در این مطالعه، محققان از مخزن نمونه خون بیش از ۸۰۰ هزار زن فنلاندی استفاده کردند. محققان دریافتند بعد از به طور میانگین ۹ سال از گذشت دریافت نمونه خون، ۱۰۹۲ زن مبتلا به ام اس تشخیص داده شدند. محققان این زنان را با ۲۱۲۳ زن سالم مقایسه کردند.
میزان ویتامین D کمتر از ۳۰ nmol/L کمبود این ویتامین تلقی شد. میزان ناکافی بین ۳۰ تا ۴۹ (nmol/L) و میزان کافی ۵۰ nmol/L یا بالاتر بود. در بین زنان مبتلا به ام اس، ۵۸ درصد دارای کمبود ویتامین D بودند، درحالیکه ۵۲ درصد زنان سالم دچار کمبود این ویتامین بودند.
محققان دریافتند به ازای افزایش هر ۵۰ nmol/L میزان ویتامین D خون، ریسک ابتلا به ام اس در سنین بالاتر تا ۳۹ درصد کاهش می یابد.
مونگر در ادامه می افزاید: «تحقیقات بیشتری برای تعیین دوز مصرف مطلب به منظور کاهش ریسک ابتلا به ام اس نیاز است.
منبع:سلامت انلاین
انتهای پیام/