در سال 2014 میلادی، این گروه بر بخشهای وسیعی از مناطق غربی و مرکزی عراق مسلط شد و پس از آن به تدریج و آرام آرام، تا دروازههای بغداد از سمت شمال به سمت بیجی و تکریت تا مکان اعلام خلافت ادعایی خود یعنی موصل و در ادامه تا قیروان، البعاج و مرزهای سوریه و عراق پیش رفت.
در حال حاضر در عراق بخش اعظم این مناطق مهم از اشغال گروه تروریستی داعش آزاد شده و تنها بخشهایی همچون الحویجه در کرکوک و القائم در استان الانبار در اشغال این گروه قرار دارد که با روند پرشتاب عملیات نیروهای امنیتی و حشد شعبی عراق این ماطق هم به زودی از لوث تکفیریها پاکسازی خواهد شد و مهر پایانی بر داعش در عراق زده خواهد شد.
اما در بخش سوریه، ارتش سوریه و همپیمانانش، بخشهای وسیعی از اراضی اشغال شده توسط داعش را آزاد کردند که مهمترین آنها، تدمر و السخنه و امروز دیرالزور و بخشهایی از استان الرقه است،علاوه بر آنکه این گروه تروریستی مناطق متعدد در حومه شرقی و غربی دمشق را هم از دست داد.
در حال حاضر، در سوریه، مناطقی که در اشغال داعش باقی مانده، تنها 5 درصد است. به گفته کارشناسان در مقابل این گروه تروریستی عملا، جز صحرای سوریه و عراق راهی وجود ندارد که به آن فرار کند، که این مناطق از نظر جغرافیایی برای تردد و تحرکات نظامی مناسب نیست.
به این ترتیب پیوندها و ارتباطات داعشیها عملا پس از آزادسازی دیرالزور از محاصره آن هم پس از سه سال، قطع و رویای داعش مبنی بر تشکیل خلافت ادعایی از طریق ادغام سوریه و عراق برباد رفت.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/