سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محمدی خبر داد

استقبال حجاج ایرانی از مچ بندهای الکترونیکی/ فوت 13 زائر ایرانی بر اثر کهولت سن و عارضه قلبی در حج 96

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: برخلاف موج منفی که در فضای مجازی بر ضد مچ بند‌های حجاج وجود داشت، این طرح با استقبال بالای زائران ایرانی همراه شد.

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید محمدی رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه امسال بسیاری از سازمان ها از جمله گمرک و به ویژه پلیس فرودگاه نقش مهمی در ایجاد امنیت و کنترل حمل مواد ممنوعه در  پروازهای جمهوری اسلامی داشته‌اند، اظهار داشت: صدا و سیما و وزارت امور خارجه همکاری خوبی در زمینه آماده سازی روانی مردم و حجاج داشته اند.

وی با اشاره به اینکه امسال 15 هزار تن از حجاج ما اهل سنت بودند و به خانه خدا مشرف شدند و در این راستا ساز و کارهای مناسبی را برای این افراد در نظر گرفتیم، افزود: امسال برای اولین بار به طور رسمی ستاد خود را از غروب روز هفتم در منا و در روز هشتم که ترویه نام دارد، فعال کردیم و خدمت رسانی به زائران تا صبح روز نهم که به عرفات منتقل شدند همچنان ادامه داشت.

کنترل لحظه به لحظه زائران توسط طرح سیتماتیک

محمدی تصریح کرد: در بحث کنترل سیستماتیک، عزیمت کاروان ها از منا به جمرات به صورت مستمر از روز هشتم هنگامی که 86 هزار زائر از هتل ها به عرفات منتقل شدند و از لحظه سوار شدن به اتوبوس و حرکت آن ها تا رسیدن به مقصد به طور سیستماتیک انجام شده و ما در مانیتور این اطلاعات را لحظه به لحظه مشاهده می کنیم، همچنین امسال برای اولین بار این اقدام را در جمرات پیاده کردیم و به دنبال آن کاروان ها را هنگام خارج شدن از چادرهای خود رصد می کردیم.

رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: به عبارت دیگر این کار یک مدیریت میدانی بود تا از وضعیت و شرایط کاروان ها مطلع شویم و امیدواریم برای سال های آینده این روند را بیشتر تقویت کنیم.

وی خاطر نشان کرد: یکی از مسائلی که قبل از حج به طور گسترده در فضای مجازی به آن پرداخته شد، بحث مچ بندهای الکترونیکی بود که علی رغم وجود فضای منفی که بر علیه سازمان حج و زیارت و این موضوع وجود داشت، با هماهنگی وزارت حج عربستان این اقدام از ابتدا تا انتها به لحاظ طراحی، ایده و ساخت به طور کامل در ایران انجام شد و تمام حجاج از آن استفاده کردند و خود ما نیز شاهد بودیم که زائران این مچ بندها را از خود جدا نمی کردند و یک اثر روانی خوبی در میان آن ها داشت و برایشان آرامش بخش بود.

محمدی یاد آور شد: امسال تعداد راهنمایان سازمان حج و زیارت محدود بود، به دلیل اینکه این افراد در ایام تشریق پر کار و مشغول به فعالیت بودند و راهنمایی نیز یک کار مضاعف است، اما با این شرایط افرادی که گوشی تلفن همراه و نرم افزارهایی را در اختیار داشتند در این امر کمک کرده و بسیاری از گمشدگان را راهنمایی می کردند که این عمل اثرات مثبتی را داشت و برای سال آینده نیز با همکاری وزارت حج عربستان تعداد راهنمایان حجاج را افزایش می دهیم.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به فرآیند اجرایی حج امسال عنوان کرد: در فرآیند اجرایی حج امسال تمام نهادها از جمله بعثه مقام معظم رهبری، مراکز پزشکی، مجموعه و عوامل مختلف، روحانیان و مدیران کاروان ها نقش داشتند و باعث شدند تا مراسم حج به خوبی انجام شود و همچنین مدیران کاروان ها به عنوان حلقه وصل اولیه با حجاج در امر اطلاع رسانی ها و غیره بسیار پررنگ عمل کردند و بر این اساس قرار است تا برای برگزاری حج سال آینده نیز برنامه هایی جهت فعال سازی بیشتر این مجموعه ها صورت گیرد.

پرواز اولین گروه از حجاج از فرودگاه جده به ایران

وی تاکید کرد: در روز سه شنبه 14 شهریور اولین گروه حجاج از فرودگاه جده به ایران پرواز می کنند و سایر مجموعه پروازها از روز چهارشنبه از دو فرودگاه جده و مدینه انجام می‌شود و به طور مساوی 6 پرواز در هر فرودگاه انجام می گیرد، همچنین در روز 19 شهریور ماه عملا پرواز مدینه بعدی ها صورت می گیرد و حجم پروازهای جده دو برابر می شود.

محمدی با بیان اینکه مدینه همان پروازهای خود را انجام می دهد، افزود: سعی می کنیم تا در فرصتی که تعیین شده یعنی تا اواخر ذی الحجه، حجاج مدینه قبل به ایران بازگردند و حجاج مدینه بعد نیز تا 5 و 6 محرم به کشور باز گردند که طبیعی است  در این راستا فرودگاه جده کمی در ساز و کارهای خود دچار پیچیدگی شود، اما با توجه به هماهنگی های انجام شده با وزارت حج عربستان تمهیداتی پیش بینی شده که بتوانیم پروازهای خود را بدون مشکل از جده داشته باشیم.

رئیس سازمان حج و زیارت بیان کرد: امسال بحث گرما زدگی یکی از نگرانی های ما بود که به هیچ کشوری اجازه داده نشد تا در مشاعر خدمات پزشکی ارائه کنند، اما یکی از ویژگی‌های تفاهم نامه میان ایران و عربستان این بود که صرفأ به جمهوری اسلامی ایران این اجازه داده شد تا در مشاعر درمانگاه و بیمارستان صحرایی ایجاد کند که عملا این امر محقق شد.

وی عنوان کرد: این موضوع موجب شد تا فضای مناسبی در منا در اختیار مراکز پزشکی قرار گیرد، به طوری که این مراکز دارای 56 تخت و قابل افزایش به 100 تخت بودند و بلافاصله اگر فردی دچار گرما زدگی می شد، به تونل های سردی انتقال می یافت تا سریع بهبود یابد.

محمدی با بیان اینکه درمانگاه هایی که در مدینه و مکه وجود داشت خدمات خوبی را به حجاج ارائه می کرد، اذعان کرد: در همین ایام مشاعر، 6 هزار و 500 نفر از حجاج در منا و در مراکز پزشکی ویزیت شدند و طبق آمار مراکز پزشکی در عرفات و در همان ساعاتی که مستقر بودند، تعداد یک هزار و 500 نفر به صورت تخصصی ویزیت شده و امکانات خوبی برای آن ها فراهم شد.

رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه این امر موجب شد تا در ایام حج ما شاهد بیماری خاصی در میان حجاج نباشیم، تصریح کرد: از مجموع 86 هزار زائر ایرانی، تنها تعداد 13 نفر بودند که به دلیل کهولت سن، عارضه های قلبی و ریوی فوت شدند و این تعداد نسبت به تعداد بیماران بستری و فوتی در سال های گذشته کاهش یافته است.

آغاز برنامه ریزی برای حج 97

رئیس سازمان حج و زیارت با اعلام آغاز برنامه ریزی برای حج سال آینده، گفت: این برنامه بر مبنای نقد عملیات اجرایی حج سال جاری و با هدف بهبود و ارتقای کیفیت خدمات رسانی و تسهیل امور حجاج اجرا خواهد شد.

محمدی در نشست مسئولان ستاد مکه مکرمه، موفقیت حج امسال را مرهون همکاری بی شائبه همه دست اندرکاران حج دانست و افزود: این توفیق نتیجه الطاف الهی و پاسخ به کسانی است که با تمسک به انتشار اخبار نادرست و ارائه تحلیل‌های غیر واقعی قصد داشتند مانع انجام این فریضه مهم شوند.

وی تصریح کرد: نظر کارشناسی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت بر لزوم اجرای حج بود، بنابراین با چنین نگاهی، وارد عرصه عملیاتی برای برپایی مناسک حج امسال شدیم و اکنون شاهد خرسندی حجاج از تشرف به حج و همچنین رضایت بالای آنان از سطح خدمات رفاهی هستیم.

رئیس سازمان حج و زیارت با تاکید بر اینکه حج را با گام‌های محکم‌تر و جدیت بیشتر پیگیری خواهیم کرد، گفت: این مهم، مستلزم نقد صریح حج امسال و آسیب شناسی در تمام حوزه‌ها به همراه ارائه راهکار‌های عملیاتی برای بهسازی فرآیند‌ها و بر مبنای سیاست‌های اساسی خواهد بود.

محمدی به نقش آفرینی روش‌ها و ابزار‌های نوین در حج اشاره کرد و گفت: متناسب با بروز برخی ابزار نوین در این عرصه مانند استفاده از مچ بند‌های الکترونیک در حج امسال، باید برای توسعه و ارتقای کارکرد‌های این ابزار برنامه ریزی لازم انجام شود.

لزوم آسیب شناسی حج امسال در تمام حوزه‌ها

محمدی با تاکید بر لزوم پرهیز از موازی کاری در تمامی حوزه‌های کاری اظهار کرد: به عنوان یک سیاست راهبردی، باید هر چه بیشتر از ظرفیت بخش‌های مختلف فعال در حوزه حج عربستان سعودی برای پیشبرد اهداف مورد نظر استفاده کنیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.