وی با بیان اینکه در این میان کشورهایی که از قدرت کافی برای اعمال فشار دیپلماتیک به دولت میانمار برخوردار هستند اهمیت به سزایی پیدا میکنند، تصریح کرد: دو کشور روسیه و چین به عنوان حامیان دولت میانمار میتوانند نقش مهمی را برای تحت فشار قرار دادن این کشور ایفا کنند.
کارشناس شبه قاره ادامه داد: در صورت همکاری این دو دولت با کشورهای دیگر برای اعمال فشار دیپلماتیک علیه سیاستهای میانمار در قبال مسلمانان روهینگیا میتوان امیدی برای تأثیرگذاری در این مورد داشت.
ملازهی با اشاره به اینکه فضای کلی ایجاد شده در سطح بینالمللی یکی دیگر از ابزارهای دیپلماتیک است، بیان داشت: تقریبا تمام مجامع بینالمللی علیه نسلکشی مسلمانان میانمار موضعگیری کردهاند و کشورهای مختلف دنیا به یک اجماع کلی درباره فاجعه انسانی روهینگیا رسیدهاند و میتوان دولت میانمار را با توجه به این شرایط تحت فشار قرار داد اگرچه قضاوت درباره آن هم ساده نیست.
وی با تأکید بر اینکه با اجماع بینالمللی و از طریق سازمان ملل متحد میتوان دولت میانمار را مجبور به تغییر رفتار کرد، افزود: سیاست فشار از جانب جامعه جهانی یکبار از سوی دولت میانمار در زمان حضور خانم سوچی در حصر تجربه شده که در آن زمان نظامیان مانع از به قدرت رسیدن وی شدند؛ اما به دنبال فشارهای بینالمللی نظامیان مجبور به عقبنشینی شدند.
کارشناس شبه قاره با بیان اینکه اگر فشار جدی از سوی مجامع جهانی وجود داشته باشد طبیعتا دولت میانمار آسیبپذیر خواهد شد، خاطرنشان کرد: عدم تمایل خانم سوچی برای سفر به سازمان ملل نشان میدهد این فشارها بیتاثیر نیست.
انتهای پیام/