به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز؛ «الکس استاموس»، مدیر امور امنیتی فیسبوک، اعلام کرد به مدارک و شواهدی دست یافتهاند که نشان می دهد این شبکه اجتماعی به گروهی از ترول ها (اوباش اینترنتی) فضای تبلیغاتی و آگهی فروخته است. این ترول ها از حامیان دولت روسیه بوده و پیش از انتخابات ریاستجمهوری 2016 آمریکا، با انتشار آگهی های هدف دار، افکار عمومی رایدهندگان را هدف قرار داده بودند.
استاموس با اذعان به این مطلب در وبلاگ خود نوشت: فیس بوک با بازرسان کنگره و وزارت دادگستری آمریکا درباره این پرونده همکاری می کند.
منابع آگاه به روزنامه واشنگتن پست گزارش دادند فیس بوک صد هزار دلار فضای تبلیغاتی و آگهی به گروهی از ترول های مبلغ سیاستهای کرملین فروخته است.
پلیس فدرال آمریکا و کمیتههای تحقیقاتی کنگره مشغول انجام تحقیقات درباره دخالت روسیه در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در سال 2016، هستند. مقامات کرملین اتهام دخالت در انتخابات آمریکا را رد کرده اند.
ترولها (اوباش اینترنتی) افراد یا گروههایی هستند که در شبکههای اجتماعی و فضای مجازی با پخش اخبار جعلی، ایجاد فضای جنجالی، تنش، تحریک و اقداماتی نظیر آن، فعالیت می کنند.
استاموس در ادامه سخنانش گفت: فیسبوک ۵۰ هزار دلار آگهی دیگر را نیز شناسایی کرده است که با اهداف کاملا سیاسی در این شبکه اجتماعی منتشر شدند. این آگهی ها نیز احتمالا با دولت روسیه در ارتباط است.
در بیشتر این آگهیها کاربران به سمت ۴۷۰ حساب جعلی هدایت می شدند که هدف آنها ایجاد جنجال و دودستگی در مورد موضوعاتی مانند مهاجرت، حق مالکیت سلاح، تبار و نژاد و یا حقوق همجنسگرایان بود.
انتشار این تبلیغات از تابستان ۲۰۱۵ آغاز شد و بخش بزرگی از فضای تبلیغاتی خریداری شده در همان سال مورد استفاده قرار گرفت. این موضوع تا سال ۲۰۱۶ که زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود، ادامه داشت. البته در قسمت کوچکی از فضاسازیها مستقیما از «دونالد ترامپ» یا «هیلاری کلینتون» نام برده شد و بیشتر تبلیغات بر اشاعه مباحث تفرقه انگیز متمرکز بود.
فیسبوک حساب های کاربری جعلی را مسدود و اعلام کرد اقدام مشابهی نیز در فرانسه، آلمان و کشورهای دیگر، که آنها نیز در ماههای گذشته شاهد برگزاری انتخابات بوده و یا در آینده خواهند بود، انجام داده است.
برخی شبکههای اجتماعی و سایت های معتبر اینترنتی، مانند فیسبوک و گوگل، به دلیل پخش اخبار جعلی و گزارش های نادرست با اهداف سیاسی و یا برای جهتدهی به رای دهندگان به شدت تحت فشار و انتقاد قرار دارند. این فشارها موجب شد گوگل و فیسبوک پاییز گذشته اعلام کنند، سایت هایی که اخبار جعلی تولید می کنند دیگر اجازه ندارند از سرویس های تبلیغاتی آنها استفاده کنند.
انتهای پیام/
درود بر کره شمالی
زنده باد روینگیا
پاینده باد ایوانیکا