خان جان الکوزی عضو ارشد اتاق تجارت وصنایع گفت که ماشینی شدن صنعت قالین و قیمت بلند قالینهای افغانی باعث شده که آهسته آهسته قالینهای، ترکی و اروپایی، جای قالین افغانی را در بازارهای جهانی بگیرد.
الکوزی؛ ناامنی، کمبود مواد خام، روش سنتی و زمان گیربودن بافت قالین در روستاها، نبود پارکهای صنعتی منظم، عدم وجود سیستم بازاریابی و نبود طرزالعمل ها حمایتی در سکتورقالین را از عواملی خواند که در کاهش تولیدات قالین درکشور نقش چشمگیر داشته اند.
وی افزود: صنعت قالین در افغانستان به شکل بدوی و سنتی خود باقی مانده و این مساله باعث شده که مدت زمان و هزینه بافت قالین درکشور افزایش یافته و در قیمت آن نیز افزایش قابل ملاحظه ای به وجود آید.
این عضو اتاق تجارت بدون ارائه آماری بیان داشت که عوامل نامبرده سبب شده اند که تولیدات قالین کشور در سال جاری نسبت به سالهای گذشته بیش از 40 در صد کاهش پیدا کند.
الکوزی خاطر نشان ساخت که اگر برای حمایت از سکتور قالین سیستم های منظم حمایتی وبازاریابی ایجاد نشود، صنعت قالین در کشور به شدت آسیب خواهد دید.
باید گفت که قالین که دومین محصول صادراتی افغانستان را تشکیل میدهد، جایگاه بلندی را در بازار جهانی کسب نموده اما قیمت بلند آن در بازار جهانی سبب شده که قدرت رقابت خویش را در مقایسه با قالین های ماشینی از دست دهد.
انتهای پیام/