وی افزود: آتش سوزی یکی از چالش های عمده در زمینه جنگل ها و مراتع به شمار می رود که در فصل تابستان به اوج خود می رسد.
جلالی ادامه داد: در پنج ماه نخست سال با بکار گرفتن برخی تمهیدات در زمینه گشت و مراقبت، دیدبانی در مناطق بحرانی، پایش مستمر ماهواره ای هر دو ساعت یکبار و بهره گیری از مشارکت مردم در سطح 10 میلیون هکتار، شاهد کاهش 22 درصدی تعداد آتش سوزی ها و 55 درصدی سطح حریق جنگل ها و مراتع بودیم.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سال گذشته به طور متوسط یک فقره حریق به ازای هر هکتار رخ داده است، بیان کرد:امسال با توجه به تمهیدات فراهم شده در سرعت خاموش کردن آتش، میانگین آتش سوزی به 5 هکتار کاهش یافته است.
به گفته رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در پنج ماه نخست سال آتش سوزی در جنگل های طبیعی 80 درصد،جنگل های دست کاشت 71 درصد،مراتع 63 درصد و اراضی جنگل ها 75 درصد کاهش یافته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه 96 درصد آتش سوزی ها ناشی از عوامل انسانی است، بیان کرد: براساس بررسی های صورت گرفته 10 تا 15 درصد آتش سوزی ها عوامل انسانی عمدی دارد و بخش اعظم آن ناشی از بی احتیاطی است و تنها 5 درصد از این آتش سوزی ها ناشی از عوامل طبیعی می باشد.
جلالی در ادامه یادآور شد:با توجه به راه اندازی سامانه 1504 ، مشارکت مردم به گونه ای بوده که علی رغم کاهش میزان بارندگی و افزایش درجه حرارت در مناطق بحرانی، میزان حریق کاهش یافته است .
رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری تصریح کرد: از دامداران، مردم و سایر بهره برداران انتظار داریم که حداکثر حفاظت از جنگل ها و مراتع را داشته باشند.
انتهای پیام/