به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان یزد گفت: بوم گردی یا اکوتوریسم یعنی احترام به گذشته و حال حاضر مردمانی که از سال ها قبل در یک زیست بوم خاص زندگی می کردند.
دانش یزدی افزود: بوم گردی، واژه پیچیده و غریبی نیست، بلکه رفتن و بودن در طبیعت و عشق ورزیدن به آن است سفری است مسئولانه که موجب رشد و پایداری زیست بوم، فرهنگ و کیفیت زندگی ساکنین منطقه گردشگری خاصی می شود.
وی در توضیح اقامتگاه های بومگردی استان گفت: اقامتگاه های بومگردی استان در سطح بافت های تاریخی شهرستان های یزد، اردکان، میبد و به ویژه ابرکوه و چند روستای استان مستقر می باشند و هریک از این اقامتگاه های بومگردی خدمات خاصی را ارائه می دهند.
مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد هدف از ایجاد این اقامتگاه های بومگردی ترویج آداب و رسوم سنتی ، احیای بافت های تاریخی و خانه های قدیمی جهت اسکان گردشگران عنوان کرد وگفت: این هدف در اقامتگاه بومگردی ستاره شهرستان یزد به خوبی رعایت شده است.
وی افزود: تعداد ۵۱خانه بوم گردی در یزد وجود دارد که در کشور رقم قابل توجهی است و تا پایان سال جاری ۲۵ اقامتگاه بوم گردی دیگر به این تعداد اضافه خواهد شد.
گفتنی است: بومگردی ستاره دارای 18 اتاق 4 نفره می باشد و هم اکنون آماده ارائه خدمات به مسافران و گردشگران شهر جهانی یزد است.
فاطمی کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان یزد نیز با اشاره به اینکه خانه های بوم گردی تجربه ی زندگی بومی را برای توریست ها فراهم می کنند افزود: اقامتگاه های بوم گردی در کنار اینکه اقامت به گردشگران می دهند یک جاذبه ی گردشگری نیز هستند.
فاطمی گفت: هدف اصلی از ایجاد خانه های بوم گردی که در دنیا نیز مرسوم است، تبادلات فرهنگی است تا آن کشور بتواند فرهنگ و آداب و رسوم خود را به درستی معرفی کند.
استان یزد در کنار استانهای فارس و اصفهان به عنوان مثلث طلایی گردشگری ایران مقصد اول گردشگران خارجی و اروپایی بوده به گونه ای که استقبال گردشگران خارجی از این شهر تا پنج برابر افزایش داشته و همین امر گردشگری را محور توسعه استان قرار داده است.
این استان 2270 هکتار بافت تاریخی دارد و شهر یزد به عنوان نخستین شهر خشت خام و دومین شهر تاریخی جهان دارای بافت تاریخی به مساحت عرصه 743 هکتار و مساحت حریم پنج هزار هکتار است.
یزد با عناوینی همچون شهر بادگیرها، شهر کار و کاریز و کاهگل، دارالعباده، دارالعلم و دارالعمل، حسینیه ایران، شهر دوچرخه ها، شیرینی، شهر قنات و قنوت و قناعت و شهر آتش و آفتاب شناخته می شود.
لارم به ذکر است روز یکشنبه 18 تیرماه 1396 شهر تاریخی یزد به عنوان نخستین شهر تاریخی زنده دنیا در چهل و یکمین اجلاس کمیته میرات جهانی یونسکو به ثبت رسید.
انتهای پیام/ ی