با این حال در مقایسه با مرگبارترین بمب هستهای (بمب تزار) که به آن شاه بمبهای هستهای گفته میشود و توسط شوروی در سال 1961 انجام شد آزمایش هیدروژنی کره شمالی توان بسیار ناچیزی دارد. توان بمب هستهای تزار 50 هزار کیلوتن و معادل 50 مگاتن است.
گزارشهای حاصل شده پس از انجام آزمایش این بمب نشان میدهد که همه سازههای موجود تا شعاع 55 کیلومتری مکان آزمایش آن در قطب شمال نابود شدهاند؛ پس از انجام این آزمایش تا صدها کیلومتر حول مکان آزمایش شیشههای منازل شکسته شد. حتی چند گزارش از شکسته شدن پنجرهها و شیشهها در نروژ و فنلاند نیز همزمان با آزمایش این بمب ثبت شد. بمب هستهای تزار هشت متر طول و حدود 27 تن وزن داشت.
اما قدرتمندترین بمب هستهای که تا کنون از سوی آمریکا در سال 1954 مورد آزمایش قرار گرفته "کتسل براوو" نام دارد و در جزایر مارشال در اقیانوس آرام مورد آزمایش قرار گرفت.
بمب هستهای کستل براوو توان تخریب حدود 15 هزار کیلو تن یا 15 مگا تن دارد، ابر حاصل شده از انفجار آن که شبیه به یک قارچ است تا شعاع 11 هزار کیلومتر مربع را در بر میگیرد.
مردم نزدیک به این آزمایش از منازل مسکونی خود تخلیه شدند اما برخی از آنها مورد تشعشعات هستهای قرار گرفتند.
به گزارش ایسنا، کاخ سفید در واکنش به این آزمایش اعلام کرده که آماده است تا برای مقابله با تهدیدهای پیونگ یانگ از ظرفیت اتمی خود استفاده کند.
ترامپ نیز با مقامات نظامی آمریکا برای گفتوگو در مورد آزمایش هیدروژنی کره شمالی جلسهای برگزار کرده است.
قرار است اعضای شورای امنیت سازمان ملل نیز در رابطه با بررسی تهدید کره شمالی یک جلسه فوری را در روز دوشنبه برگزار کنند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/