سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار مطرح کرد

انعقاد ۲۰۰ قرارداد صنایع بزرگ و متوسط در منطقه آزاد چابهار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار گفت: در یک سال اخیر ۲۰۰ قرارداد صنایع بزرگ و متوسط در زمینه تولید میان منطقه آزاد چابهار با سرمایه‌گذاران منعقد شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان،  عبدالرحیم کردی  اظهار داشت: بندر چابهار نگین توسعه محور شرق ایران در سواحل مکران است و علاوه بر اهمیت ملی، یکی از 14 نقطه استراتژیک دنیا در حمل و نقل و ترانزیت به‌ شمار ‌می‌رود چرا که این بندر پل ارتباطی کشورهای مشترک المنافع و آسیای میانه با کشورهای حاشیه اقیانوس هند و آفریقا با جمعیت 800 میلیون نفر است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار گفت: با توجه به تاکیدات رهبر انقلاب بر توسعه سواحل مکران و ضرورت توجه به گنج پنهان نهفته در این سواحل، نگاه‌های مسئولین کشور به سواحل مکران و چابهار معطوف شده و دولت هم برنامه‌های توسعه‌ای برای جنوب و سواحل مکران در نظر گرفته است.

وی ادامه داد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به ایجاد 3 صنعت بزرگ و هاب سوم پتروشیمی کشور در منطقه اشاره کرد؛ در این راستا 18 مجموعه در سایت پتروشیمی تعریف شده که از این تعداد 7 واحد موفق به اخذ مجوزهای زیست محیطی شده‌اند و یک مجموعه هم پیشرفت فیزیکی 20 درصد داشته و همچنین 2 واحد دیگر فعالیت خود را شروع کرده‌اند که قرار است در فاز نهایی پتروشیمی ‌20 میلیون تن محصولات پتروشیمی با هدف صادرات تولید شود.

کردی خاطرنشان کرد: زیرساخت‌ها برای استقرار صنایع در منطقه به صورت 100 درصد فراهم است و با توجه به اینکه خوراک صنایع بالادستی و پایین دستی گاز است، عملیات اجرایی خط انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار شروع شده و تاکنون 30 کیلومتر مسیر لوله‌گذاری شده و 240 کیلومتر دیگر نیز در حال انجام است که امیدواریم تا 2 سال آینده گاز را در چابهار داشته باشیم. در یک سال اخیر 200 قرارداد صنایع بزرگ و متوسط در زمینه تولید میان منطقه آزاد چابهار با سرمایه‌گذاران منعقد شده است.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار گفت: یکی دیگر از اقدامات منطقه آزاد هدف‌گذاری در حوزه تولید فولاد است که در این راستا عملیات اجرایی برای تولید 3.2 میلیون تن شروع شده و از 105 متر کوره فولاد، عملیات نصب 40 متر آن تاکنون انجام شده است.

وی افزود: توسعه بندر و حمل و نقل و ترانزیت یکی دیگر از اهداف منطقه آزاد است که خوشبختانه در سال‌های اخیر در این حوزه توفیقات خوبی داشته‌ایم. کشورهای آسیای میانه سالانه 160 میلیارد دلار مبادلات با کشورهای شرق آسیا و آفریقای جنوبی دارند که شامل 14 تا 15 میلیون تن حجم بار است و در این راستا چابهار ظرفیت ترانزیت 50 میلیون تن بار را در سال دارا است.

کردی ایفای نقش در اقتصاد ملی، جلب مشارکت جوامع محلی، تقویت مناسبات بین‌المللی، تقویت اقتصاد منطقه‌ای و انتقال تکنولوژی را از جمله دیگر راهبردهای منطقه آزاد چابهار اعلام کرد و گفت: پتروشیمی، فولاد، شیلات، شهرک تخصصی شیلات، فرآوری و بسته‌بندی و صادرات محصولات شیلاتی و بسته‌بندی و فرآوری ماهیان غیرماکول می‌تواند نقش بسزایی در اقتصاد محلی مردم منطقه ایفا کند.

مدیرعامل سازمان منطقه ازاد چابهار با اشاره به واردات حدود 2 میلیون تن برنج از پاکستان، گفت: در زمینه فرآوری برنج قریب به 12 تا 13 واحد در چابهار دایر است که در هر یک از این واحدها 60 نفر مشغول به کار هستند.

وی به بهسازی روستای تاریخی "تیس" با مشارکت بنیاد مسکن و ایجاد خانه توسعه روستای تیس با همکاری بانک قرض‌الحسنه رسالت اشاره کرد و گفت: در بحث اشتغال جوانان و زنان روستای تیس، دوخت کیسه‌های برنج شروع شده که در ابتدا 160 خانم از روستای تیس در این زمینه مشغول به کار شده‌اند و امیدواریم در پایان سال این تعداد شغل به بیش از 1000 نفر برسد.

انتهای پیام/ع

بندر چابهار نگین توسعه محور شرق ایران در سواحل مکران

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.