سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

پارسا مطرح کرد؛

۷ درصد سرطان‌ها ژنتیکی است/ لزوم مشاوره‌های ژنتیکی در خانواده‌ها

یک متخصص ژنتیک و سرطان با اشاره به لزوم مشاوره ژنتیکی در خانواده ها گفت: ۷ درصد سرطان‌ها ژنتیکی است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ ناصر پارسا متخصص ژنتیک و سرطان در آستانه برگزاری کنگره سرطان غرب آسیا با بیان اینکه هفت درصد سرطان ها وراثتی و ژنتیکی هستند و 93 درصد عوامل محیطی سبب ابتلای افراد به سرطان می شوند، گفت: برای به وجود آمدن یک سلول سرطانی 100 درصد تغییرات ژنتیکی منجر به بروز توده های سرطانی می شوند.

وی افزود: بهترین راه پیشگیری از سرطان‌های ارثی پیشگیری اولیه است، سرطان‌های توارثی در سطح دنیا شیوع بیشتری دارد و هدف اصلی ما شناسایی افراد مستعد ابتلا به سرطان و پیشگیری از ابتلا به بیماری در مراحل اولیه است و در سرطان‌های ارثی ژنتیک حرف اول را می‌زند، اما سبک زندگی چندان بی‌تاثیر نیست؛ بنابراین می‌توان از تغییر در سبک زندگی به عنوان یک ابزار پیشگیرانه استفاده کرد.

پارسا تصریح کرد: سرطان‌های ارثی نه‌تنها در کشور ما، بلکه در همه دنیا موضوع مهمی است، وقتی در خانواده‌ای شیوع سرطان زیاد می‌شود، این اتفاق اطرافیان و پزشک را دچار شک و تردید می‌کند که ممکن است این سرطان منشأ ارثی داشته باشد.

راهکارهای پیشگیرانه برای جلوگیری از ابتلای افراد به سرطان

عضو هئیت مدیره انجمن سرطان ایران تاکید کرد: در گذشته وقتی مشاهده می شد که در خانواده‌ای چند نفر به یک بیماری مبتلا شده‌اند، نخستین موضوعی که به ذهن می‌رسید این بود که ممکن است این بیماری ارثی باشد. آنچه در دنیای امروز مطرح شده و مورد توجه قرار گرفته این است که پیش از اینکه سرطان‌های ارثی به نسل‌های بعدی منتقل شود، باید بتوانیم آن را تشخیص دهیم و از ایجاد آن جلوگیری کنیم.

این متخصص سرطان و ژنتیک در ادامه گفت: افراد خانواده برای بررسی و شناسایی افرادی که حامل این جهش‌های ژنی باشند به مراکز مشاوره ژنتیک و مراکزی که در کنترل بروز سرطان‌ها همکاری می‌کنند، ارجاع داده می‌شوند.

این افراد در نخستین قدم باید به مشاوره ژنتیک مراجعه کنند تا بررسی‌ لازم روی آنها انجام شود و در صورت نیاز آزمایش‌های ژنتیک نیز انجام شود و در آخرین مرحله مجموعه دستور‌العمل‌هایی در نظر گرفته می‌شود تا بروز سرطان در این فرد کنترل شود، در حقیقت در این افراد جهش ژنتیکی ایجاد شده است و این راهکارها با هدف جلوگیری از بروز سرطان مورد توجه قرار می‌گیرد. به این ترتیب احتمال بروز سرطان در افراد بررسی و تصمیم گرفته می‌شود که از چه روش‌های پیشگیرانه‌ای استفاده شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.