذ ایران در منطقه

در ادامه گزارش، استفاده ایران از اهرم‌های مذکور در قالب سه پرونده نفوذ ایران در «عراق و سوریه» و «بحرین» مورد بررسی قرار می‌گیرد:

عراق و سوریه؛ حمایت از نیروهای نیابتی و ارائه تسلیحات: ایران با حمایت از گروه‌های شیعه با ایدئولوژی‌های گوناگون، مانند سازمان بدر و گروه کم‌تر شناخته‌شده جیش‌المختار نقش مهمی در شکل‌گیری تحولات سیاسی و امنیتی در عراق و سوریه بازی می‌کند. حمایت محتاطانه ایران از جیش‌المختار (گروهی که درون خاک عربستان را هدف خمپاره‌های خود قرار داد و رقبای تهران در عراق را به چالش کشید) به این کشور اجازه می‌دهد تا در عین مبارزه با دشمنان، از زیر بار مسئولیت این مبارزه شانه خالی کند. هم‌چنین تهران با ارائه سلاح‌هایی مانند تک‌تیرانداز «ای‌ام۵۰ صیاد» به نیروهای متحدش، تصویر یک «مدافع» برای نیروهای شیعه را برای خود ترویج می‌کند؛ تصویری که به طور گسترده در شبکه‌های اجتماعی‌ پخش می‌شود. ایران هم‌چنین به این ترتیب نفوذش بر گروه‌هایی را افزایش می‌دهد که حتی ایدئولوژی یا اهداف مشترکی هم با تهران ندارند.

بحرین؛ حمایت از نیروهای نیابتی و تشکیل شبکه‌های فراملی: طبق آن‌چه از رسانه‌های اجتماعی برمی‌آید، گروهی به نام سرایا المختار یکی از نیروهای نیابتی ایران است که از طریق برقراری ارتباط با شبه‌نظامیان مرتبط با سپاه پاسداران در عراق وارد یک شبکه گسترده‌تر فراملی شده است. سرایا المختار تنها یکی از گروه‌های مخفی شبه‌نظامی است که از آغاز قیام مردمی سال ۲۰۱۱ و زمانی که ایران دخالت‌های خود در بحرین را افزایش داد، با حمایت سپاه پاسداران، دست به عملیات علیه حکومت این کشور زده است. سرایا الاشتر، حزب‌الله بحرین، کتائب حزب‌الله، عصائب اهل‌الحق، و سرایا الکرار همگی تهدیداتی علیه حکومت در بحرین به شمار می‌روند.

 رژه نظامی حزب الله لبنان در القصیر سوریه


ایران امروز با تهدید نظامی مواجه نیست

اندیشکده شورای آتلانتیک رقابت برای نفوذ در غرب آسیا (خاورمیانه) را به جامپ‌بال در ابتدای بازی بسکتبال توصیف می‌کند و در اشاره به موقعیت بهتر ایران در این رقابت نسبت به کشورهای دیگر غرب آسیا (خاورمیانه)، می‌نویسد: «در حال حاضر، ایران در این جامپ‌بال نسبت به رقبای دیگرش در منطقه قد بلندتری دارد. امروز، نفوذ عمیق ایران در عراق، لبنان، سوریه و بحرین بی‌رقیب است. متحدان ایران در خط مقدم عرصه‌های سیاسی و امنیتی عراق و لبنان هستند. مداخله ایران در سوریه موجب جلوگیری از سقوط حکومت بشار اسد شده است. شبکه پیچیده سیاسی-مذهبی ایران در بحرین نفوذ مشهودی دارند. فراتر از جهان عرب، منافع و حضور جمهوری اسلامی تا افغانستان و بخش‌هایی از آفریقا و آمریکای لاتین کشیده شده است.»

کارشناسان آمریکایی شورای آتلانتیک اعتراف می‌کنند: «ایران در محیط استراتژیک پرتلاطم و متغیر غرب آسیا (خاورمیانه) عملکرد موفقی داشته است. این کشور امروز با تهدیدی جدی مبنی بر حمله یا تهاجم (و به طریق اولی، اشغال) توسط یک قدرت خارجی مواجه نیست. حمله سال ۲۰۰۳ آمریکا به عراق، یکی از تهدیدها علیه ایران را برطرف کرد. هم‌چنین توافق هسته‌ای با آمریکا، (دست‌کم تا زمانی که برجام پابرجا باشد) خطر کشور دیگری را از بین برد که می‌توانست به ایران حمله کند.»

نویسندگان گزارش البته توضیح می‌دهند: «سیاست اسرائیل هم‌چنان یک متغیر پیچیده است و اسرائیل ممکن است تصمیم بگیرد که ایران را بمباران کند. با این وجود، تهران هم در مقابل این تهدید، دست‌بسته نیست. جمهوری اسلامی گزینه‌های تلافی‌جویانه‌ای دارد که اگر آن‌ها را به کار بگیرد، می‌تواند آسیب‌های جدی به اسرائیلی وارد کند که نفوذ منطقه‌ایش عمق استراتژیک ندارد. ظرفیت بازدارندگی ایران (که توسط زرادخانه بزرگ راکتی و موشکی حزب‌الله تقویت هم می‌شود) مقابل اسرائیل کاملاً معتبر و قابل‌اعتناست.»

به اعتقاد این کارشناسان آمریکایی، واشینگتن هنوز راه زیادی برای حل چالش منطقه‌ای ایران در پیش دارد، هرچند دولت‌های مختلف آمریکا تلاش کرده‌اند تا قطعات مختلف این پازل را کنار هم بچینند، بدون آن‌که درک دقیقی از تصویر استراتژیک بزرگ‌تر داشته باشند. طیف گسترده چالش‌ها از جانب ایران در سراسر حوزه‌ها و مسائل بین‌المللی، این کشور را به اولویت اصلی در دستورکار دولت جدید آمریکا تبدیل می‌کند. دانلد ترامپ اعلام کرده که در مقابل ایران «محکم» خواهد بود و به این کشور «هشدار» نیز داده است. با این وجود، هنوز مشخص نیست این مواضع ترامپ دقیقاً چه معنایی می‌دهد و رویکرد او در مقابل ایران با رویکرد دولت‌های قبلی آمریکا چه تفاوتی خواهد داشت.

منبع:مشرق

انتهای پیام/

اندیشکده آمریکایی:ایران یک سر و گردن از رقبایش در منطقه بالاتر است

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۰
در انتظار بررسی: ۱
سوسماس
۱۵:۴۹ ۲۲ آبان ۱۳۹۹
درود بر غیرت ایرانی
ناشناس
۰۱:۴۴ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۹
درود برسپاه وارتس وفرمانده کل قوا درود بر حاج قاسم امریکا دیگر به پایان راه رسیده
حمید
۰۴:۲۶ ۱۸ مهر ۱۳۹۸
ایرانی میمیره ولی خار نمیشه اگه یک روز خارم بشه فقط برایه رفتن ب چشم دشمنانشه
ناشناس
۰۲:۲۴ ۰۶ تير ۱۳۹۸
جانمان فدای رهبر
ناشناس
۰۳:۵۱ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
اگر امریکا یا اسراییل غلط کنند وبه ایران تادی کنند ،خلیجرفارس را گورستان ناوهای هواپیمابر امریکا میکنیم ،چقدر کیف داره این متکبرها از ترس بمیرن ،اونم کماندوهای نیروی دریایی امریکا ،این تحقیر اعتماد بنفس امریکا در مقابل ایران را نابود کرد ،بخصوص نیروهای نظامیشان ،این همان ترسی است که ماورای ترسهاست،وفرق اساسی دارد با ترسهایی که ما میشناسیم ،، همان ترسی که خداوند وعده ان را داده که در دل دشمنان مومنین ومسلمین خواهد افکند وانها را متزلزل ومنفعل خواهد ساخت در مقابل نیروهای حق ،،ما امریکا را زیر پا له میکنیم وپوزه ومتکبرش را بخاک خواهیم مالید ، درود بر نیروهای رزمنده ایران ،
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۲ اسفند ۱۳۹۷
مرگ بر حاکمیت آمریکا و مرگ بر اسرائیل و صهیونیسم
سینا Sina
۲۰:۴۷ ۰۸ دی ۱۳۹۷
به نظر من قدرت برتر در جهان و خاورمیانه جمهوری اسلامی ایران است
ناشناس
۲۳:۱۹ ۰۳ دی ۱۳۹۷
سال 2002 رزمایش شبیه ساز به نام «میلینیوم چلنج» با هزینه ای بالغ بر 250 میلیون دلار توسط ارتش ایالات متحده برگزار شد. ماجرای این رزمایش شبیه ساز از این قرار بود که تیم ایالات متحده با تمامی تجهیزات در مقابل تیم مقابل که ایران باشد به فرماندهی ژنرال «ون ریپر» وارد عملیات شدند. در نتیجه این رزمایش یک ناوگان از قایق‌های کوچک تیم ایران مکان تیم ایالات متحده را شناسایی کرده و در یک حملهٔ پیشگیرانه، حجم عظیمی از موشک‌های کروز را شلیک میشود که حسگرهای الکترونیکی تیم آمریکا توانایی پاسخگویی به آن‌ها را نداشتند و ۱۶ کشتی جنگی غرق می شود که اگر این نبرد حقیقی بود باعث مرگ بیش از بیست هزار پرسنل نیروی دریایی آمریکا می‌شد.
این رزمایش شبیه ساز تا چندین سال افشا و رسانه ای نشده بود تا اینکه ژنرال «ون ریپر» به دلیل برخی اعتراضاتی که داشت در یک گفتگوی تلویزیونی با شبکه های اروپایی از این ماجرا پرده برداشت و نتایج این رزمایش را برای ارتش ایالات متحده فاجعه بار دانست.

با توجه به قدرت نظامی و موقعیت جغرافیایی ایران در خلیج فارس این کشور در تنگه هرمز از دست بالاتر برخوردار است و نیروی دریایی آمریکا در این منطقه به هر صورت آسیب پذیر می باشد، همچنین به گفته خود مقامات آمریکایی قدرت موشکی و پهبادی ایران به عنوان بخشی از قدرت نامتقارن این ایران کار می کند. کارشناساس وزارت دفاع آمریکا بر این باورند در صورتی که ایران توانسته باشد به این سطح از پیچیدگی، هدایت، دقت عملیاتی و پیشرفت موشکی برسد، همچنین با توجه به قدرت پهبادی ایران و پیشرفت عالی در عرصه نیروی دریایی، ایران می‌تواند موازنه نظامی منطقه خلیج فارس را به کلی تغییر دهند.
ناصر
۲۳:۴۷ ۰۸ مهر ۱۳۹۷
مرگ بر اسرائیل
ناشناس
۰۰:۲۱ ۳۰ شهريور ۱۳۹۷
من سرباز بودم زمان جنگ جانم فدای رهبر عزیزم
ناشناس
۰۲:۲۶ ۲۲ شهريور ۱۳۹۷
خدایا شکرت ک با همه ی مشکلات اقتصادی با همه ی دشمنان و تروریست های جنایتکار با همه منافقان و ضد انقلابان این نیروی پر توان و غیرت مند و با عزت کشور عزیز ما این نیروی جوانمرد ما این مردان سینه سپر کرده ی ما در برابر دشمنان نابخرد و تا دندان مسلح آمریکا و حامیانش که با سرمایه ی های عظیم و هجیم چشم طمع ب وطن ما بستن شجاعانه مثل کوه پولادین ایستاده اند اینان از نسل شهدای هشت سال دفاع مقدس اند اینان خون امام حسین علیه السلام در رگهایشان جاریست درود بر جان فشانان ما درود بر لشکریان ارتش و سپاه و بسیج ما درود بر خاک وطنمان درود بر سرزمینمان درود بر یاران صاحب الزمان ان شاءالله تا آخرین قطره خونمون یار و غمخوار و همراه این عزیزان خواهیم بود ب کوری چشمان پلید و گرگ صفتان ابر قدرت های پوچ و هزیان گوی اجنوی ک سالیان متمادی با نقشه ه و کینه های شومشان سعی بر نابودی کشور ما داشتن ولی نقشه هایشان جلوی چشمشان تیره و تار شد و با کمک الهی راه ب جایی نبردن ب امید پیروزی دلاوران غیور و عزیز ما و نابودی ظالمان تاریخ و استکبار جهانیان و در راس آنان آمریکای شیطان صفت و دستان به خون غلطیده ی بیگناهان و بی پناهان ان شاءالله
ناشناس
۱۹:۲۳ ۱۰ شهريور ۱۳۹۷
سلام کی بریم جنگ خلیج منم میام من سه سال سابقه جنگ ایران عراق حضور داشتم دورود برسپاه که چشم دشمنش کور
سلام
۱۲:۲۲ ۲۷ مهر ۱۳۹۷
بگو خلیج فارس عادت کنی
ناشناس
۰۱:۱۶ ۰۲ شهريور ۱۳۹۷
کاشکی زورمان به نفسمان میرسید
ش ک
۱۷:۵۸ ۳۰ مرداد ۱۳۹۷
من به عنوان ایرانی هرگزاجازه نمیدهم بخاطرمشکل اقتصادی پشت به وطن وخاکم کنم جانم فدای ایران ورهبرم باتمام مشکلات ااقتصادی دلیلی نمی بینم که بادشمنان همراه شوم وکشورعزیزم راجولانگاه کنم زنده بادایران وایرانی
رسول طلوعی گلعذانی
۰۴:۴۱ ۲۰ مرداد ۱۳۹۷
خیلی خوشحال هستم که امروز کشورمان ایران کشور قدرت اول خاورمیانه بشمار می رود زنده باد ایران و مردم ایران خیلی افتخار میکنم که همه ما ملتی ملی گرا هستیم
ناشناس
۰۳:۲۸ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
درود بر شرف وغیرتت ای ایرانی عزیز که غیرت ومردانگی از واژهایی که از قلبت نشعت گرفته هویدا واشکار است
ناشناس
۰۰:۴۰ ۱۹ مرداد ۱۳۹۷
اگه ایران الان قدرت اول خاورمیانه وحتی یک قدرت برتر نظامی تو جهان هست فقط به برکت چهارده معصوم و به برکت وجود ولایت فقیه و رهبریه
ناشناس
۱۹:۵۱ ۱۲ مرداد ۱۳۹۷
ایران قدرت اول منطقه میباشد زند باد ایران
م
۰۸:۵۰ ۰۶ مرداد ۱۳۹۷
ایران عشقه قدرتمنده
سیدمهدی
۲۱:۰۹ ۰۳ مرداد ۱۳۹۷
ایران قدرت برتر خاورمیانه چه امریکا بخواهد یانخواهد باید قبول کنه باید به قدرت ایران احترام بذاره وبا ایران با بردارنه صحبت کنه بازبان زور نمیشه با ایرانیان صحبت کرد چون ما الگو مان نهضت عاشوراست از مرگ و ترس هراسی نداریم
سید عبدالرضا حسینی
۱۷:۳۴ ۱۳ تير ۱۳۹۷
بادرود و پایندگی ایران در جهان.یاشاسین ایران
ناشناس
۱۸:۳۳ ۰۸ تير ۱۳۹۷
جانم فدای خاکم ایران❤❤زنده باد سربلندی ایران. یعنی دشمنت به قدرتت اعتراف کند ایول بابا دمتون گرم❤❤
ناشناس
۲۳:۳۴ ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
منم میام
ایرانی
۲۲:۲۲ ۲۲ آذر ۱۳۹۷
تو چند سالته باباجون ؟ ............
ناشناس
۰۳:۴۸ ۲۳ خرداد ۱۳۹۷
درود بر ایران اسلامی
ناشناس
۲۱:۵۵ ۱۶ خرداد ۱۳۹۷
چه حالی داره تعطیلات بری تل اویو وحیفا بعدنابودی حیوانات صحهیونیست البته ما باکودکان وزنان کاری نداریم فقط دولت کثیف انها فرق ماباانهادراین است
ناشناس
۲۱:۴۳ ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷
بابا برای مبارزه با آمریکا فقط بچه های کوچه ما کافیه.....زنده باد ایران و ایرانی ...زنده باد اسلام ...لبیک یا حسین ..
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۵ مهر ۱۳۹۶
انشاالله بتونیم با کمک نیروهای خارجی از منطقه ای بتونیم امریکا را برهم له لورده کنیم
ناشناس
۰۹:۵۵ ۲۵ مهر ۱۳۹۶
انشاالله بتونیم با کمک نیروهای خارجی از منطقه ای بتونیم امریکا را برهم له لورده کنیم
ناشناس
۲۲:۲۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
درست ترجمه کردین خدائیش
ناشناس
۲۰:۴۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
درست این است که می گفت آمریکا هیچ راهی برای حل چالش منطقه ای در برابر ایران ندارد
علی
۲۰:۴۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ای کاش تمام پست های ایران عزیزمون
یک حاج قاسم سلیمانی حفظه الله داشت
جواد
۱۸:۲۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زنده باد ارتش و ارتشی
ناشناس
۱۷:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ایران بهترین کشوردرجهانه ازهرلحاظ که بخوای فکرکنی
ناشناس
۱۶:۲۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
درود بر همه شهدایی که این عزت رو مدیون اونهاییم
از جمله شهید حججی عزیز
شادی روحشون صلوات
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
خوشحالی یعنی که دشمنت جلوت کم بیاره
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
من بیکارم
ناشناس
۱۴:۱۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
آمریکا از ایران میترسه
ناشناس
۰۳:۳۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
خداوند میفرماید ،اگر عدهای از شما بخاطر خدا ودین خدا با دشمنان اماده نبرد باشید ،خداوند شما را یاری خواهد کرد ودر دل دشمنانتان ترس خواهد افکند ،،البته این ترس باترسهایی که ما میشناسیم فرق دارد هر کسی جز امریکاییها واسراییل هرگز ان را تجربه نخواهد کرد ،،نمونه بارزش در تکاوران دریایی امریکا که از زبدهترین نیروهای جهان حساب میشوند دیدیم که چطور از وحشت کرده بودند وچون کودکی میگریستند ،،
ناشناس
۱۴:۱۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
سرداران کربلای 5 و طریق‌القدس و بدر و فتح‌المبین ......... اماده نبرد هستند ....
ناشناس
۱۴:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
واقعا از نویسنده تشکر میکنم که انقد زیبا و دقیق مسال منطقه رو تحلیل کرده .واقعا قدرت امروز ایران خیلی هیجان انگیزه
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
خیلی عالیه
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زیر سایه ی اهل بیت ان شاالله بزودی پوزه ی شیطان بزرگ و به خاک خواهیم مالید
ناشناس
۱۳:۰۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زنده باد ایران
جواد
۱۳:۰۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
همیشه زنده باد ایران
ناشناس
۱۲:۳۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
مرگ برآمریکا؟
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
بله........ایرانیان همیشه حرف اول را میزنند
ناشناس
۱۱:۴۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
آنچه اين موسسه نمي داند توأم شدن ائيدئولوژي ايراني با قدرت نظامي روسيه در منطقه است . روسيه در منطقه پايگاه ائيدئولوژيك ندارد.در عوض قدرت نظامي ايران با روسيه قابل قياس نيست.تحريمهاي غربي ها عليه روسيه جايي براي دودلي اين كشور براي انتخاب ايران يا غرب نگذاشته و اگر تا ديروز عليه ايران قطعنامه امضا مي كرد ، امروز مي داند كه اگر چين و ايران نباشند يك بازنده در عرصه بين المللي است.
در قضيه ليبي روسيه كاملا دست بسته بود و عملا كار زيادي نتوانست انجام دهد.
امیر
۱۱:۴۱ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
منم ایشالا تو رشته افسری قبول میشم و مشت محکم به دهن امریکا و اسراییل میزنم
ناشناس
۰۳:۴۰ ۱۸ اسفند ۱۳۹۷
انشاالله دلاور ،عزیز دل خواهی شد اگر بروی،
ناشناس
۱۱:۳۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق
ثبت است بر جریده عالم دوام ما
زنده باد ایران و ایرانی
خسته نباشید مهندسین نظامی و محافظین این مرز و بوم
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
عزت یعنی همین .که دشمنت اعتراف به بزرگی تو کند
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ایول
ناشناس
۱۱:۱۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ایول
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
اقا عکس ها خوب هست ولی ای کاش به جای یک سرباز عکس کماندو نشون میدادید
ناشناس
۱۰:۵۴ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
زنده باد ایران و ایرانی
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
عجب
جمشید
۱۰:۳۳ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ایران و ایرانی پاینده باد
ناشناس
۱۰:۱۸ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
چه عالی ............زنده باد ایران و ایرانی
ناشناس
۰۹:۴۷ ۲۹ شهريور ۱۳۹۶
ماشاالله باید قدر داشته هامونو بدونیم.