سازمان ملل شرایط موجود در میانمار را یک «فاجعه انسانی» توصیف کرده است. زنان باردار نه در بنگلادش و نه در میانمار پذیرفته نمیشوند و شرایط آنها بحرانی است.
مسلمانان روهینگیا در کشور میانمار که اکثریت آن بودایی هستند، جز اقلیت به حساب میآیند. دولت میانمار حق شهروندی این اقلیت را به رسمیت نمیشناسد و همواره آنها را سرکوب کرده است. اما در 25 اوت تنشهای جدیدی در این کشور ایجاد شد که به کشتار روستاییان و آتش زدن خانههایشان منجر شد. مرکز تنشها در ایالت راخین است و تاکنون تعداد زیادی از روهینگیاییهای این منطقه به بنگلادش گریختهاند.
ارتش میانمار به مدت 50 سال بر این کشور حکومت کرده است و با اینکه « آنگ سان سو چی» رهبری این کشور را در دست گرفته، ارتش همچنان کنترل سیاستهای امنیتی را در دست دارد. جامعه بین المللی از سو چی که برنده جایزه صلح نوبل است، انتظار دارد از حقوق مردم روهینگیا دفاع کند. اما سکوت او اعتراض همگان را در پی داشته است و حتی برخی از فعالان خواستار پس گرفتن این جایزه از او شدهاند. دولت میانمار اجازه ورود خبرنگاران، گروههای حقوق بشری یا ناظران سازمان ملل به منطقه درگیری را نمیدهد؛ اما تصاویر ماهوارهای، از آتشسوزیهای گسترده در روستاها حکایت دارند.
انتهای پیام/