وی افزود: برخلاف امرو زمانی پوشاك ایرانی در بازارهای اروپایی تبلیغ می شد و جایگاه مناسبی داشت. ما بایدبه جایگاه واقعی خود در این صنعت بازگردیم.
شریعتمداری با بیان اینكه این صنعت،بازاری مستعدی دارد، گفت: پوشاك، صنعتی اشتغالزا و در بسیاری از بخش ها كاربر است و باتعامل بیشتر می توان افزایش تولید را در این بخش محقق كرد.
وی ادامه داد: بیش از ٢٠هزار شاغل صنعتی در حوزه پوشاك فعال هستند و باید توجه داشت كه این طرح با تعامل با آنها صورت گیرد و نباید بعنوان رقیب، شرایط را برای آنها سخت كند، چرا كه آینده شغلی این قشر باید تامین شود.
شریعتمداری با اشاره به قاچاق و واردات كالا بویژه منسوجات بیان كرد: بازار را مفت و مجانی در اختیار خارجی ها قرار دادیم كه بخشی بصورت قاچاق و بخشی دیگر نیز خارج از گمرك ها و منافذ قانونی با رقمی بالغ بر ١٢و نیم میلیارد دلار وارد کشورمی شود كه حجم قابل توجه آن منسوجات و پوشاك است.
وزیر صنعت بیان كرد: ما یك صنعت تمركزگرا داریم و حوزه های پیرامونی از شغل بی بهره ماندند و ادامه این روند موجب مشکلاتی برای امنیت ملی خواهد شد.
شریعتمداری با بیان اینكه نرخ بازده صنایع غالبا زیر ١٠درصد است، گفت: سرمایه در گردش ٣٦درصد و نرخ بالای تسهیلات بانكی و میل به بازارهای غیرمتشكل پولی موجب شده تا تولید با مشكل مواجه شود و با این وضعیت تولید محكوم به شكست است.
وی در پایان گفت: تعداد محدودی از برندهای خارجی در ایران نمایندگی دارند اما حجم پوشاك خارجی بسیار زیاد است و تقریبا ٥٠درصد آنها خارج از پرداخت حقوق ورودی به كشور وارد شده اند.
انتهای پیام/