سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جلیلی در نشست تخصصی بررسی برنامه‌های وزارت صنعت:

افزایش صادرات با اتکا به خام فروشی افتخار ندارد

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام گفت: اینکه از افزایش صادرات گفته شود، ولی بعدا مشخص شود بخش زیادی از صادرات خام فروشی بوده افتخار ندارد.

به گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، در راستای سلسله جلسات «سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه‌های دولت دوازدهم» (دولت سایه)، نشست تخصصی بررسی و نقد برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم در دفتر نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی برگزار شد.

در این جلسه که با حضور سعید جلیلی برگزار شد، «سید رضا فاطمی امین» معاون اسبق برنامه ریزی وزارت صنعت معدن و تجارت، «محمد نعمتی» استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق علیه السلام، «حسین دُر» دبیرکل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تامین نیاز صنایع پایین دستی پتروشیمی، «مهدی باستان فر» نایب رییس انجمن همگن پلاستیک، «فاضل همامی» رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تعاونی ایران و مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فولاد و معدن، «خانم شکارچی» مدیرعامل شرکت هرمس سازه و «دریس» رییس هیات مدیره گروه آوند حضور داشتند.

در ابتدای این جلسه جلیلی گفت: برخی سخنان رییس جمهور در روز رای اعتماد مجلس به وزرا حرف‌های درستی بود؛ مثلا ایشان از لزوم مشارکت جامعه در «تصمیم سازی» و «تصمیم گیری»‌ها سخن گفتند، ولی باید بررسی کرد آیا این موضوع در برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز مورد توجه قرار گرفته یا خیر؟

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی افزود: اگر امروز «تولید» و «اشتغال» مشکل اصلی کشور هستند، یکی از مهم‌ترین بستر‌ها برای حل این مشکلات «صنعت» و «تجارت» هستند و اگر چرخ صنعت و تجارت خوب بچرخد چرخ تولید و اشتغال نیز خوب خواهد چرخید.

جلیلی اظهار داشت: متاسفانه هزینه‌های جاری دولت سال به سال افزوده می‌شود و در این میان بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها صرف امور جاری وزارتخانه‌ها می‌شود، اما در عمل بازدهی و کارآمدی این وزارتخانه‌ها بهتر نمی‌شود. مردم اگر برای حل مشکلشان به یک وزارتخانه رجوع می‌کنند باید احساس کنند به یک ملجاء رجوع کرده اند که قرار است به مشکلشان کمک کند نه اینکه تصور کنند میخواهند از هفت خوان رستم عبور کنند.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام خاطرنشان کرد: انتظار می‌رفت تا آقای شریعتمداری در برنامه‌های خود به مجلس دقیق اعلام کنند چه سازوکار‌هایی را تدارک دیده اند تا هرکسی که توانمندی و ظرفیتی در عرصه صنعت دارد بتواند استعدادش را بالفعل کند، اما متاسفانه چنین چیزی در برنامه ایشان دیده نمی‌شود.

وی با بیان اینکه نباید نگاه مسئولان به مقوله تجارت به گونه‌ای باشد که ایران تبدیل به بازار کالا‌های خارجی شود، گفت: باید رویکرد کلان این وزارتخانه به سمتی برود که رشد صادرات در بخش‌های مختلف اقتصاد دیده شود.

جلیلی گفت: متاسفانه امروز بسیاری از کارخانه‌های کشور با نیمی از توان واقعی خود فعال هستند و در شرایطی که همه چیز برای فعال شدن این ظرفیت و رونق گرفتن اقتصاد و وضعیت اشتغال وجود دارد، نگاه برخی مسئولان صرفا به سمت سرمایه خارجی برای ایجاد اشتغال است!

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: برای فعال شدن صنعت باید برنامه دقیق برای تجارت در زمینه صادرات داشت نه آنکه واردات غیر ضرور به صنعت و تولید ضربه بزند.

وی افزود: با توجه به اینکه پیش از این آقای شریعتمداری دو دوره وزیر بازرگانی بوده و با این حوزه آشنایی نسبتا خوبی دارد انتظار می‌رفت برنامه جامع و دقیقی برای حل مشکلات این عرصه ارائه کنند.

جلیلی تصریح کرد: اینکه از افزایش صادرات گفته شود، ولی بعدا مشخص شود بخش زیادی از صادرات خام فروشی بوده افتخار ندارد. برای کاهش خام فروشی، باید تا جای ممکن ارزش افزوده بر کالای اولیه در خود کشور صورت بگیرد.

عضو مجمع تشخیص مصحلت نظام در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه متاسفانه در برنامه آقای شریعتمداری خیلی از «اهداف» به جای «برنامه»‌ها تکرار شده، گفت: اشکال دیگر برنامه ایشان این است که نسبت به تهدیدات ۴ سال آینده به ویژه قانون تحریم‌های جدید امریکا علیه ایران (H.R۳۳۶۴) پیش بینی‌های لازم به عمل نیامده و کلیت برنامه‌های ایشان نیز نشان می‌دهد که انگار شرایط اقتصاد ایران یک شرایط کاملا عادی و بدون تهدید است در حالی که هم مقام معظم رهبری و هم کارشناسان اقتصادی بیان می‌کنند ما امروز در یک جنگ اقتصادی هستیم و برای مقابله با آن‌ها باید برنامه‌های دقیق و مشخص داشت.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
بسیار عالی ممنونم
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
باسلام واحترام وخداقوت
ناشناس
۰۹:۲۵ ۲۱ شهريور ۱۳۹۶
باسلام واحترام وخداقوت