سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

فراهانی:

نظارت پیش از چاپ بر نشریات دانشجویی غیر قانونی است

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از غیرقانونی بودن موضوع نظارت پیش از چاپ بر نشریات دانشجویی خبر داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و رئیس کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه برگزاری آئین اختتامیه "جشنواره تیتر۱۰" که در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به غیرقانونی بودن موضوع نظارت پیش از چاپ در دانشگاه‌ها، گفت: متاسفانه با توجه به صحبت‌هایی که برخی از دانشجویان فعال رسانه‌ای در جلسه ها مطرح می‌کنند همچنان در برخی از دانشگاه‌های علوم پزشکی موضوع نظارت پیش از چاپ وجود دارد، اما قطعاً می‌توان گفت این موضوع در سه سال گذشته کاهش پیدا کرده است و دانشگاه‌های بیشتری به قانون نشریات تمکین می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه هرگونه نظارت پیش از چاپ عملی غیرقانونی و غیر شرعی است، بیان کرد: با توجه به قانون نشریات دانشگاهی هرگونه نظارت و بازبینی نشریات دانشگاهی پیش از چاپ خلاف قانون است و عمل نکردن به قانون نیز خلاف شرع است؛ در این راستا با مسئولان ذی‌ربط فرهنگی در دانشگاه‌ها صحبت کرده‌ایم و به آن‌ها گفته‌ایم که این عمل غیرقانونی است و حق نظارت پیش از چاپ به هیچ یک از نشریات را ندارند و پیگیر هستیم تا در هیچ دانشگاهی اینگونه مسائل وجود نداشته باشد.

نشریات دانشجویی از حقوق خود دفاع کنند

 فراهانی افزود: البته نکته مهم تر این است که نشریات دانشجویی از حقوق خود دفاع کنند و دبیران و مدیران مسئول نشریات دانشجویی اگر عملی خلاف قانون نشریات را می‌بینند حتما به مسئولان ستاد فرهنگی در وزارت بهداشت اطلاع دهند تا در جریان باشیم و بتوانیم برخورد قانونی کنیم، در غیر اینصورت کاری از پیش نمی‌رود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در خصوص اهمیت فعالیت نشریات دانشجویی در دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: فعالیت‌هایی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی در حوزه نشریات انجام می شود نشان از وضعیت فرهنگی آن دانشگاه دارد و هرچه نشریات دانشجویی پویایی داشته باشیم، توسعه یافتگی فرهنگی آن دانشگاه نیز بیشتر است؛ بنابراین نشریات دانشجویی بازتاب دهنده توسعه کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی در هر دانشگاه هستند و از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند.

رئیس شورای سیاستگذاری دهمین جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی با اشاره به رشد چشمگیر شرکت کنندگان در " جشنواره تیتر ۱۰" گفت: میزان استقبال دانشجویان از "جشنواره تیتر۱۰" بسیار حیرت انگیز و قابل توجه است. در جشنواره "تیتر ۹" حدود ۱۴ هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود اما در این جشنواره ۳۷ هزار اثر دریافت شده که نشان دهنده رشد ۲.۵ برابری است. در "جشنواره تیتر ۹" میزان آثار رسیده از دانشگاه‌های علوم پزشکی چهار هزار اثر بوده که در این دوره از جشنواره به ۱۸ هزار اثر رسیده و رشدی ۴.۵ برابری داشته است و این موضوع نشان از توسعه فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌های علوم پزشکی دارد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به آماری که در اختیار داریم می‌توانیم متوجه شویم که نشریات دانشجویی رشد چشمگیری داشته‌اند و بستر برای فعالیت آن‌ها فراهم شده است؛ در دولت یازدهم با تلاش‌هایی که در حوزه فعالیت‌های فرهنگی انجام شد، نشریات دانشجویی را احیا کردیم و در دولت دوازدهم نیز هدفمان این است که موانع پیش روی نشریات دانشجویی را برداریم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.