به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،فریدون اللهیاری اظهار داشت: با توجه به وجود 11 پل تاریخی از مبدا تا انتهای رودخانه زایندهرود در استان اصفهان، کار پایش دائمی این پلهای تاریخی به ویژه در مناطقی که جریان آب رودخانه به صورت نامنظم جریان دارد در طی یک و نیم سال گذشته در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان قرار گرفته است.
وی گفت: پل اورگان که در سال 1308 خورشیدی بنا شده است، نخستین پل تاریخی در مبدا رودخانه زاینده رود است که تا کنون به ثبت ملی نرسیده بود، با این وصف پرونده ثبت این پل تاریخی در سال 1395 تهیه و در انتهای سال 1395، این پل به عنوان یازدهمین پل از مجموع 11 پل تاریخی مسیر زاینده رود به ثبت ملی رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان تصریح کرد: با توجه به تخصیص اعتبارات عمرانی، مسئولان میراث فرهنگی شهرستان چادگان عملیات مرمت این پل را در نیمه نخست سال 1396 آغاز کردند.
وی در رابطه با چگونگی مرمت این پل تاریخی افزود: در این عملیات مرمتی قوسهای دهنههای پل و همچنین حاشیههای پل برای تردد گردشگران با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد ریال مرمت شده است.
نورالله عبدالهی مدیر میراث فرهنگی شهرستان چادگان نیز در رابطه با چگونگی بهره برداری از این پل تاریخی اظهار داشت: با توجه به اینکه این پل زیبای تاریخی توسط حاج جلیل استکی از بزرگان منطقه چادگان جهت تردد مردم منطقه و به نوعی جهت دسترسی محلی، بر روی زایندهرود بنا شده، لکن در پنجاه سال اخیر به تدریج رفت و آمدها بر روی آن افزایش یافته به گونهای که هم اینک این پل به یکی از بزرگترین محورهای ارتباطی غرب استان اصفهان تبدیل شده است.
وی تاکید کرد: امیدواریم با ثبت ملی این اثر و با همکاری مسئولین بتوانیم با احداث پلی جدید در منطقه، رفت و آمدها را بر روی این پل کنترل کرده و به نوعی این پل را به عنوان مجموعهای تاریخی و گردشگری به عنوان محوری پیاده رو تعریف کنیم.
انتهای پیام/م