سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ساعدی مطرح کرد؛

رواج جراحی زیبایی در میان قشر کم‌درآمد/ استفاده از پرینت ۳ بعدی در جراحی بینی کلاهبرداری است

دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2 سالانه‌ راینولوژی‌ از رواج جراحی پلاستیک بینی در میان قشر کم‌درآمد جامعه خبر داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بابک ساعدی‌ دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2 سالانه‌ راینولوژی‌ و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی در نشست خبری این کنگره‌ که در محل انجمن برگزار شد‌ با اشاره به چهار محور اصلی‌ ششمین کنگره راینولوژی‌، گفت: در این کنگره‌ دانش‌ بیماری‌های بینی، ‌اختلالات بویایی، جراحی پلاستیک صورت، جراحی قاعده جمجمه به بحث و تبادل نظر پرداخته می‌شود.

وی عنوان کرد: سال گذشته جراحی پروتز گونه‌ در آمریکا‌ بیشترین جراحی پلاستیک انجام شده بوده است و شاهد آن هستیم که در همه دنیا جراحی زیبایی رو به افزایش است؛ ما در این کنگره در کنار پرداختن به مباحث زیباسازی‌، بازسازی و بازتوانی‌ را نیز مورد توجه‌ قرار می‌دهیم‌ زیرا بسیاری از افراد به دلایل مختلف مثل تروما‌ در ناحیه صورت دچار آسیب می‌شوند و این موارد نیاز به بازسازی دارد.

ساعدی‌ با بیان اینکه‌ زیبایی بینی رایج‌ترین‌ جراحی پلاستیک در ایران است، گفت: جراحی‌های زیبایی در ‌همه دنیا رو به افزایش است اما موضوعی که در ایران با همه دنیا متفاوت است درخواست‌ افراد به جراحی بینی عروسکی است که خطرات بسیاری به همراه دارد.

وی افزود: آمار سال گذشته پزشکی قانونی‌ درباره‌ شکایت از پزشکان‌ نشان داده است که در 50 درصد شکایت ها پزشکان محکوم می‌شوند و کمترین میزان شکایت در زمینه گوش و حلق و بینی است که این موضوع نشان از پیشرفت این علم و کیفیت بالای خدمات دارد.

ساعدی گفت: جراحی بینی‌ باید به شکل درستی انجام شود و پزشکان در مقابل خواست غیرمنطقی‌ افراد مقاومت نشان دهند.

وی افزود: متأسفانه در ایران به دلیل درخواست غیرمنطقی‌ افراد جراحی بینی که در دنیا‌ با برداشتن و قربانی کردن بافت‌ها انجام میشد و منسوخ شده است در حال انجام است و این در حالی است که حفظ عملکرد طبیعی بینی و بافت‌ها مهم ترین‌ موضوع مورد توجه در جراحی بینی‌ در دنیا محسوب می‌شود.

دبیر علمی ششمین کنگره راینولوژی‌ با اشاره به جراحی‌ زیبایی بینی‌ و روی‌ آوردن قشر ضعیف جامعه‌ به آن، گفت: متأسفانه در جامعه شاهد آن هستیم  به دلیل رواج جراحی زیبایی بینی میان افراد کم درآمد؛ قشر ضعیف حاضرند پول قرض کنند تا بینی خود را جراحی کنند این در حالی است که فرزندان این افراد از وضعیت آموزشی و بهداشتی خوبی برخوردار نیستند.

ساعدی با اشاره به تفاوت جراحی‌های بینی در ایران و سایر کشورهای دنیا، تصریح کرد: آنچه که جراحان در سایر کشورها و اروپا اعلام می‌کنند این است که در ایران «بینی پرشین‌» رواج پیدا کرده‌ و توقع ایرانیان‌ از جراحی بینی تغییر زیاد، برداشتن غضروف‌ و سر بالا شدن بینی است اما باید بدانیم که این روش‌های جراحی در سنین بالا عوارضی به دنبال خواهند داشت.

دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2سالانه‌ راینولوژی‌ و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به استفاده از پرینتر‌های سه بعدی در جراحی بینی‌، گفت: استفاده از پرینتر‌های سه بعدی در جراحی بینی‌ غیر علمی و تبلیغاتی است و از پرینتر‌های سه بعدی فقط در بازسازی چهره افرادی که دچار تروما‌  شده‌اند می‌توان استفاده کرد اما متأسفانه شاهد آن هستیم که به دلیل تبلیغات‌ برخی افراد مردم هزینه های هنگفتی‌ برای جراحی‌ بینی پرداخت می‌کنند.

ساعدی‌ با اشاره به هزینه جراحی پلاستیک‌ بینی در بیمارستان‌های دولتی، گفت: جراحی پلاستیک بینی‌ با هزینه‌ای نزدیک به سه میلیون تومان در مراکز دولتی‌ انجام می‌شود اما موضوع نا مطلوب این است که افراد با درآمد کم و بی بضاعت‌ به مراکز دولتی‌ مراجعه می‌کنند تا بینی خود را برای زیبایی عمل کنند.

خطر مرگ 4 برابری‌ در کمین‌ مبتلایان به خواب

وی با اشاره به اختلالات خواب به عنوان یکی از محورهای اصلی کنگره‌، عنوان کرد: بیماری‌های خواب و اختلالات آن به عنوان بیماری قرن 21 یاد می‌شود و مبتلایان‌ به این بیماری‌ ممکن است دچار دیابت‌، سکته قلبی و مغزی، فشار خون بالا‌ و تصادفات رانندگی شوند و مرگ و میر در این افراد نسبت به افراد عادی چهار  برابر بیشتر است.

دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2 سالانه‌ راینولوژی‌ و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه انسداد عضلات یکی از علل خُرخُر‌ افراد در خواب محسوب می‌شود، گفت: عضلات ما در خواب دچار شلی می‌شوند و افرادی که به دلیل وضع فک یا انسداد دچار مشکل هستند در هنگام خواب خُر‌خُر می‌کنند و بدن برای تنفس عادی از فشار بیشتری استفاده می‌کند، به همین دلیل وقفه‌ تنفسی‌ ایجاد می‌شود.

وی افزود: درمان آپنه‌ خواب یا وقفه تنفسی‌ به 2 صورت روش‌های جراحی و غیر جراحی‌ است و از یک دستگاه خواب برای تشخیص‌ مشکل آن در زبان، لوزه‌ها و بینی‌ استفاده می‌شود؛ به کمک آندوسکوپی‌ خواب محل انسداد شناسایی و نوع درمان انتخاب می‌شود.

ساعدی ادامه داد: بر خلاف باور مردم که در گذشته فکر می‌کردند خُر‌خُر و اختلالات خواب مربوط به بینی است، بر اساس مطالعات نشان داده شده که نقش بینی در اختلالات خواب حداکثر 20 درصد است.

دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2 سالانه‌ راینولوژی‌ با اشاره به شیوع بالای اختلالات خواب در میان مردم، عنوان کرد: بیماری‌های ناشی از اختلالات خواب به سن و جنس‌ ارتباط دارد و شیوع آن در مردان بیش از زنان است، زیرا هورمون‌های زنانه تا قبل از دوران یائسگی‌ جنبه محافظتی در برابر اختلال خواب دارند اما پس از یائسگی‌ میزان شیوع به اختلالات خواب در خانم‌ها برابر با آقایان است.

وی در ادامه‌ با اشاره به بیماری‌های بویایی‌، عنوان کرد: این بیماری‌ها بخشی از مباحث مربوط به گوش و حلق و بینی است و مواردی‌ که به سینوس‌ها و پلیپ‌ مرتبط است تا حدی درمان پذیر است اما بخشی از بیماری‌های بویایی که مربوط به اعصاب بویایی است، درمان آن درصد موفقیت بسیار کمی دارد و روش‌های درمانی در حد مطالعات است و هنوز به مرحله بالینی‌ نرسیده است.

دبیر علمی ششمین کنگره‌ 2 سالانه‌ راینولوژی‌ و استاد تمام دانشگاه شهید بهشتی، افزود: آلرژی‌هایی که به دلیل پلیپ‌ بینی به وجود می‌آیند 60 تا 70 درصد موفقیت‌آمیز است.

ساعدی‌ با اشاره به بیماری‌ صورت لوزه سومی‌، تصریح کرد: بزرگی لوزه‌ها موجب اختلال خواب در کودکان می‌شود و چون فرد در هنگام خواب باید به این اختلال غلبه کند از عضلات صورت بیشتر استفاده و رشد استخوان‌ها افزایش پیدا می‌کند و به رشد غیرعادی‌ صورت بیماری‌ صورت لوزه‌ سومی‌ می‌گویند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.